kalisttet 16.12.2009 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Oczywiście,że będę szukał i podzielę się swoimi rezultatami. Myślę, że pan też. Pozdrawiam. Oczywiście, ja będę szukał poza Szczecinem, myślę, że tam znajdę szybciej rozsądne oferty. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korz 16.12.2009 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Arysto to sprawdzona marka. Dobre warunki gwarancji bo producent jest blisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 16.12.2009 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Witam Czy ktoś z was ma kominek z płaszczem wodnym Byrski. Jestem dzisiaj po rozmowie z instalatorem tych kominków z Kobylanki i facet zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie. Czy ktoś korzystał z usług tego instalatora. http://www.kominki.byrski.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 16.12.2009 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Kto Wam robil izolacje pozioma (papa) na chudziaku ? Bo w sumie usze to wlasnei zrobic, i nie mam pojecia za bardzo jakiej firmy szukac. Bo to nie za duzo roboty i nie wiem nawet czy ktos chce takie male dzialki brac. ale co mialby zrobic wiecej ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 16.12.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Kto Wam robil izolacje pozioma (papa) na chudziaku ? Bo w sumie usze to wlasnei zrobic, i nie mam pojecia za bardzo jakiej firmy szukac. Bo to nie za duzo roboty i nie wiem nawet czy ktos chce takie male dzialki brac. ale co mialby zrobic wiecej ? Fantom Ja płaciłem 19zł z materiałem. Jeśli jesteś zainteresowany mogę wysłać namiary na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 16.12.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Kto Wam robil izolacje pozioma (papa) na chudziaku ? Bo w sumie usze to wlasnei zrobic, i nie mam pojecia za bardzo jakiej firmy szukac. Bo to nie za duzo roboty i nie wiem nawet czy ktos chce takie male dzialki brac. ale co mialby zrobic wiecej ? Fantom Ja płaciłem 19zł z materiałem. Jeśli jesteś zainteresowany mogę wysłać namiary na priva. Ja robilem sam i odradzam, wbrew pozorom ciezka praca. Kregoslup mi pekal, do tego cholernie brudna, caly w smole. Niemilo to wspominam. Ja najpierw wypozyczylem odkurzacz przemyslowy i wszystko dokladnie odkurzylem, dzieki czemu dysperbit dobrze sie trzymal a papa ladnie sie kleila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 16.12.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Kto Wam robil izolacje pozioma (papa) na chudziaku ? Bo w sumie usze to wlasnei zrobic, i nie mam pojecia za bardzo jakiej firmy szukac. Bo to nie za duzo roboty i nie wiem nawet czy ktos chce takie male dzialki brac. ale co mialby zrobic wiecej ? Fantom Ja płaciłem 19zł z materiałem. Jeśli jesteś zainteresowany mogę wysłać namiary na priva. Ja robilem sam i odradzam, wbrew pozorom ciezka praca. Kregoslup mi pekal, do tego cholernie brudna, caly w smole. Niemilo to wspominam. Ja najpierw wypozyczylem odkurzacz przemyslowy i wszystko dokladnie odkurzylem, dzieki czemu dysperbit dobrze sie trzymal papa ladnie sie kleila. Robota może na ciężką nie wyglądała ale fakt trzeba było posprzątać wysmarować dysperbitem trzeba było mieć palnik z butlą gazową aby rozgrzać papę no i czas. Dodatkowo ekipa mówiła mi, że kładzie tą lepszą papę jak dobrze pamiętam z domieszką tworzywa sztucznego aby się nie rwała. W sumie nie wiem ile na te 19zł przypada materiału a ile robocizny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 17.12.2009 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Witam wszystkich 2 pytania: znacie może wkład kominkowy LEWIŃSKI - HUBERT (wkład stalowy z szamotem, szyber, deflektor, doprowadzenie z dołu, do wyboru mały, duzy, panorama. został mi polecony w sklepie jako ta sama półka co Arysto. Wykonanie widać solidne, może ktoś uzytkuje taki i podzieliłby się opiniami czy się sprawdził. Polecono go na Mickiewicza w Szczecinie druga kwestia - czy znacie dobrą ekipę ze szczecina co zakłada alarmy? pozdr Zakładał mi alarm, p. Wojtek Wesołowski - firma Alfa alarm. Polecam - fachowiec pierwsza klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cysterniarz 17.12.2009 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Witam wszystkich 2 pytania: znacie może wkład kominkowy LEWIŃSKI - HUBERT (wkład stalowy z szamotem, szyber, deflektor, doprowadzenie z dołu, do wyboru mały, duzy, panorama. został mi polecony w sklepie jako ta sama półka co Arysto. Wykonanie widać solidne, może ktoś uzytkuje taki i podzieliłby się opiniami czy się sprawdził. Polecono go na Mickiewicza w Szczecinie druga kwestia - czy znacie dobrą ekipę ze szczecina co zakłada alarmy? pozdr Zakładał mi alarm, p. Wojtek Wesołowski - firma Alfa alarm. Polecam - fachowiec pierwsza klasa. Q-BIS dzięki wilelkie. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joniec11 17.12.2009 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 hejka wszyscyjak myślicie czy zakładając solary do układu C.O. to czy kominek z płaszczem wodnym to pieniądze wyrzucone w błoto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 17.12.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 hejka wszyscy jak myślicie czy zakładając solary do układu C.O. to czy kominek z płaszczem wodnym to pieniądze wyrzucone w błoto? Hej. Chyba ciezko powiedziec. Ja kominek robie. i moze bede go uzywal jako glowne zrodla energii. Solary moga co najwyzej w CO wspomagac piec - chyba nic wiecej. Ogolnie stosuje sie je do CW Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 17.12.2009 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 hejka wszyscy jak myślicie czy zakładając solary do układu C.O. to czy kominek z płaszczem wodnym to pieniądze wyrzucone w błoto? Solary do C.O. to chyba male nieporozumienie bo musialbyc miec bardzo duza ich powierzchnie zeby byly w stanie odpowiednio nagrzac, a jezeli do tego chcesz kominek to wg mnie on zawsze da wyzsza temp i solary wogole by nie pracowaly. Solary jak juz do CWU (czyli cieplej wody) ale wtedy potrojna wezownica lub dodatkowy wymiennik jezeli ma to jeszcze wspolgrac z kominkiem. Sam posiadam solary i jestem srednio zadowolony bo koszty grzania cwu nie sa az tak wysokie stad dlugi czas zwrotu inwestycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 17.12.2009 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Witam mam dwa pytanka:jak sądzicie czy w takich warunkach atmosferycznych można wylewać beton (chodzi o mur oporowy) ? czy macie swoje dzinniki budów, czy też mają je Wasi kierownicy? pzdr Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
racer 17.12.2009 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 możesz wylewać, jeśli nie ma siarczystego mrozu a wylewkę zasłonisz przed opadami śniegu. Musisz się liczyć z tym, że mieszanka na początku będzie długo wiązać zanim uzyska jakąkolwiek sztywność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomcat79 17.12.2009 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Witam mam dwa pytanka: jak sądzicie czy w takich warunkach atmosferycznych można wylewać beton (chodzi o mur oporowy) ? czy macie swoje dzinniki budów, czy też mają je Wasi kierownicy? pzdr Bartek na taka pogode do betonu powinno sie dodawac "antymrozowe" dodatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
altager 17.12.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Witam mam dwa pytanka: jak sądzicie czy w takich warunkach atmosferycznych można wylewać beton (chodzi o mur oporowy) ? czy macie swoje dzinniki budów, czy też mają je Wasi kierownicy? pzdr Bartek 1. http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20091207/DOM/806246319 - do poczytania w temacie wylewania betonu 2. zgodnie z przepisami dziennik budowy powinien znajdować się na terenie budowy, wpisy do niego mogą dokonywać: inwestor, inspektor nadzoru inwestorskiego, projektant, kierownik budowy, kierownik robót budowlanych, osoby wykonujące czynności geodezyjne na terenie budowy, pracownicy organów nadzoru budowlanego i innych organów uprawnionych do kontroli przestrzegania przepisów na budowie a odpowiedzialność za dziennik ponosi kierownik budowy - tyle teoria, a w praktyce jakoś tego nie widzę, żeby dało się taki dziennik na budowie długo upilnować, więc z reguły ma go kierownik budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A l e k 17.12.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Witam Grupę. W kwesti praktycznej miejsca pobytu dziennika budowy. Pamietaj, ze kierownik to tylko funkcja osoby, ktora moze w trakcie jej trwania zostac zmieniona. Z tego co wiem to zdarza sie dosc często. Moj dziennik budowy jest u mnie. Na wpisy umawiam sie z kiebudem. W razie problemow dziennik nie jest karta przetargowa, a odtworzyc go w razie czego chyba nie jest latwo. Pozdrawiam Alek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fl1 17.12.2009 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Właśnie jestem w trakcie kładzenia gwc, osobiście. Perm piszesz, że 1,5 m mini koparka i myk. Otóż jest kilka problemów. Przede wszystkim utrzymanie spadku 2%, a taki jest zalecany, to na 50 m, masz różnicę między najwyższym a najniższym punktem 1m. A to w praktyce daje wykop od 1,5 m do 2,5 m. Życzę szczęścia żeby wejść do takiego wykopu zrobionego minikoparką, bez wielkiego ryzyka zasypania, zresztą nie wiem czy w ogóle taka koparka wykopie na taka głębokość. Przynajmniej u mnie jest piasek, i z jednej strony to dobrze, ale z drugiej obsypuje się. Im głębiej tym większa szerokość u góry. Wziąłem dużą koparę i teraz mam na działce niezły sajgon. Oczywiście to wszystko, kiedy nie ma się profesjonalnych zabezpieczeń, a te pewnie trochę kosztują. Może przy innym gruncie jest inaczej. To tak parę słów na ten temat. Tak mądrzejsi radzili . Jak piasek to chyba faktycznie tylko normalna kopara i poligon sie robi. Myślę że u siebie początek wkopię tak maksymalnie na metr, koniec 1.5 - 2 m. U nas głębokość przemarzania to zdaje się 80 cm więc chyba bedzie dobrze. Tak z ciekawości, jakie rurki dajesz? I ile? Ja u siebie w zacząłem od 1,2 m, ale akurat w miejscu gdzie mam mieć czerpnię ma być najniższy punkt ze studzienką, a teren mi się podnosi, także na dole w dół, u góry do góry, no to mi się zrobiło przeszło 2 m. W sumie mam 45 m rur wokół budynku, w kształcie litery C. Zakręty pod kątem 45 st. z trzymetrową rurą pomiędzy dwoma kolankami, dla zmniejszenia oporów. Rury REHAU, co tu ukrywać niestety drogie . No wlasnie - ijaki koszt samego GWC na tych rurach ? Fantom Rury 7 tys. plus ok. 600 Pln na koparkę , a jaki będzie efekt to się dopiero okaże w praniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 17.12.2009 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Witaj Szczukot. Bedziemy budować na ul. Przytulnej. wjazd koło restauracji Pod Aniołami, albo wzdłuż szeregowców od granicznej. To witam ewentualnego Sąsiada (okolice szeregowca) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 18.12.2009 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Rury 7 tys. plus ok. 600 Pln na koparkę , a jaki będzie efekt to się dopiero okaże w praniu. ILE??? 7 tyś za kawałek rury? Za to można reku kupić. Chyba nieźle zarabiasz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts