andy126 18.11.2008 02:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 witamprzymierzam się do budowy domu pod klucz w szczecinieczy możecie polecić jakąś solidną fiirmępozdrawiam-andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 18.11.2008 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Witam poniedziałkowo Troszkę z innej beczki ale też domowo Czy ktoś może ma jakieś namiary na "panią do sprzątania" najlepiej oczywiście okolice Bezrzecza. Będę wdzięczny za namiary i ewentualne opinie. a potrzebujesz na rano czy popołudnie? Ja też proszę (Warszewo). Czas do dogadania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 19.11.2008 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 witam przymierzam się do budowy domu pod klucz w szczecinie czy możecie polecić jakąś solidną fiirmę pozdrawiam-andrzej Witam, na grupie szczecińskiej forumowicze stworzyli listę wykonawców, których oceniają(-my) Listę udostępnia forumowicz matam ale tylko dla osób które się na forum trochę "poudzielają" Jeśli masz jakieś pytania pisz do niego na prv pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy126 19.11.2008 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 witamczy ktoś miał doświadczenia w budowaniu z firmą REMA?pozdrawiam andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 19.11.2008 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 witam czy ktoś miał doświadczenia w budowaniu z firmą REMA? pozdrawiam andrzej Witam. Prowadziłem rozmowy z tą firmą. Goście sprawiali wrażenie kompetentnych. Zrobili nam fajny kosztorys, niestety nie dostaliśmy kredytu i na rozmowach się skończyło. Szkoda, bo z tego co pamiętam, to chcieli w 2006 roku 460tys pod klucz.... Wtedy, wydawało nam się, że przesadzili, teraz wiem, że nie przesadzili Pozostaje kwestia jakości robót. No cóż, to jest do sprawdzenia. Na ich stronie internetowej było kilka przykładów i można było się skontaktować z ludźmi, którym budowali domy... Najlepiej zobaczyć na własne oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 19.11.2008 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Witam,i na komin systemowy(kominek) i na komin z pustaków (kondens i wentylacja) planuję położyć płytki klinkierowe.Czy ktoś ma takie rozwiązanie elewacji komina? Sprawdza się?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 19.11.2008 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Witam, i na komin systemowy(kominek) i na komin z pustaków (kondens i wentylacja) planuję położyć płytki klinkierowe. Czy ktoś ma takie rozwiązanie elewacji komina? Sprawdza się? Pozdrawiam Sorki, ale to trochę jak krawat na gumce... Wszystko można przykleić, Ale czy nie lepiej wymurować z pełnego klinkieru, chociaż to co wystaje ponad dach? To robota na lata! Optycznie może nie będzie aż takiej różnicy, ale jeśli chodzi o trwałość.... no i te wykwity cementowe na kominie... Do cegły można użyć fugozaprawy i jeśli ktoś zrobi to solidnie, to masz czyściutki komin. Jeśli w avatarze jest Twój projekt, to widać, że masz kawałek komina. To trochę taka wizytówka tego domu. czyż nie? Oczywiście, pewnie znajdą się jacyś oportuniści w tej kwestii, ale czy warto oszczędzać na kominie? i czy na pewno oszczędzisz? Bo nie widzę tutaj innego powodu za takim rozwiązaniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajetana 19.11.2008 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 piszę do wszystkich znajomych:firma TGS:http://tgs.com.pl (na http://www.ceneo.pl) sprzedaje kotły c.o, zasobniki na wodę i inne rzeczy sporo taniej niż zwykłe sklepy. Przykład: na piecu c.o. Vaillanta z zasobnikiem + grzejniki Purmo zaoszczędzimy kupując u nich ponad 2 tyś. PLNJutro wysyłam do nich zamówienie. Do Poznania dostarczają gratis - odbiór własny z hurtowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 19.11.2008 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Witam, i na komin systemowy(kominek) i na komin z pustaków (kondens i wentylacja) planuję położyć płytki klinkierowe. Czy ktoś ma takie rozwiązanie elewacji komina? Sprawdza się? Pozdrawiam Sorki, ale to trochę jak krawat na gumce... Wszystko można przykleić, Ale czy nie lepiej wymurować z pełnego klinkieru, chociaż to co wystaje ponad dach? To robota na lata! Optycznie może nie będzie aż takiej różnicy, ale jeśli chodzi o trwałość.... no i te wykwity cementowe na kominie... Do cegły można użyć fugozaprawy i jeśli ktoś zrobi to solidnie, to masz czyściutki komin. Jeśli w avatarze jest Twój projekt, to widać, że masz kawałek komina. To trochę taka wizytówka tego domu. czyż nie? Oczywiście, pewnie znajdą się jacyś oportuniści w tej kwestii, ale czy warto oszczędzać na kominie? i czy na pewno oszczędzisz? Bo nie widzę tutaj innego powodu za takim rozwiązaniem... Chyba w budowie domu to na niczym nie warto oszczędzać...ale gdzieś trzeba...stały dylemat inwestora Mój kierbud też sądzi, że najlepszym rozwiązaniem będzie cegła. Ale popytać nie zaszkodzi Coś tam się planuje a potem i tak się bierze Urzędowskiego np. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 19.11.2008 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Chyba w budowie domu to na niczym nie warto oszczędzać...ale gdzieś trzeba...stały dylemat inwestora Mój kierbud też sądzi, że najlepszym rozwiązaniem będzie cegła. Ale popytać nie zaszkodzi Coś tam się planuje a potem i tak się bierze Urzędowskiego np. Dzięki Oszczędności trzeba poszukać, ale z doświadczenia Ci powiem. Nie oszczędzamy na jakości materiałów, bo zapłacisz za badziewie, a potem i tak będziesz musiał kupić to, na czym chciałeś oszczędzić. Ostatni przykład z życia. Znalazłem w NOMI gniazdka elektryczne, kolorystycznie pasowały mi do kuchni. Patrzę na cenę, rewelacja. Kupiłem. Trzy gniazdka, dwa są już w śmietniku. Dokręcając kabelek ukręciłem gwint. Zaznaczę, że robiłem do dwoma palcami... Wcześniej kupowałem droższe, firmowe, montaż był tak prosty, że dziecko by dało radę... Na kaflach też chciałem oszczędzić... Skończyło się rwaniem podłogi itd itd..... Nigdy więcej! Oszczędzę na fachowcach (sam zrobię), kupię gorszy żwir na podsypkę, albo będę jadł chleb ze smalcem, ale na badziewie nie chcę patrzeć! Słuchaj kier bud. Ma rację! POWODZENIA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 19.11.2008 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Witam wszystkich, Czy ktos z Was zamawiał drzwi wewnętrzne u stolarza? Na jakie drewno się zdecydowaliście, czy wybarwialiście, ile kosztowały, moze jesteście gotowi polecic swojego wykonawcę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 19.11.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 I jeszcze jedna prosba: Podrzućcie namiary na ekipę do wykonania Przydomowej Oczyszczalni Ścieków.Pilnie poszukiwani! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 20.11.2008 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 dzwonili z Realbudu za chwilę będzie strop na działce. Szczukot Twój chyba też jedzie Sonia! A Ty na budowie kompa już używasz czy z pracy sterujesz budową?? A może ktoś wie, od kogo mogę "używać" w Dobrej internet na łączach radiowych??? (chyba zrozumiecie co napisałam, bo jakoś dziwnie wyszło... ) firma grosz-net, ale z ich zasięgiem to tak słabo trochę... do mnie nie docierają, bo przeszkadzają drzewa po drodze... alternatyw brak - no, chyba że ktoś z sąsiadów ma neostradę na liveboxie i słabe hasło Dostawcą sygnału internetowego w Dobrej jest firma Global Connect ze Szczecina. Koszt ok 60pln za 1GB plus ok 30pln za utrzymanie łącza-są też większe i mniejsze prędkości. Łącze oczywiście radiowe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 20.11.2008 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Witam, wczoraj monterzy z firmy Piaspol zamontowali mi schody i są super, polecam tą firmę z czystym sumieniem.Pozdrawiam,Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonia2003 20.11.2008 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Witam, wczoraj monterzy z firmy Piaspol zamontowali mi schody i są super, polecam tą firmę z czystym sumieniem. Pozdrawiam, Tomek Czy moglibyście napisać jakiego typu macie schody (zabiegowe, proste, z jakiego materiału i jaki jest orientacyjny koszt). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 20.11.2008 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 dzwonili z Realbudu za chwilę będzie strop na działce. Szczukot Twój chyba też jedzie Sonia! A Ty na budowie kompa już używasz czy z pracy sterujesz budową?? A może ktoś wie, od kogo mogę "używać" w Dobrej internet na łączach radiowych??? (chyba zrozumiecie co napisałam, bo jakoś dziwnie wyszło... ) firma grosz-net, ale z ich zasięgiem to tak słabo trochę... do mnie nie docierają, bo przeszkadzają drzewa po drodze... alternatyw brak - no, chyba że ktoś z sąsiadów ma neostradę na liveboxie i słabe hasło Dostawcą sygnału internetowego w Dobrej jest firma Global Connect ze Szczecina. Koszt ok 60pln za 1GB plus ok 30pln za utrzymanie łącza-są też większe i mniejsze prędkości. Łącze oczywiście radiowe. Pozdrawiam ten 1GB to limit danych, prawda? bo chyba nie prędkość transferu no i też zasięg ograniczony, bo nie łapię ich sygnału nawet.... a antenę mam dużą, 25dB wzmocnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 20.11.2008 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Witam, wczoraj monterzy z firmy Piaspol zamontowali mi schody i są super, polecam tą firmę z czystym sumieniem. Pozdrawiam, Tomek Witam, masz jakieś foty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 21.11.2008 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Witam, wczoraj monterzy z firmy Piaspol zamontowali mi schody i są super, polecam tą firmę z czystym sumieniem. Pozdrawiam, Tomek Witam, masz jakieś foty? Witam, podaj adres to prześlę jakąś fotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kikaw29 21.11.2008 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Witam,jestem przed wyborem koloru rynien plannji i zastanawiam się nad białymi ale wiele osób odradza bo szybko się brudzą. Będzie grafitowy dach, biała nabitka, białe okna, jasnożółta elewacja. Czy ktoś ma białe rynny i może sie podzielić doświadczeniami z użytkowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 21.11.2008 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 dzwonili z Realbudu za chwilę będzie strop na działce. Szczukot Twój chyba też jedzie Sonia! A Ty na budowie kompa już używasz czy z pracy sterujesz budową?? A może ktoś wie, od kogo mogę "używać" w Dobrej internet na łączach radiowych??? (chyba zrozumiecie co napisałam, bo jakoś dziwnie wyszło... ) firma grosz-net, ale z ich zasięgiem to tak słabo trochę... do mnie nie docierają, bo przeszkadzają drzewa po drodze... alternatyw brak - no, chyba że ktoś z sąsiadów ma neostradę na liveboxie i słabe hasło Dostawcą sygnału internetowego w Dobrej jest firma Global Connect ze Szczecina. Koszt ok 60pln za 1GB plus ok 30pln za utrzymanie łącza-są też większe i mniejsze prędkości. Łącze oczywiście radiowe. Pozdrawiam ten 1GB to limit danych, prawda? bo chyba nie prędkość transferu no i też zasięg ograniczony, bo nie łapię ich sygnału nawet.... a antenę mam dużą, 25dB wzmocnienia Tak, to trochę śmieszne chyba jest... Chciałem wpisać swoją ulicę w Dobrej na mapę UKE http://www.bsa.uke.gov.pl/ankieta/ankieta2.php która ma za zadanie określenie białych plam czyli miejsc gdzie nie ma internetu. Mapa ta ma pomóc w zmienieniu tego stanu rzeczy. Ale dowiedziałem się, że jednak GC świadczy tę usługę-dzwoniłem wczoraj i miła pani poinformowała mnie jak napisałem wcześniej (te wartości przedstawiła jako prędkość a nie limit). Dzwonię dzisiaj i tym razem miły pan rzecze, że niestety ale tam to oni jeszcze nie operują ale proszę się dowiadywać, może w przyszłym tygodniu. No to chyba wpiszę się na tę białą plamę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts