inches 16.06.2008 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Ja slupki kupowalem od lesniczego, zadzwoncie do swojego okregu i sie zapytajcie czy maja w ofercie. Tylko transport z lasu trzeba zorganizowac. Cena wyszla o polowe mniejsza niz teraz podajecie, ale sie upewnijcie. Próbuję zlokalizować leśniczego z okolic Dobrej, Dołuj itp. Najbliższy jest w Grzepnicy. Trochę daleko Ja od niego bralem. Pozniej zawiozl mnie do lasu kolo dobrej i pokazal skad brac. Zastanawiam się jak zorganizować transport. Do Seicento raczej nie wlezą, może jakaś przyczepka w koscinie mieszka facet w tej rozlozystej parterowce kolo przystanku pks-u on sie trudni transportem Masz na myśli budynek gdzie jest sklep ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 16.06.2008 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 nie, po drugiej stronie drogi.kolo przystanku pks-u tam jest jedyna rozlozysta parterowka....masz namiarek 501796807 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 16.06.2008 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 agata przykro mi, ale syn te czapke oddal.....mam tylko czapke z logo shella i audi kurka podobna do tamtej....wiec tylko taka sluze,sorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 16.06.2008 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 nie, po drugiej stronie drogi.kolo przystanku pks-u tam jest jedyna rozlozysta parterowka.... masz namiarek 501796807 Dzięki Teska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyspx 16.06.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 czy można dostać aktualną /najbardziej aktualną - taki tautologizm usłyszałem w telewizji/ listę wykonawców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miroslaw6 16.06.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Ja też poprosze o taką liste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 17.06.2008 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 wstawac!!!! jest piekny dzien po letkiej burzy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 17.06.2008 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 agata przykro mi, ale syn te czapke oddal.....mam tylko czapke z logo shella i audi kurka podobna do tamtej....wiec tylko taka sluze,sorki No to mówi się trudno.Dzięki Teska za fatygę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 17.06.2008 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Właśnie wstałam.Burza była chyba niezła bo u nas nie ma programu w telewizji. Chyba trafiło w nadajnik.Dzień narazie piękny zobaczymy jak będzie póżniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee 17.06.2008 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Witajcie, koniec podczytywania! Niestety grupa goleniowska nie kwapi się do pisania, przeprowadzam się więc tutaj. Już się wprosiłam, więc na początek pytanie Wentylacja mechaniczna + rekuperator. Z kim sensownie w naszym regionie można na ten temat pogadać? Kto zrobi porządny projekt? Jakiś wykonawca? Niestety nasz architekt (projekt indywidualny) nie ma zielonego pojecia o takiej wentylacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 17.06.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 hej wszystkim mogę już się wypowiedzieć na temat tych roletek AMZ,które odbijaja promienie słoneczne( do okien fakro): po 1-jesli chodzi o cene to przez telefon nie dosłyszałam jedynki z przodu czyli kosztuja ponad 160 zł-no trudno i tak musiałam zakupić po 2-faktycznie efekt ich jest bardzo zadowalający po 3 -montaż prościutki po 4- szkoda ,że trzeba chowac jak pada deszcz,bo nie zawsze ktos jest w domu co by pomyslał o roletkach po 5-jak dla kurdupla to troche nie wygodne ich chowanie-na szczescie nie musze tego robić polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zachcianka 17.06.2008 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Witam, Mam do was małą sprawę, Kończę właśnie studia, pod koniec tygodnia mam ostatni egzamin a później już tylko wkacje i szukanie zajęcia, we wrześniu obrona. Chętnie podjęłabym się zaprojektowania ( a także pomocy w realizacji) ogrodu. Być może są wsród was chętni, którzy mieli by ochotę i chcieliby skorzystać z mojej pomocy, nie ukrywam że byłaby to pomoc obupólna. Dla mnie w rozpoczęciu kariery zawodowej, a dla was pomoc w realizacji marzenia o ogrodzie. Gdyby ktoś był zainteresowany lub chciałby po prostu o tym pomówić to zapraszam na prv Nieśmiało się polecam Co do naszej realizacji ciągle nie mamy pozwolenia na budowę :/ I nie wiem nawetczy architekt o takie wystąpił... Na samym początku przygody z budową doświadczamy niekompetencji ludzi... strach pomyśleć co będzie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonia2003 17.06.2008 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 mamy pytanie do osób z ul. Graniczej w Dobrej, jak długo czekaliście na pozwolenie na budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 18.06.2008 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 witam grupke..... Tomadyna - i jak Jozek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 18.06.2008 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Powiedzcie, czy się czepiam czy to standart.Otóż złożyłam dwa wnioski kredytowe do Millenium i Nordeii. W Millenium płacę za wycenę po podpisaniu umowy, jak nie podpiszę to nic nie płacę. W Nordeii zapłaciłam z góry.W Millenium Pani rozpięła cały projekt i wszystko kserowała. W Nordeii wybrane strony. W obydwóch bankach powiedzieli, że to dla rzeczoznawcy.Z Millenium skontaktował się rzeczoznawca z pytaniem gdzie znajduje się działka. Odzwidził ją sam. Poprosił o skany wybranych stron projektu lub o dostarczenie ksera. Skan mu nie wystarczył zawiozłam ksero.Natomiast z Nordeii rzeczoznawca zarzyczył sobie aby osobiście z nim zrobić rekonesans działki (nic na niej nie ma prócz zielska) oraz wypożyczyć na dwa dni cały orginalny projekt. Później oczywiście go odebrać. Nie mam ochoty tej Pani dawać całego projektu w oryginale ale się upera. Czy moze nie "podskakiwać" aby póżniej nie robiła problemów.Czy to nie przesada, czy tak wszędzie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 18.06.2008 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Powiedzcie, czy się czepiam czy to standart. Otóż złożyłam dwa wnioski kredytowe do Millenium i Nordeii. W Millenium płacę za wycenę po podpisaniu umowy, jak nie podpiszę to nic nie płacę. W Nordeii zapłaciłam z góry. W Millenium Pani rozpięła cały projekt i wszystko kserowała. W Nordeii wybrane strony. W obydwóch bankach powiedzieli, że to dla rzeczoznawcy. Z Millenium skontaktował się rzeczoznawca z pytaniem gdzie znajduje się działka. Odzwidził ją sam. Poprosił o skany wybranych stron projektu lub o dostarczenie ksera. Skan mu nie wystarczył zawiozłam ksero. Natomiast z Nordeii rzeczoznawca zarzyczył sobie aby osobiście z nim zrobić rekonesans działki (nic na niej nie ma prócz zielska) oraz wypożyczyć na dwa dni cały orginalny projekt. Później oczywiście go odebrać. Nie mam ochoty tej Pani dawać całego projektu w oryginale ale się upera. Czy moze nie "podskakiwać" aby póżniej nie robiła problemów. Czy to nie przesada, czy tak wszędzie jest. My bralismy w Nordea i nie bylo takich problemow. Wycene dzialki robilismy sami przez wynajetego przez nas rzeczoznawce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nigri 18.06.2008 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Powiedzcie, czy się czepiam czy to standart. Otóż złożyłam dwa wnioski kredytowe do Millenium i Nordeii. W Millenium płacę za wycenę po podpisaniu umowy, jak nie podpiszę to nic nie płacę. W Nordeii zapłaciłam z góry. W Millenium Pani rozpięła cały projekt i wszystko kserowała. W Nordeii wybrane strony. W obydwóch bankach powiedzieli, że to dla rzeczoznawcy. Z Millenium skontaktował się rzeczoznawca z pytaniem gdzie znajduje się działka. Odzwidził ją sam. Poprosił o skany wybranych stron projektu lub o dostarczenie ksera. Skan mu nie wystarczył zawiozłam ksero. Natomiast z Nordeii rzeczoznawca zarzyczył sobie aby osobiście z nim zrobić rekonesans działki (nic na niej nie ma prócz zielska) oraz wypożyczyć na dwa dni cały orginalny projekt. Później oczywiście go odebrać. Nie mam ochoty tej Pani dawać całego projektu w oryginale ale się upera. Czy moze nie "podskakiwać" aby póżniej nie robiła problemów. Czy to nie przesada, czy tak wszędzie jest. Ja osobiście dałam rzeczowznawcy oryginalny projekt i nic się nim nie stało, wróciła cały i zdrowy . Jeżeli chodzi o banki, każdy z nich ma swoje widzimisie, ja akurat z tymi dwoma bankami mam nienajlepsze doświadczenie (zbyt długi okres decyzji i ciągłe żądania następnych papierów mimo, że przy skaładaniu wniosku podobno był juz komplet). Ogólnie praktycznie we wszystkich bankach podczas ubiegania się o kredyt występują jakieś komplikacje, niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ofcbur 18.06.2008 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Witam:) pytanie może z serii "głupich", ale spróbuję. O ile przekroczyliście swoje kosztorysy, chodzi mi o stan surowy otwarty budowy i jeżeli możliwe proszę o wypowiedzi tych forumowiczów, którzy właśnie są na tym etapie, lub niedawno go skończyli. A może ktoś z was zszedł poniżej kosztów założonych i jak to zrobił? Potrzebuję argumentów do rozmowy z mężem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 18.06.2008 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Jeżeli chodzi o banki, każdy z nich ma swoje widzimisie, ja akurat z tymi dwoma bankami mam nienajlepsze doświadczenie (zbyt długi okres decyzji i ciągłe żądania następnych papierów mimo, że przy skaładaniu wniosku podobno był juz komplet). Ogólnie praktycznie we wszystkich bankach podczas ubiegania się o kredyt występują jakieś komplikacje, niestety Co do oczekiwania to jutro mija 14dni od złożenia wniosku i myślę że na tym nie koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 18.06.2008 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Powiedzcie, czy się czepiam czy to standart. Otóż złożyłam dwa wnioski kredytowe do Millenium i Nordeii. W Millenium płacę za wycenę po podpisaniu umowy, jak nie podpiszę to nic nie płacę. W Nordeii zapłaciłam z góry. W Millenium Pani rozpięła cały projekt i wszystko kserowała. W Nordeii wybrane strony. W obydwóch bankach powiedzieli, że to dla rzeczoznawcy. Z Millenium skontaktował się rzeczoznawca z pytaniem gdzie znajduje się działka. Odzwidził ją sam. Poprosił o skany wybranych stron projektu lub o dostarczenie ksera. Skan mu nie wystarczył zawiozłam ksero. Natomiast z Nordeii rzeczoznawca zarzyczył sobie aby osobiście z nim zrobić rekonesans działki (nic na niej nie ma prócz zielska) oraz wypożyczyć na dwa dni cały orginalny projekt. Później oczywiście go odebrać. Nie mam ochoty tej Pani dawać całego projektu w oryginale ale się upera. Czy moze nie "podskakiwać" aby póżniej nie robiła problemów. Czy to nie przesada, czy tak wszędzie jest. jak jest dzialka to rzeczoznawca sam na nia jedzie musi miec tylko plan zeby na nia trafic...ot wszystko.w millenium ni eplacilam za rzeczoznawce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts