szczukot 12.07.2010 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Ze strony gminy: STRAŻ GMINNA KONTROLUJE BUDOWY ! Dla mnie to jakis martwy przepis. Niech przynajmniej ktos powie, ze ma jakas umowe ?? Przeciez to nie realne. Budowa trwa z rok albo dluzej. wynajecie na ten okres kontenra to z kilka tys zl jakby sie super dobrze dogadac. Normalnie zbira sie materialy i wywozi raz lub dwa w ciagu budowy (kontener sie na dzien czy dwa podstawia abyt wsypac) Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 12.07.2010 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Zastanawiam się nad kwestą stropu. Majster namawia na monolityczny, twierdząc że jest tańszy (jeśli nie da się za dużo stali). Ale coś mi się wydaje, jak doliczyć wynajem szalunków (4 tys.), który to koszt jest po mojej stronie, ta opłacalność jest chyba średnia. Monolit robi się dłużej, za to można dowolnie przestawiać ścianki w razie czego. Jakie teraz stropy są popularniejsze i co macie u siebie? poszukaj kilka stron wcześniej - poruszałem ten temat.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 13.07.2010 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Czy wiecie gdzie mozna kupić takie "wyjście" dla psa montuje się to w ścianie np garazu, albo w drzwiach taka jakby klapka, żeby pies mógł sam sobie wchodzić i wychodzić pzdr bartek Ooooooooooo też bym chętnie dowiedziała sie gdzie coś takiego można kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 13.07.2010 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 dla mnie to fajny bajer, ale jednak balbym sie montowac cos takiego w domu Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 13.07.2010 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Witam Przepraszam , że zaśmiecam trochę grupę ale mam do sprzedania oprawy halogenowe:1. http://www.kwazar-lighting.pl/oswietlenie-lampy-przysufitowe-k-29n,-oprawa-halogenowa,-natynkowa-o_l_113_9105.html - 5szt. po 40zł/szt.2. http://www.kwazar-lighting.pl/kwazar-lighting-k-93-1,-oprawa-halogenowa,-odlew-o_l_9517.html - 5szt. po 25zł/szt. Są to nowe oryginalnie zapakowane oprawy kupione właśnie w tym sklepie. Kupiło mi się za dużo, można je obejrzeć na żywo w Dołujach. Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 13.07.2010 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Zastanawiam się nad kwestą stropu. Majster namawia na monolityczny, twierdząc że jest tańszy (jeśli nie da się za dużo stali). Ale coś mi się wydaje, jak doliczyć wynajem szalunków (4 tys.), który to koszt jest po mojej stronie, ta opłacalność jest chyba średnia. Monolit robi się dłużej, za to można dowolnie przestawiać ścianki w razie czego. Jakie teraz stropy są popularniejsze i co macie u siebie? Najlepszy chyba jest typu filigran. Nie trzeba szalunków a właściwości ma jak monolityczny betonowy. Co do kosztów to same płyty filigran kosztują ok 70 zł za m2 plus 10 - 15 cm nadbeton razem ok 100 - 110 zł za materiał. Robota jest w miarę szybka bo płyty układa dźwig no i jeszcze pompa z betonem i wyrównanie górnej płaszczyzny. Plusem jest bardzo równy sufit ponoć nie wymagający tynkowania (jak jest nie wiem bo nie widziałem na żywo) zaciera się tylko złącza. W Szczecinie robi to na pewno firma Scanbet z Chociwla. Jakieś inne też pewnie są ale sie nie natknąlem . Niezłe są też płyty kanałowe ale w Szczecinie i okolicy nie znalazłem producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
altager 13.07.2010 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 ... czy wiecie może co z listą wykonawców? no właśnie; Azalka "zniknęła" razem z listą??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 13.07.2010 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 no właśnie; Azalka "zniknęła" razem z listą??? pokonały ją upały! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kju 13.07.2010 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Czy miał ktoś z Was przyjemność współpracować z następującymi kierownikami budowy (mam kilku kandydatów na to zaszczytne stanowisko ) Bończyk Waldemar Malicki Piotr Piotrowski Rafał Wszelkie opinie mile widziane pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ofcbur 14.07.2010 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Ile płacicie geodecie za projekt powykonawczy?? Mój chce 1500 zł za dom + przyłącza i nie wiem czy to normalna cena czy z tych wyższych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamin 14.07.2010 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Witam Czy ktoś ma namiary na drewno kominkowe? Jak na razie widziałam w cenie 190 zł dąb i buk szukać dalej czy takie obecnie są ceny?Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 14.07.2010 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Ja wlasnie jestem w trakcie powykonawczego projektu geodety - cena 1200 Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 14.07.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Mam na zbyciu trochę desek. Część czysta, zaimpregnowana, część po szalunkach, ale wyczyszczone i odgwoździowane. Będzie tego z 3-4 metry szcześcienne. Część krótkich 0,5 do 1m, a część długich 2-5m. Powinno się komuś jeszcze nadać na szalunki i inne tematy pomocnicze. Odbiór własnym transportem. Po 25 lipca pomogę nawet załadować. Kilka zdjęć:http://galeria.dum.pl/h71o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nigri 14.07.2010 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Witam Czy ktoś ma namiary na drewno kominkowe? Jak na razie widziałam w cenie 190 zł dąb i buk szukać dalej czy takie obecnie są ceny? Pzdr Namiary na drewno za 150 zł wysłałam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chase 15.07.2010 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 gdzie kupowaliście więźbę i jakiej była jakości ? czy wiecie może co z listą wykonawców? Ja kupowałem w Poly Colour (http://www.wiezba-szczecin.pl). Specem od oceniania jakości więźby nie jestem, więc się nie wypowiadam. Wiem, że mój wykonawca SSO (Andrzej Żabicki) zawsze stamtąd brał (bierze) i nigdy nie narzekał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chase 15.07.2010 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Jakie stawki teraz obowiązują za robociznę ocieplenia poddasza kompleksowo "pod malowanie" od 45 do 70 zł. gładzie od 14 do 16 zł. Ja się z takimi spotkałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nigri 15.07.2010 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Mam zarośniętą chwastami działkę,którą chciałabym wyrównać wkoło domu i zasiać trawę. Działka jest nierówna, muszę podnieść jedną część terenu, bo przy intensywnych opadach stoi tam woda, wykorzystam do tego czarnoziem. Co zrobić z tą zachwaszczoną częścią? Nie mam zielonego pojęcia jak do tego się zabrać, więc proszę o poradę :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 15.07.2010 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Najbardziej popularny to chyba Randap (roundup) - poczytaj opinie. Ale nie podalas jakiego typu to chwasty - liscie czy nie. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arto72 15.07.2010 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Czy ktoś z Was może z własnego doświadczenia polecić firmę ze Szczecina lub okolic do wykonania instalacji wentylacji mechanicznej? Będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 15.07.2010 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Masz dom przygotowany pod WM ? Czyli czy masz miejsca na rury, szachty itp.Jezeli nie, to polecam firme Pro-Ogrzewanie. Jedna z dwoch w Szczecinei ktora robi w systemie NedAira. Dobre rekuperatory i rury o srednicy 8 cm. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts