szczukot 24.04.2009 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Co do okien spróbójcie w Framex ze Stargardu - ja zamówiłem u nich bo ich oferta była dużo lepsza od innych firm. Jakiej firmy okna maja ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomala123 24.04.2009 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Szukam namiarów na solidnego i taniego wykonawcy stanu surowego - gdyby ktoś wiedział, że ma czas i ochotę do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 24.04.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 No dobra skoro tyle ludzi nie może tego 2 maja, to ustalamy na sztywno:) datę spotkania na 9 maja 2009 r. w Kościnie Teska, % tak, co kto lubi i na co ma ochotę Może już na tego 9 maja będą u nas okna....... Mam nadzieję, że jakaś grupa osób spotka się u Was tego dnia, ja jak powiedziałem będę z żoną i córką Chyba skorzystaliście z usług Krzyśka B ? Jak to się mówi "będziecie zadowoleni"-oczywiście bez ironii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 24.04.2009 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Co do okien spróbójcie w Framex ze Stargardu - ja zamówiłem u nich bo ich oferta była dużo lepsza od innych firm. Jakiej firmy okna maja ? Fantom swoje własne, drewniane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 24.04.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Mam pytanko - czy budował ktoś projekt z Muratora??? u nas zmiany (dobrze, że na tym etapie) - zamieniamy się z mamą działką, z tym że druga dzialka mniejsza i konieczna zmiana projekto (pierwotny się nie mieści...).... My mamy projekt z Muratora + pewne zmiany o to fajnie, że ktoś już budował - a powiedz mi jak się mają te projekty do budowy (na tym forum czytałam, że mają wiele błędów, ale to przy gotowcach często piszą ) i czy wybraliście dom z poddaszem użytkowym? Były porządne skosy?? Dom z poddaszem użytkowym. Nie wiem co rozumiesz pod pojęciem "porządne skosy"? My podnosiliśmy ściankę kolankową by pokoje były wygodniejsze. Co do błędów. Nie bardzo rozumiem. Projekty gotowe w mojej ocenie są bardziej sprawdzone niż projekty indywidualne. Zazwyczaj na podstawie danego projektu gotowego było już budowanych kilka, kilkanaście domów, w zależności od popularności - nawt jeśli są/były jakieś błędy zostały lub powinny zostać wyłapane przez atchitekta dokonującego adaptacji projektu. Zmiany w projekcie gotowym wymagają zgody autora, co również zabezpiecza przed błędami. Projekty indywidualne wcale nie są wolne od ryzyka że wykonujący je architekt popełnił błąd. my też mamy wg projektu muratora z naszymi modyfikacjami. co do błedów - błędów jako takich nie było, były niedoróbki, np. w opisie i zestawieniach więźba krokwiowo-jętkowa, w projekcie brak jętek. wyłapuje się w czasie budowy, jak wykonawca pyta "a jak ja mam to zrobić, bo tu strop wisi w powietrzu?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda787 24.04.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Możecie powiedziec jak kształtują sie teraz ceny słupkow z cegły klinkierowej tzn ogrodzen? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 24.04.2009 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Odnośnie okien. Kupował ktoś z was Urzędowskiego? Tak My U nas też Urzędowski od Bogdana Tymofiejewicza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anandama 24.04.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Zgapiliśmy się z drzwiami tymczasowymi. Może ktoś z Was ma takie na zbyciu. Czas jak się okazało nas goni, bo okna wstawiają już we wtorek. A i jeszcze jedno pytanko- jak u Was było przy wstawianiu okien. Otwory były wymurowane na maksa. Co innego mówią murarze, co innego ekipa od okien. I bądź człowieku mądry. Mi drzwi wejściowe zbiła z desek ekipa która stawiała SSO, mysle , ze takie sa wystarczające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anandama 24.04.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 ...Co do błędów. Nie bardzo rozumiem. Projekty gotowe w mojej ocenie są bardziej sprawdzone niż projekty indywidualne. Zazwyczaj na podstawie danego projektu gotowego było już budowanych kilka, kilkanaście domów, w zależności od popularności - nawt jeśli są/były jakieś błędy zostały lub powinny zostać wyłapane przez atchitekta dokonującego adaptacji projektu. Zmiany w projekcie gotowym wymagają zgody autora, co również zabezpiecza przed błędami.Projekty indywidualne wcale nie są wolne od ryzyka że wykonujący je architekt popełnił błąd. Po swoich doświadczeniach chyba się zgodzę z tą opinią o gotowych projektach. Ja z konieczności mam indywidualny projekt i ilość błędów przyprawia mnie o zawroty głowy, a bagatelizowanie ich przez twórców architektów rozkałada na łopatki. . Dobrze. że coś niecoś się na tym znam i mogę samodzielnie poprawić, bo inaczej nie wiem czy to byłby ten mój wymyślony domek, czy jakiegoś tam "Kowalskiego". Niestety dla mnie potwierdziła się ogólnie panująca opinia o niezrozumiałych i często nieodpowiedzialnych zachowaniach naszych lokalnych architektów - np. mają cudowny dar znikania gdy zbliżają sie terminy, giną im komórki, zawieszają się programy, itp. Aha, w razie zmasowanego ataku "zadowolonych ze swoich architektów"; absolutnie nie wrzucam wszystkich do jednego wora, ale złoszczę się na siebie, że mając wieloletni kontakt z różnymi architektami dokonałam złego wyboru. Ja mam niestety ale podobne doswiadczenia, w moim przypadku to jeszcze nieszcześliwie tracą wszystkie dane, a i za grosz autokrytycyzmu co do swoich poczynań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irekmuz 24.04.2009 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Co do okien spróbójcie w Framex ze Stargardu - ja zamówiłem u nich bo ich oferta była dużo lepsza od innych firm. Jakiej firmy okna maja ? Fantom Poprostu wejdz i zobacz http://www.framex.pl/strona_glowna.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meggys 24.04.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Nie straszcie z tymi indywidualnymi projektami... my się na 90 % zgodziliśmy na taką współpracę mogę prosić na priwa nazwiska ,,niesolidnych architektów''... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żółwik 24.04.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Szukam namiarów na solidnego i taniego wykonawcy stanu surowego - gdyby ktoś wiedział, że ma czas i ochotę do pracy Nie ma takich Ale to moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ofcbur 25.04.2009 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 [ Mam nadzieję, że jakaś grupa osób spotka się u Was tego dnia, ja jak powiedziałem będę z żoną i córką Chyba skorzystaliście z usług Krzyśka B ? Jak to się mówi "będziecie zadowoleni"-oczywiście bez ironii Super, zapraszamy jeszcze przed 9 maja dokładnie ustalimy ile osób ma ochotę przyjść. A co do Krzyśka B- to chyba nie, ktoś inny nam robił dach-2 ekipy, on był za drogi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 25.04.2009 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Możecie powiedziec jak kształtują sie teraz ceny słupkow z cegły klinkierowej tzn ogrodzen?jak ja murowałem to były ceny koło 3 pln za cegłę plus fugi. teraz nie mam pojęcia jakie są ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 25.04.2009 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Witam sobotnio... poszukuję wykonawców do ocieplenia dachu i wykonania regipsów. Możecie kogoś polecić? A. PS Czy cena za robociznę 55zł/m2 za ocieplenie (wełna 15+5cm), stelarz podwójny, regips z wykończeniem-to dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 25.04.2009 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Z radością chcielibyśmy się wpisać na listę spotkania grupy... (2+1) Może kupić węgiel do grila? Widziałam, że parę osób robi sałatkę, napoje i kiełbachę każdy sobie zapewnia sam... to może my ten węgiel przywieziemy? A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ofcbur 25.04.2009 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Z radością chcielibyśmy się wpisać na listę spotkania grupy... (2+1) Może kupić węgiel do grila? Widziałam, że parę osób robi sałatkę, napoje i kiełbachę każdy sobie zapewnia sam... to może my ten węgiel przywieziemy? A. Możecie przywieźć:) My jakiś też mamy, ale nie wiem czy starczy. Ekipy do regipsów też poszukujemy, słyszał ktoś o ekipie Pana Wojtyczko?? (góral) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A l e k 25.04.2009 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Witam Wszystkich. Ja także chetnie pojawię się na spotkaniu, też z żona i też z córką - (choc z wielgowa do Dołuj jest kawalek) slyszalem ,ze będzie piaskownica (troche piasku) a mojej 2,5 latce nic więcej do szczęścia nie trzeba:). Co do drzwi tymczasowych to chętnie odbiorę sztuk jeden lub dwie...odezwę się na priv do piszacych ze maja na zbyciu. PozdrawiamAlek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 25.04.2009 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Z radością chcielibyśmy się wpisać na listę spotkania grupy... (2+1) Może kupić węgiel do grila? Widziałam, że parę osób robi sałatkę, napoje i kiełbachę każdy sobie zapewnia sam... to może my ten węgiel przywieziemy? A. Możecie przywieźć:) My jakiś też mamy, ale nie wiem czy starczy. Ekipy do regipsów też poszukujemy, słyszał ktoś o ekipie Pana Wojtyczko?? (góral) My słyszeliśmy, a nawet mieliśmy okazję współpracować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KoizumiR 25.04.2009 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Witam, jesteśmy na etapie szukania dzrwi wejściowych z montażem i w związku z dość dużym wyborem jaki oferuje firma DDD zastanawialiśmy się nad zakupem drzwi u nich w sklepie na santockiej lub na struga. Czy ktoś z forumowiczów ma doświadczenia dobre lub złe z tym sklepem?? Bo jeśli okażą się dobrzy to może i podłogi u nic zamówim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts