CATHARINA 28.02.2010 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Jesli istnieje taka możliwość to ja także proszę o liste wykonawców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymekkk 01.03.2010 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Tynk gipsowy to jakies 23 zl/m2 z wszystkimi materialami. Ile sama robocizna - nie mam pojecia Fantom Ja jak ostatnio robilem rozeznanie, to chcieli po 21 zeta za m2 z materialem za gipsowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 01.03.2010 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Tynk gipsowy to jakies 23 zl/m2 z wszystkimi materialami. Ile sama robocizna - nie mam pojecia Fantom Ja jak ostatnio robilem rozeznanie, to chcieli po 21 zeta za m2 z materialem za gipsowy. Teraz to ja nawet jednego za 19 zl znalazlem (zima nieciekawa). Ale juz wiosna tuz tuz, wiec mysle, ze srednio bedize 22-24 zl/m2 Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 01.03.2010 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 ale na moim terenie nie ma planu zagospodaowania przestrzennego. Ja buduję się na podstawie warunków zabudowy i w nich mam napisane że ma być gaz z sieci. No wlasnie. Czyli Twoj pomysl z piecem na pelet polecial z dymkiem Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 01.03.2010 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Gdzie od reki mozna kupic styropian na podloge z dowozem ? Bo w sumie okazalo sie, ze hurtowanie z ktorych bralem materialy na praktycznie caly stan surowy zamkniety, styropianu nie prowadza Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 01.03.2010 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Hej kolejne pytanie z natury instalacji. Kto z was ma rekuperacje i czy jest z niej zadowolony. Dostalem oferte na wykonanie od firmy rekuperatory.pl. Chca prawie 30kPLN i twierdza, ze mozna miec okolo 40% odzysku ciepla. Jesli zaloze, ze placilbym w sezonie 1500 za ogrzewanie miesiecznie przez 7 miesiecy, to dawaloby to max 4kPLN oszczednosci. Stad wniosek, ze to ustrojstwo zwroci sie w najlepszym przypadku po 8 latach (jesli koszty paliwa beda takie jak podalem, bo przy mniejszych to jeszcze dluzej). Teraz pytanie, czy wybierajac wentylacje mechaniczna robiliscie to z mysla odzysku ciepla, czy raczej ze wzgledow na wydajniejsza wymiane powietrza? Pozdr., Szymek 1. Nie wiem jak duży dom i jaki rekuperator - ale 30kPLN to bardzo drogo to jedna z najdroższych firm w regionie 2. Odzysk cepła, prawidłowa wymiana powietrza, brak konieczności otwierania i zamykania okien (wychładzanie pomieszczeń) - no i pilnowanie potem by wszystkie zostały zamknięte. Że nie wspomnę o tym, że jak sąsiad pali "byle czym" to nie masz tego smrodu w domu 3. Skuteczność wentylacji grawitacyjnej jest mizerna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 01.03.2010 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Hej kolejne pytanie z natury instalacji. Kto z was ma rekuperacje i czy jest z niej zadowolony. Dostalem oferte na wykonanie od firmy rekuperatory.pl. Chca prawie 30kPLN i twierdza, ze mozna miec okolo 40% odzysku ciepla. Jesli zaloze, ze placilbym w sezonie 1500 za ogrzewanie miesiecznie przez 7 miesiecy, to dawaloby to max 4kPLN oszczednosci. Stad wniosek, ze to ustrojstwo zwroci sie w najlepszym przypadku po 8 latach (jesli koszty paliwa beda takie jak podalem, bo przy mniejszych to jeszcze dluzej). Teraz pytanie, czy wybierajac wentylacje mechaniczna robiliscie to z mysla odzysku ciepla, czy raczej ze wzgledow na wydajniejsza wymiane powietrza? Pozdr., Szymek 1. Nie wiem jak duży dom i jaki rekuperator - ale 30kPLN to bardzo drogo to jedna z najdroższych firm w regionie 2. Odzysk cepła, prawidłowa wymiana powietrza, brak konieczności otwierania i zamykania okien (wychładzanie pomieszczeń) - no i pilnowanie potem by wszystkie zostały zamknięte. Że nie wspomnę o tym, że jak sąsiad pali "byle czym" to nie masz tego smrodu w domu 3. Skuteczność wentylacji grawitacyjnej jest mizerna. Reku to przedewszystkim wymiana powietrza, oszczednosci z ogrzewana sa przy okazji. Grawitacyjna dziala i to rewelacyjnie zwlaszcza przy -25 , wtedy to dopiero jest wymiana powietrza. I jakims dziwnym trafem wtedy wiekszosc osob zatyka kratki wywiewowe. U nas w pewne swieta bylo 21 osob, a okna nie byly zaparowane... Teraz okna otwieramy bardzo sporadycznie, nie ma potrzeby wietrzenia. Nastepnym razem napewno tez bym zrobil reku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 01.03.2010 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Dziękuję za podpowiedz, ale trzeba przyznać że, to już jest przesada, żeby narzucać inwestorom czym mogą sie ogrzewać. To jest straszne, dosyć że, człowiek kupi cos swojego i płaci podatki to jeszcze musi sie trzymać ustalonych przez urzędników zasad, które na ogół są bezsensowne i nie specjalnie uzasadnione. Jeszcze raz dziękuję za info że, cos takiego tam jest czytałam tą decyzje kilkakrotnie i nigdy nie zwróciłam uwagi na tego typu określenia dotyczące czym mam sie ogrzewać ehhh Pozdrawiam 1. Nie wiem jak duży dom i jaki rekuperator - ale 30kPLN to bardzo drogo to jedna z najdroższych firm w regionie 2. Odzysk cepła, prawidłowa wymiana powietrza, brak konieczności otwierania i zamykania okien (wychładzanie pomieszczeń) - no i pilnowanie potem by wszystkie zostały zamknięte. Że nie wspomnę o tym, że jak sąsiad pali "byle czym" to nie masz tego smrodu w domu 3. Skuteczność wentylacji grawitacyjnej jest mizerna. No właśnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adifx 01.03.2010 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 witam, Możecie polecić sprawdzonych wykonawców do położenia ok 150m2 bruku i kostki granitowej + jakies murki + schody ogrodowe? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KoizumiR 01.03.2010 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Hej szukam firmy, która za znośną cenę wtykona kuchnię na wymiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drebret 01.03.2010 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 witam, Możecie polecić sprawdzonych wykonawców do położenia ok 150m2 bruku i kostki granitowej + jakies murki + schody ogrodowe? pozdrawiam Polecam firmę gras. Wielokrotnie miałem przyjemność pracować z nimi, jak i na ich ogrodach. Podobno nie są najtańsi, ale nigdy nie słyszałem, żeby były problemy z wykonanymi pracami. http://www.grassc.home.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
studio45 01.03.2010 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Hej szukam firmy, która za znośną cenę wtykona kuchnię na wymiar Hej , znam dwie firmy które robią meble na wymiar. Pierwsza robiła u mnie w domu - "Art-Mebel" Tomasz Rajtak 603939530. Drugiej firmy widzialem realizacje i wspołpracuje z nimi - Piotr 723070050. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 01.03.2010 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Gdzie od reki mozna kupic styropian na podloge z dowozem ? Bo w sumie okazalo sie, ze hurtowanie z ktorych bralem materialy na praktycznie caly stan surowy zamkniety, styropianu nie prowadza Fantom sprobuj tutaj: budowniczy tel 91-434-96-11 lub hurtownia ZEMO tylko nr nie moge znalezc, a miesci sie ona na koncu mierzyna (na górce) po prawej stronie jadac do sz-na. pzdr Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noag 01.03.2010 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 hurtownia ZEMO tylko nr nie moge znalezc, a miesci sie ona na koncu mierzyna (na górce) po prawej stronie jadac do sz-na.pzdr Bartek nr tel. do ŻEMO 502778338Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 02.03.2010 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Zwracam uwagę forowiczów na ostrożne podchodzenie do polecanych na forum fachowców... Forum jest z zasady powołane do wymiany poglądów i pomagania sobie tym, którzy budują dom dla siebie.Czasami inwestor jest również usługodawcą i wtedy (jeśli ma czas i chęci) dzieli się swoim doświadczeniem zawodowym.Czasami usługodawcy podszywają się pod inwestorów tylko w celu zareklamowania swoich usług.Aktywny udział na forum pozwala na łatwe odsianie takich osób i ich postów.Forum staje się coraz popularniejsze i takie próby będą się powtarzać. Oczywiście może się zdarzyć, że usługodawca, który stara złapać klienta jest w porządku, ale to się dopiero okaże "w praniu"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 02.03.2010 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Witam! Ile kosztuje teraz położenie tynku gipsowego? Chodzi mi o samą robociznę. Aha i czy może mi ktoś przesłać listę wykonawców bo do azalki się spóżniłam. Dzieki za odpowiedzi w sprawie tynku. Ponowie jeszcze moją prośbę w sprawie przesłania listy wykonawców. Moja poczta: [email protected] pozdrawiam wszystkich Aby do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
studio45 02.03.2010 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Hej , czy jest taka możliwość abym także otrzymał listę wykonawców ?? [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 02.03.2010 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Witam Gdzie w Szczecinie mogę kupić styropian Swisspora? Co sądzicie a szarym styropianie z Lambda 0031? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 02.03.2010 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Witam Gdzie w Szczecinie mogę kupić styropian Swisspora? Co sądzicie a szarym styropianie z Lambda 0031? Jak ocieplałem swój dom też miałem tylkow głowie te tysięczne po przecinku . Ale na serio to jest pic pic i jeszcze raz pi na wodę. Kup sobie normalny styropian i nie zawracaj sobie głowy marketingowymi chwytami.Cena tego cuda to ok 200 zł/m3 moim zdaniem strata kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 02.03.2010 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 ale na moim terenie nie ma planu zagospodaowania przestrzennego. Ja buduję się na podstawie warunków zabudowy i w nich mam napisane że ma być gaz z sieci. No wlasnie. Czyli Twoj pomysl z piecem na pelet polecial z dymkiem Fantom to się jeszcze okarze . Prowadzę rozmowy z panią ze starostwa w Policach, nie jest lekko ale na razie sie nie poddaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts