dorotka.20 12.12.2008 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Witam!Czy wśród grupy szczecińskiej są może uzytkownicy pomp ciepła? Szukam informacji na temat firmy Vegaterm, czy ktos z was miał z nią doczynienia?Kombinujemy z tym ogrzewaniem jak koń pod góre i teraz mamy na tapecie pompy ciepła. Może ktos z was orientuje sie jaki moze byc koszt instalacji pompy łącznie z całą hydraulika i kanalizą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 12.12.2008 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Gosi@ nie do końca tak, mojej kuzynki syn skończyl już w zeszłym roku w poznaniu podyplomówkę własnie takiej specjalności ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 12.12.2008 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Gosi@ nie do końca tak, mojej kuzynki syn skończyl już w zeszłym roku w poznaniu podyplomówkę własnie takiej specjalności .....Hmm, dziwne, bo ona az do Czestochowy jezdzi i podobno, to pierwszy nabór tego typu ale moze coś jej umknęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 12.12.2008 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Witam wszystkich po baaaardzo dluuuugiej przerwie... szczegolnie witam Teske kuchnia zrobiona przez wykonawców z Twojego polecenia... hm kuchnia sliczna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 12.12.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Witam piątkowo! Może wiecie, jak wygląda sytuacja z wywozem śmieci budowlanych? Ile kosztuje kontener, czy płaci się za dniówki czy za pojemnik z wywiezieniem jako jedna stawka? Nazbierało się tego trochę i musimy powywozić co nieco Najlepiej by było gdybem mogła zamówić np. dzisiaj... stałby sobie jako śmietnik a wywózka byłaby np. za miesiąc... ale nie wiem czy w takim wypadku nie pozbawię się np. wartości kasy za bramę garażową pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 12.12.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Witam piątkowo! Może wiecie, jak wygląda sytuacja z wywozem śmieci budowlanych? Ile kosztuje kontener, czy płaci się za dniówki czy za pojemnik z wywiezieniem jako jedna stawka? Nazbierało się tego trochę i musimy powywozić co nieco Najlepiej by było gdybem mogła zamówić np. dzisiaj... stałby sobie jako śmietnik a wywózka byłaby np. za miesiąc... ale nie wiem czy w takim wypadku nie pozbawię się np. wartości kasy za bramę garażową pozdrawiam A. Miesiąc temu zamawiałem kontener 7 m3, miał stać tydzień, ale zapełniłem go w jeden dzień i zadzwoniłem żeby szybciej zabrali, koszt 500zł, mogłem wrzucać wszystko, styrop, papa, gruz itd. aha, i zastanów się ile masz śmieci, bo ja zmyślałem że spokojnie starczy i teraz muszę znowu zamawiać , czasami lepiej wziąść większy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 12.12.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Witam piątkowo! Może wiecie, jak wygląda sytuacja z wywozem śmieci budowlanych? Ile kosztuje kontener, czy płaci się za dniówki czy za pojemnik z wywiezieniem jako jedna stawka? Nazbierało się tego trochę i musimy powywozić co nieco Najlepiej by było gdybem mogła zamówić np. dzisiaj... stałby sobie jako śmietnik a wywózka byłaby np. za miesiąc... ale nie wiem czy w takim wypadku nie pozbawię się np. wartości kasy za bramę garażową pozdrawiam A. Miesiąc temu zamawiałem kontener 7 m3, miał stać tydzień, ale zapełniłem go w jeden dzień i zadzwoniłem żeby szybciej zabrali, koszt 500zł, mogłem wrzucać wszystko, styrop, papa, gruz itd. Hmm skad brales ?? Bo jak ja bralem to zastrzegli ze bez welny styropianu papy. Co jest zrozumialem gdyz te odpady sa szczegolne i wymagaja innego postepowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 12.12.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Witam piątkowo! Może wiecie, jak wygląda sytuacja z wywozem śmieci budowlanych? Ile kosztuje kontener, czy płaci się za dniówki czy za pojemnik z wywiezieniem jako jedna stawka? Nazbierało się tego trochę i musimy powywozić co nieco Najlepiej by było gdybem mogła zamówić np. dzisiaj... stałby sobie jako śmietnik a wywózka byłaby np. za miesiąc... ale nie wiem czy w takim wypadku nie pozbawię się np. wartości kasy za bramę garażową pozdrawiam A. Miesiąc temu zamawiałem kontener 7 m3, miał stać tydzień, ale zapełniłem go w jeden dzień i zadzwoniłem żeby szybciej zabrali, koszt 500zł, mogłem wrzucać wszystko, styrop, papa, gruz itd. aha, i zastanów się ile masz śmieci, bo ja zmyślałem że spokojnie starczy i teraz muszę znowu zamawiać , czasami lepiej wziąść większy czyli opłata zależała też od czasu postoju, tak? Dwa czynniki opłaty: czas postoju pojemność czy tak??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 13.12.2008 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Witam piątkowo! Może wiecie, jak wygląda sytuacja z wywozem śmieci budowlanych? Ile kosztuje kontener, czy płaci się za dniówki czy za pojemnik z wywiezieniem jako jedna stawka? Nazbierało się tego trochę i musimy powywozić co nieco Najlepiej by było gdybem mogła zamówić np. dzisiaj... stałby sobie jako śmietnik a wywózka byłaby np. za miesiąc... ale nie wiem czy w takim wypadku nie pozbawię się np. wartości kasy za bramę garażową pozdrawiam A. Miesiąc temu zamawiałem kontener 7 m3, miał stać tydzień, ale zapełniłem go w jeden dzień i zadzwoniłem żeby szybciej zabrali, koszt 500zł, mogłem wrzucać wszystko, styrop, papa, gruz itd. aha, i zastanów się ile masz śmieci, bo ja zmyślałem że spokojnie starczy i teraz muszę znowu zamawiać , czasami lepiej wziąść większy czyli opłata zależała też od czasu postoju, tak? Dwa czynniki opłaty: czas postoju pojemność czy tak??? JAk sioe bierze kontener to jest on liczony w zasadzie od sztuki. A czas to kwestia dogadania sie. Wola robic tak (wiadomo) ze podstawia, Ty masz wszytsko gotowe i sobie juz tylko wrzucisz a oni nawet tego samego dnia odbiora. Ale to naprawde wkestia dogadania. Co do tego co mozna wrzucac : mozna wszytsko ale wtedy jest inna stawka za kontener. JAk sam gruz budowlany to taniej a jak mieszany to dorzej Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 13.12.2008 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Witam,piszę w takiej nietypowej sprawie...Poznałem pewną starszą Panią z Wołczkowa i zwracam się do was z pytaniem czy nie potrzebujecie jakiejś pomocy w pracach domowych przed świętami, które mogłaby ona wykonać za jakąś opłatą? Mycie okien, sprzątanie, albo coś innego? Oczywiście dotyczy to okolicy-Dobrej, Bezrzecza może też trochę dalej ale pewnie będzie potrzebny transport bo ona nie samochodu.Jest w bardzo złej kondycji finansowej, co szczególnie przed Świętami każdy odczuwa bardzo dotkliwie. Jeżeli ktoś chciałby skorzystać to proszę o kontakt na prv.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 13.12.2008 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Witam, piszę w takiej nietypowej sprawie... Poznałem pewną starszą Panią z Wołczkowa i zwracam się do was z pytaniem czy nie potrzebujecie jakiejś pomocy w pracach domowych przed świętami, które mogłaby ona wykonać za jakąś opłatą? Mycie okien, sprzątanie, albo coś innego? Oczywiście dotyczy to okolicy-Dobrej, Bezrzecza może też trochę dalej ale pewnie będzie potrzebny transport bo ona nie samochodu. Jest w bardzo złej kondycji finansowej, co szczególnie przed Świętami każdy odczuwa bardzo dotkliwie. Jeżeli ktoś chciałby skorzystać to proszę o kontakt na prv. PozdrawiamKtoś pisął, ze potzrebuje Pani do pomocy, pare postów wczesniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 13.12.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Witam, piszę w takiej nietypowej sprawie... Poznałem pewną starszą Panią z Wołczkowa i zwracam się do was z pytaniem czy nie potrzebujecie jakiejś pomocy w pracach domowych przed świętami, które mogłaby ona wykonać za jakąś opłatą? Mycie okien, sprzątanie, albo coś innego? Oczywiście dotyczy to okolicy-Dobrej, Bezrzecza może też trochę dalej ale pewnie będzie potrzebny transport bo ona nie samochodu. Jest w bardzo złej kondycji finansowej, co szczególnie przed Świętami każdy odczuwa bardzo dotkliwie. Jeżeli ktoś chciałby skorzystać to proszę o kontakt na prv. Pozdrawiam piszesz "starszą Panią"... jak starszą?? Można jej zaufać? A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyspx 13.12.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Mogę polecić pana do wykońcania wnętrz. Wykafelkował mi łazienkę ( b. starannie przycina, równiutko układa) Zrobił sufity podwieszane z oświetleniem, zabudowane szafy , szafki kuchenne z obudowaniem sprzętu agd, malowanie i tynki strukturalne. Właściwie oprócz schodów zrobił całe wykończenie. Nie chcę robic pustej reklamy dlatego namiary podam zainteresowanym. Był mi polecony i z czystym sumieniem mogę polecić dalej. poproszę także Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 13.12.2008 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Witam wszystkich po baaaardzo dluuuugiej przerwie... szczegolnie witam Teske kuchnia zrobiona przez wykonawców z Twojego polecenia... hm kuchnia sliczna! Jola to się bardzo cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 13.12.2008 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Gosi@ nie do końca tak, mojej kuzynki syn skończyl już w zeszłym roku w poznaniu podyplomówkę własnie takiej specjalności .....Hmm, dziwne, bo ona az do Czestochowy jezdzi i podobno, to pierwszy nabór tego typu ale moze coś jej umknęło on z Torunia jeżdził do Poznania.Moze nabor pierwszy w Trójmiescie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 13.12.2008 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Witam, piszę w takiej nietypowej sprawie... Poznałem pewną starszą Panią z Wołczkowa i zwracam się do was z pytaniem czy nie potrzebujecie jakiejś pomocy w pracach domowych przed świętami, które mogłaby ona wykonać za jakąś opłatą? Mycie okien, sprzątanie, albo coś innego? Oczywiście dotyczy to okolicy-Dobrej, Bezrzecza może też trochę dalej ale pewnie będzie potrzebny transport bo ona nie samochodu. Jest w bardzo złej kondycji finansowej, co szczególnie przed Świętami każdy odczuwa bardzo dotkliwie. Jeżeli ktoś chciałby skorzystać to proszę o kontakt na prv. Pozdrawiam Tomadyna i ktos jeszcze poszukiwał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kammaje 14.12.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 . Może ktos z was orientuje sie jaki moze byc koszt instalacji pompy łącznie z całą hydraulika i kanalizą? 100 000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kammaje 14.12.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Witam Czy słyszeliście o przepisie, który ma wejść od nowego roku? Ma to być wymóg posiadania certyfikatu ( nawet nie wiem dokładnie jak się to nazywa) szczelności, a raczej izolacji budynku. Generalnie chodzi o udokumentowaną stratę ciepła domu. Słyszałem, że będzie to nie zbędne do odbioru budynku (m/in)... Hm Kolejny kwitek, żeby ktoś mógł wytargać od nas kolejne pieniądze... Pozdrawiam bojowników Nie denerwuj się. MOja kolezanka konczy włansie pierwszy nabór na studium gdzie kształcą specjalistów od tych certyfikatów. Na dzien dzisiejszy, nie jest ustalone kto i kiedy ma je egzekwowac. Chcieli wtrynic to notariuszom, ale odmówili. Na chwile obecna martwy przepis W przepisie jest mowa, że inwestor ma pozyskać świadectwo i je dołączyć a nie kto to będzie sprawdzał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 14.12.2008 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Witam Czy słyszeliście o przepisie, który ma wejść od nowego roku? Ma to być wymóg posiadania certyfikatu ( nawet nie wiem dokładnie jak się to nazywa) szczelności, a raczej izolacji budynku. Generalnie chodzi o udokumentowaną stratę ciepła domu. Słyszałem, że będzie to nie zbędne do odbioru budynku (m/in)... Hm Kolejny kwitek, żeby ktoś mógł wytargać od nas kolejne pieniądze... Pozdrawiam bojowników Nie denerwuj się. MOja kolezanka konczy włansie pierwszy nabór na studium gdzie kształcą specjalistów od tych certyfikatów. Na dzien dzisiejszy, nie jest ustalone kto i kiedy ma je egzekwowac. Chcieli wtrynic to notariuszom, ale odmówili. Na chwile obecna martwy przepis W przepisie jest mowa, że inwestor ma pozyskać świadectwo i je dołączyć a nie kto to będzie sprawdzał. Tzn, że mam zrobić sobie kurs, i wydrukować sobie pisemko. Bo skoro nie wiadomo, czy i jak.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 15.12.2008 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Witam, piszę w takiej nietypowej sprawie... Poznałem pewną starszą Panią z Wołczkowa i zwracam się do was z pytaniem czy nie potrzebujecie jakiejś pomocy w pracach domowych przed świętami, które mogłaby ona wykonać za jakąś opłatą? Mycie okien, sprzątanie, albo coś innego? Oczywiście dotyczy to okolicy-Dobrej, Bezrzecza może też trochę dalej ale pewnie będzie potrzebny transport bo ona nie samochodu. Jest w bardzo złej kondycji finansowej, co szczególnie przed Świętami każdy odczuwa bardzo dotkliwie. Jeżeli ktoś chciałby skorzystać to proszę o kontakt na prv. Pozdrawiam piszesz "starszą Panią"... jak starszą?? Można jej zaufać? A. Myślę, że ma około 60 lat. Nie potrafię odpowiedzieć na pytanie czy można jej zaufać czy nie...ale w podejmowaniu tego typu decyzji to inwestorzy mają chyba niezłe doświadczenie...mam na myśli to, że można taką osobę ocenić po kontakcie z nią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts