Aniutka i Roofi 30.08.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2008 Pytanie od zaczynajacego budowe o trzy pierwsze skladniki. Dacie jakies namiary na osoby/firmy (i ceny jakie zaplaciliscie) za : - podlaczenie wody (1 m od granicy dzialki) - podlaczenie pradu (1 m od granicy dzialki) - zdjecie humusu (ile za h pracy i na ile to m2 wystarcza) Fantom Szczecin/Dobra woda - 8tys. (ful serwis) prąd - 1 tys. humus byl w cenie budowy domu, podobnie jak ogrodzenie terenu (materiał za pół ceny, bo używany ) A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 31.08.2008 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 jeżeli chodzi o Ekstradach, to sugeruję uważać na "dodatki": spinki, folia i inne elementy o których myśli się że są mało ważne. Dają toto najgorszej jakości. Ceny dachówki ok. A. Przyznam, że na spinki dekarze nic nie mówili, a ekipa doświadczona i bardzo dokładna. A co do folii to mogą ściągnąć każdą lub prawie każdą. Kwestia wyboru klienta. Zazwyczaj proponują dobrą i w dobrej cenie - jak ktoś woli coś innego ekstra to nie ma z tym problemu. W temacie folii istotne jest by była dobrze położona i wytrzymała bez dziur do końca budowy, w innym wypadku nawet najlepsza nie spełni swojej roli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
podzinski 31.08.2008 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 witam budowniczych naszego pięknego regionu ja już na swoim od czterech miesięcy i wiem teraz że życie jest piękne no ale czas do pracy więc zapytanie kto z was potrzebuje drewno kominkowe dąb,buk,grab,brzoza mam do sprzedania duże ilości no muszę zacząć zarabiać na ten swój raj na ziemi zainteresowani proszę o kontakt nr tel 668031394 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ortolin 31.08.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 Ponawiam pytanie o wentylację mechaniczną nawiewno-wywiewną z odzyskiem ciepła (REKUPERATOR), czy ktoś z Forumowiczów takową posiada, bądż ma zamiar zainstalować? ... U mnie z poznańskiego oddziału dawnej "EMKI", czyli "Rekuperatorów". Rekuperator ComfoAir. i ja mam reku tywent, niedrogi ale dmucha ze hoho, puszki rozprezne robili mi w luft systemie na mieszka Igo, ogolnie na przepustnicach przy puszce, na razie jestem super zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 01.09.2008 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 witam budowniczych naszego pięknego regionu ja już na swoim od czterech miesięcy i wiem teraz że życie jest piękne no ale czas do pracy więc zapytanie kto z was potrzebuje drewno kominkowe dąb,buk,grab,brzoza mam do sprzedania duże ilości no muszę zacząć zarabiać na ten swój raj na ziemi zainteresowani proszę o kontakt nr tel 668031394 Witam, Panie Sebastianie chciałem skorzystać ale ceny to ma Pan niestety zaporowe... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 01.09.2008 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 witam budowniczych naszego pięknego regionu ja już na swoim od czterech miesięcy i wiem teraz że życie jest piękne no ale czas do pracy więc zapytanie kto z was potrzebuje drewno kominkowe dąb,buk,grab,brzoza mam do sprzedania duże ilości no muszę zacząć zarabiać na ten swój raj na ziemi zainteresowani proszę o kontakt nr tel 668031394 Witam, Panie Sebastianie chciałem skorzystać ale ceny to ma Pan niestety zaporowe... Pozdrawiam Jeśli ma zarobić na raj na ziemi to ceny muszą być odpowiednie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rojes78 01.09.2008 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 trobe U mnie projekt wentylacji mechanicznej był integralną częścią projektu składanego w urzędzie do pozwolenia na budowę. Dzięki trobe. Chyba zdecyduje sie na załatwienie formalności bez projektu wentylacji mech. a później postaram się o aneks do pozwolenia... choć nie ukrywam było by prościej mieć komplet od razu... pzdr. rojeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 01.09.2008 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 trobe U mnie projekt wentylacji mechanicznej był integralną częścią projektu składanego w urzędzie do pozwolenia na budowę. Dzięki trobe. Chyba zdecyduje sie na załatwienie formalności bez projektu wentylacji mech. a później postaram się o aneks do pozwolenia... choć nie ukrywam było by prościej mieć komplet od razu... pzdr. rojeś Z aneksem do pozwolenia jest trochę zachodu, więc chyba jednak prościej skompletować całość dokumentacji. Uważam, że lepiej trochę więcej czasu poświęcić na etapie projektowania i gruntownie przemyśleć różne rozwiązania zanim zacznie się budować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 01.09.2008 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 ... Dzięki trobe. Chyba zdecyduje sie na załatwienie formalności bez projektu wentylacji mech. a później postaram się o aneks do pozwolenia... choć nie ukrywam było by prościej mieć komplet od razu... pzdr. rojeś Z aneksem do pozwolenia jest trochę zachodu, więc chyba jednak prościej skompletować całość dokumentacji. Uważam, że lepiej trochę więcej czasu poświęcić na etapie projektowania i gruntownie przemyśleć różne rozwiązania zanim zacznie się budować. Zdecydowanie tak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ofcbur 01.09.2008 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Witamy czy ktoś z Was wie gdzie można kupić system kominowy ZAPEL?? Szukam. szukam i nic:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 01.09.2008 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 gdyby cos ktos szukal to sa piekne dzialki w koscinie od 750 , 900, i 1400calkowicie uzbrojone na ulicy sowy i sroki dzis biuro nieruchomoosci kompleks je pokzaywalo chetnym stad wiem Teska, gdzie to Koscino?Zaraz pogooglam, bo w sobote jestem własnie w Szczecinie i oglądam. Odnosnie pieca, to jestem zaskoczona. U mni enie ma mowy, by brac prysznic i sie kapac. Syn bierze prysznic, a córe w wanni e musze juz spłukiwac zimna woda Kazdy serwisant twierdzi ze jest oki. Osttanio radosnie stwierdził, z emoze zakamieniony zasobnik i ze moge go sobie wymienic na własny koszt po 2 latach. Mówie Wam serws jest fatalny w 3 miescie. Lece popatrzec na biuro kompleks;-)))Dziekuje cudnie. serwis coroczny - sam okamienia coś masz zle zrobione,popytalam znajomych maja dokladnie jak ja- niegdy cieplej wody nie brakuje. BTW, czy ktos robi ładne ogrody w Szczecinie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 01.09.2008 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 witam budowniczych naszego pięknego regionu ja już na swoim od czterech miesięcy i wiem teraz że życie jest piękne no ale czas do pracy więc zapytanie kto z was potrzebuje drewno kominkowe dąb,buk,grab,brzoza mam do sprzedania duże ilości no muszę zacząć zarabiać na ten swój raj na ziemi zainteresowani proszę o kontakt nr tel 668031394 Witam, Panie Sebastianie chciałem skorzystać ale ceny to ma Pan niestety zaporowe... Pozdrawiam też zgadzam sie z tą opinią..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 01.09.2008 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 serwis coroczny - sam okamienia coś masz zle zrobione,popytalam znajomych maja dokladnie jak ja- niegdy cieplej wody nie brakuje. BTW, czy ktos robi ładne ogrody w Szczecinie???O dziekuje, ale kurcze,c o moge miec zle????jak to serwis sam odkamienia???W trakcie przeglądu?bo u mni epowiedzieli, ze jedynie wymiana pomoze W kazdymrazie nastepnym razem bedzie Dietrich Wróciłam ze szczecinskich wojazy. Ogladalam 8 działek i padłam na nos pod koniec. Na chwile obecna zastanawiamy sie na Warszewem, mój maz zachwycony, ja mniej, bo przyzwyczaiłam sie do wiejskich klimatów i lasu dookoła. Druga poowa zdecydowanie jednak odmowiła mieszkania na peryferiach Wygląda ze na emeryturze bede 3 dom budowała Ogólni ejstem w szoku jak duzo sie zmieniło. Szczecin wyładniał i to znacznie, ajak duzo sie buduje, ranyyyy, niesamowite normlanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 01.09.2008 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 jeżeli chodzi o Ekstradach, to sugeruję uważać na "dodatki": spinki, folia i inne elementy o których myśli się że są mało ważne. Dają toto najgorszej jakości. Ceny dachówki ok. A. Prawda Tasmy kaletnicowe do dup..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 01.09.2008 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Ponawiam pytanie o wentylację mechaniczną nawiewno-wywiewną z odzyskiem ciepła (REKUPERATOR), czy ktoś z Forumowiczów takową posiada, bądż ma zamiar zainstalować? ... U mnie z poznańskiego oddziału dawnej "EMKI", czyli "Rekuperatorów". Rekuperator ComfoAir. i ja mam reku tywent, niedrogi ale dmucha ze hoho, puszki rozprezne robili mi w luft systemie na mieszka Igo, ogolnie na przepustnicach przy puszce, na razie jestem super zadowolony Ile u ciebie chodzi bo tez nad nim sie zastanawiam . Moge brac zachodni ale slyszalam ze to dobra polska firma z tradycjami Mozesz dac mi namiary na firme co ci robila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urszulak 01.09.2008 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Gdzie w Szczecinie można kupć skrzynki gazowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 01.09.2008 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Potrzebuję kogoś do postawienia ogrodzenia z siatki - Betafence. Może macie kogoś do polecenia?A'propos, ile może kosztować robocizna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 01.09.2008 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Gdzie w Szczecinie można kupć skrzynki gazowe? w sklepie obok Zakładu Gazowniczego na Mickiewicza, koło Magnetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urszulak 01.09.2008 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Maggie ,dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 01.09.2008 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Witam Gdzie kupic zwykla legalna zolta tablice informacyjna budowy ? Znalazlem w jednej raptem hurtowni ale za to nie byla zgodna z ustawa (za mala) Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts