szczukot 30.03.2008 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 On 2002-08-08 09:31, Jasiu wrote: PS. A słyszeliście o obwodnicy zachodniej ? Mają ją postawić w 2005-2006. Z Kołbaskowa do Goleniowa (przez Dołuje i Police) będzie dwupasmówka - ma tędy lecieć cały ruch do Polic i nad morze (z TIR'ami włącznie). Mam się to nie bardzo podoba - wolałbym, żeby te tereny zostały na uboczu No i nic nie ma i jeszcze dlugo nie bedzie. My kupilsmy dzalke jakies 500 m dalej. i wlasnei liczymy na ta droge, bo nam wszedzie dojazd by ulatwila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 30.03.2008 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Przewalam sie wlasnie przez tone postow (ponad 1000 stron) i ceizko mi cos wylapac. Ale mam dwa tematy :1) ma ktos odsprzedac siatke do ogrodzenia budowy ze 150 m wraz z palami ? W Castoramie wlasnie mieli po 200 zl za 50m, ale tylko cena zostala2) Widze, ze krazy jakas tajemnicza lista z wykonawcami. Mozna na takowa liczyc ? Wprawdzie wybralem juz chyba wykonawce (generalnego ale malego) ale moze zawsze cos sie przydac. Fantomszczukot-malpa-poczta.onet.pl ps. Uwazam, ze nie powinno sie tu pisac o tematach jakby nie zwiazanych scisle z grupa. Powinno sie pisac blizej "tematu budowy w Szczecinie" a nie poruszac problemy budowlane dotyczace wszystkich (np. "Welna czy styropian" itp). Dzieki temu nowi mieliby szanse zapoznac sie z tematem grupy. Inaczej na przewalenie sie przez ponad tysiac stron nie ma szans. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oczek 30.03.2008 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 No i jestem tu nowy. Aktualnie jestesmy w oczekiwaniu na pozwolenia na budowe. Chcemy stawiac Lukrecje ze Studia Atrium (oczywiscie z przerobkami). Dzialka w Dobrej Szczecinskiej na wlocie od Wolczkowa po lewej (Zielona Gorka ma sie to chyba nazywac). Witamy sąsiada! My też na tym polu mamy się budować. Nareszcie się ktoś poza nami odezwał z 'Zielonej Górki'. My budujemy Melodię z biura Krajobrazy. Możesz podać która to działka na priv? Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 30.03.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 szczukot, Oczek - hey - zaczynam w kwietniu budowę na odcinku Dobra - Lubieszyn-na górce po lewej jadąc od Dobrej. Zapraszam na wymianę doświadczeń-będę budował w Porothermie. pozdrawiam i życzę szybkiego przejścia przez męczarnię związaną z uzyskaniem PnB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_aneta 31.03.2008 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 ludziska, gdzie najlepiej zakupic (z transportem) kraweznik i kostke na cokolik dookola domu ? szukam tez kamienia (jakis piaskowiec lub jego imitacja) do wylozenia cokolu i slupow. za namiary wielkie dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 31.03.2008 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Witam wszystkich! A ja mam takie techniczne zagadnienie: Pod zamontowanymi oknem/drzwiawi tarasowymi (jak i również bakonowymi) pozostała przestrzeń uwzględniająca poźniejszą posadzkę. Pytanie: czy bezpośrednio pod progiem podmurowywaliście czymś na długosci progu (np. cegłami) czy też szło tam to samo co wewnątrz pomieszczeń? Suporex na szerokość ościeżnicy, między oknem a podmurowanym bloczkiem piana. Z zewnątrz warto to oczywiście czymś "zasmarować". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 31.03.2008 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Poszukuję ziemi do wyrównania terenu oraz ziemi (czarnej) najlepiej zmieszanej z piachem !! Proszę o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_tomi 31.03.2008 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Poszukuję ziemi do wyrównania terenu oraz ziemi (czarnej) najlepiej zmieszanej z piachem !! Proszę o namiary Ostatnio na Mierzynie przy budowie bloku widziałem tabliczkę z informacją "ziemie oddam 0915776374" Podejrzewam, że transport we własnym zakresie. Spisałem tylko ten numer, a były jeszcze komórkowe. Jak na ten się nie dodzwonisz to napisz to podejdę spisać tamte numery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 31.03.2008 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Mam pytanie z gatunku wiosenno-ogrodowych: Chcemy kupić meble ogrodowe. Będą stały na niezadaszonym tarasie i pewnie nie będziemy ich chować do środka przy każdej mżawce . Plastikowych nie chcemy, pozostaje więc wybór między drewnianymi a metalowymi. Na ile impregnaty do drewna rzeczywiście chronią je przed wilgocią? Czy po roku-dwóch trzeba je odnawiać? A jak sprawdzają się metalowe? Będę wdzięczna za opinie, szczególnie osób użytkujących już jakiś czas swoje meble. polecam z drewna egzotycznego, na zime przykryjesz je plandeka i jest ok. ja jak kupilam trzy razy smarowalam je olejem do drewna. A z jakiego konkretnie gatunku drzewa masz mebelki? I który sezon? Na zimę to pół biedy - schowam na strych, ale w sezonie to raczej "na polu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jancio Wodnik 31.03.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Szukam brukarzy - jak ktoś ma dobry namiar to proszę o kontaktPlanuję kostkę betonową- podjazd do garażu- dojście do drzwi frontowych- ścieżkę wokół domu ups. trochę tego będzieJaką średnio cenę mogę przyjąć za m2 (robocizna + materiał) Jańcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 31.03.2008 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Szukam brukarzy - jak ktoś ma dobry namiar to proszę o kontakt Planuję kostkę betonową - podjazd do garażu - dojście do drzwi frontowych - ścieżkę wokół domu ups. trochę tego będzie Jaką średnio cenę mogę przyjąć za m2 (robocizna + materiał) Jańcio Ja słyszałem o cenach oscylujących w oklicy 100 zł/m2. Tynkarzy do tynków cem-wap pilnie poszukuję, jeśli ktoś ma jakieś namiary to poproszę, mój tynkarz umówiony na 25 już od ponad tygodnia nie daje znaku życia i nie wiem co robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 31.03.2008 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Mam pytanie z gatunku wiosenno-ogrodowych: Chcemy kupić meble ogrodowe. Będą stały na niezadaszonym tarasie i pewnie nie będziemy ich chować do środka przy każdej mżawce . Plastikowych nie chcemy, pozostaje więc wybór między drewnianymi a metalowymi. Na ile impregnaty do drewna rzeczywiście chronią je przed wilgocią? Czy po roku-dwóch trzeba je odnawiać? A jak sprawdzają się metalowe? Będę wdzięczna za opinie, szczególnie osób użytkujących już jakiś czas swoje meble. polecam z drewna egzotycznego, na zime przykryjesz je plandeka i jest ok. ja jak kupilam trzy razy smarowalam je olejem do drewna. A z jakiego konkretnie gatunku drzewa masz mebelki? I który sezon? Na zimę to pół biedy - schowam na strych, ale w sezonie to raczej "na polu" teakowe, 3 sezon juz mam do twego lezaki z eukaliptusa . zobacz najelepiej jisk albo jak masz ochote podjedz do torgelow albo schwedt tam jest wiekszy wybor w cenie teraz chyba tansze- sklep danische bett,,,,cos tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 31.03.2008 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Szybkie pytanie: Jak ma sie odbior budynku do planowanego zagospodarowania terenu? Czy otoczenie budynku musi byc doprowadzone do takiego stanu, jaki byl okreslony w zalozeniach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ofcbur 31.03.2008 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Szybkie pytanie: Jak ma sie odbior budynku do planowanego zagospodarowania terenu? Czy otoczenie budynku musi byc doprowadzone do takiego stanu, jaki byl okreslony w zalozeniach? moi architekci twierdzą że można to dowolnie zagospodarować, tylko studnie chłonne (jeżeli takowe masz) powinny być w tych samych miejscach jak w założeniu. Jednak w naszym projekcie mamy określone zagospodarowanie i dopisane wg uznania inwestora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 31.03.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Szybkie pytanie: Jak ma sie odbior budynku do planowanego zagospodarowania terenu? Czy otoczenie budynku musi byc doprowadzone do takiego stanu, jaki byl okreslony w zalozeniach? moi architekci twierdzą że można to dowolnie zagospodarować, tylko studnie chłonne (jeżeli takowe masz) powinny być w tych samych miejscach jak w założeniu. Jednak w naszym projekcie mamy określone zagospodarowanie i dopisane wg uznania inwestora. A czy mozna w ogole nie zagospodarowac? Obecnie nie stac mnie na zrobienie podjazdu czy docelowego ogrodzenia. Czy ktos sie moze do tego doczepic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 31.03.2008 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Szukam brukarzy - jak ktoś ma dobry namiar to proszę o kontakt Planuję kostkę betonową - podjazd do garażu - dojście do drzwi frontowych - ścieżkę wokół domu ups. trochę tego będzie Jaką średnio cenę mogę przyjąć za m2 (robocizna + materiał) Jańcio Ja słyszałem o cenach oscylujących w oklicy 100 zł/m2. ....... Bez przesady 100 zł. Za kostkę betonową nie dał bym więcej niż 40 zł. /m2 robocizny, obecnie płacę ca. 70zł./m2 za ułożenie kostki granitowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 01.04.2008 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Szybkie pytanie: Jak ma sie odbior budynku do planowanego zagospodarowania terenu? Czy otoczenie budynku musi byc doprowadzone do takiego stanu, jaki byl okreslony w zalozeniach? moi architekci twierdzą że można to dowolnie zagospodarować, tylko studnie chłonne (jeżeli takowe masz) powinny być w tych samych miejscach jak w założeniu. Jednak w naszym projekcie mamy określone zagospodarowanie i dopisane wg uznania inwestora. A czy mozna w ogole nie zagospodarowac? Obecnie nie stac mnie na zrobienie podjazdu czy docelowego ogrodzenia. Czy ktos sie moze do tego doczepic? Wg mnie mozna - ale nie rozpoczniesz uzytkowania. Bedziesz mial ciagle budowe w papierach. Chyba, ze zmienisz projekt zagospodarowania terenu. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 01.04.2008 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Szybkie pytanie: Jak ma sie odbior budynku do planowanego zagospodarowania terenu? Czy otoczenie budynku musi byc doprowadzone do takiego stanu, jaki byl okreslony w zalozeniach? moi architekci twierdzą że można to dowolnie zagospodarować, tylko studnie chłonne (jeżeli takowe masz) powinny być w tych samych miejscach jak w założeniu. Jednak w naszym projekcie mamy określone zagospodarowanie i dopisane wg uznania inwestora. A czy mozna w ogole nie zagospodarowac? Obecnie nie stac mnie na zrobienie podjazdu czy docelowego ogrodzenia. Czy ktos sie moze do tego doczepic? Do mnie nikt się nie doczepił. Zdawałam budynek, bez wykończonej elewacji (na styropianie siatka zaciągnięta klejem), bez ogrodzenia i podjazdów. Teren wokół domu był uporządkowany. Pozdrawiam grupę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kammaje 01.04.2008 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Szybkie pytanie: Jak ma sie odbior budynku do planowanego zagospodarowania terenu? Czy otoczenie budynku musi byc doprowadzone do takiego stanu, jaki byl okreslony w zalozeniach? nie mam ogrodzenia, podjazdów i ścieżek, płotu od ogrodu ale mam ODBIÓR. ps dziś to lepiej nie zadawać pytań, bo można niekonieczne prawdziwe odpowiedzi usłyszeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 01.04.2008 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Szukam brukarzy - jak ktoś ma dobry namiar to proszę o kontakt Planuję kostkę betonową - podjazd do garażu - dojście do drzwi frontowych - ścieżkę wokół domu ups. trochę tego będzie Jaką średnio cenę mogę przyjąć za m2 (robocizna + materiał) Jańcio Ja słyszałem o cenach oscylujących w oklicy 100 zł/m2. ....... Bez przesady 100 zł. Za kostkę betonową nie dał bym więcej niż 40 zł. /m2 robocizny, obecnie płacę ca. 70zł./m2 za ułożenie kostki granitowej. 70 zł materiał + robocizna? . jeśli tak to bardzo dobra cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts