inches 30.12.2008 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 kammaje Wybrałem najtańszą ofertę tym bardziej, że byli to ludzie z polecenia i jestem z nich bardzo zadowolony. I mogę ci dać na nich namiary. A całość miała miejsce dwa lata temu. czy mogę prosić o namiary?? A. Przez dwa lata mogło się coś zmienić, ale nie zaszkodzi sprawdzić. Również poproszę o namiary Za poprzednie dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartez-k 30.12.2008 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Ostatni rachunek za prąd to 500 zł za miesiąc. Składa się na niego opłata za prąd, co i cw. Wciąż jestem na taryfie budowlanej i ostatnio było większe zużycie prądu, ponieważ trwały prace wykończeniowe. 500 zł przy pc to duzy wydatek, koniecznie zmień taryfe,a najlepiej nastawic na grzanie w 2 taryfie wtedy koszty zmniejszą do 1/3. Szczególy na forum poświęconym pc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 31.12.2008 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 Życze wszystkim budującym,mieszkajacym w nowych domkach oraz zamierzajacym budowac szampańskiej zabawy oraz samych szczęśliwych dni w 2009 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 31.12.2008 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 Również chciałbym życzyć sobie i wszystkim Wam, dużo radości i dumy z własnych domków. 6tki w totka, każdemu po kolei i obniżenia wymagań co do zdolności kredytowej ... Pozdrawiam piotriwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 31.12.2008 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 Witam Wszystkich sylwestrowo W nowym roku planuje poszukać ekipy budowlanej do stanu surowego otwartego i tu mam prośbę do was a szczególnie do tych co już mają zaklepaną ekipę na jaką kwotę muszę się nastawić aby była ona w miarę atrakcyjna a nie kosmicznie duża. Planuję budowę domu w miarę prostego http://www.archon.pl/projekt_domu/Dom_w_rododendronach_6/m46a5e795f1323 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymekkk 01.01.2009 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku... 2009ym Pytanie do osob, ktore beda robic odbior w tym roku. Jak wyglada sytuacja z certyfikatami energetycznymi. Obowiazuje juz to, czy nie? Szymek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonia2003 01.01.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 A ja mam pytanie, bo stoimy przed dylematem- robić kominem z płaszczem wodnym, czy nie? Mamy ofertę na normalny kominek, ale sami nie wiemy. Musimy teraz podjąć ostateczną decyzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 01.01.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 A ja mam pytanie, bo stoimy przed dylematem - robić kominem z płaszczem wodnym, czy nie? Mamy ofertę na normalny kominek, ale sami nie wiemy. Musimy teraz podjąć ostateczną decyzję. Wszystko zależy od tego, jaką macie alternatywę do ogrzewania. Jeśli jako drugie urządzenie grzewcze ma być piec gazowy albo elektryczny, to zdecydowanie polecam płaszcz wodny, oczywiście ze względu na koszty... U mnie służy jako główne ogrzewanie. jest miło i ciepło. Jeśli macie w planach pompę ciepła, albo jakieś inne alternatywne tanie grzanie, a kominek ma spełniać rolę estetyczną, to nad płaszczem można pomyśleć w kategoriach zbędnych urządzeń. Generalnie ja jestem zadowolony i polecam płaszcz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 01.01.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 A ja mam pytanie, bo stoimy przed dylematem - robić kominem z płaszczem wodnym, czy nie? Mamy ofertę na normalny kominek, ale sami nie wiemy. Musimy teraz podjąć ostateczną decyzję. Wszystko zależy od tego, jaką macie alternatywę do ogrzewania. Jeśli jako drugie urządzenie grzewcze ma być piec gazowy albo elektryczny, to zdecydowanie polecam płaszcz wodny, oczywiście ze względu na koszty... U mnie służy jako główne ogrzewanie. jest miło i ciepło. Jeśli macie w planach pompę ciepła, albo jakieś inne alternatywne tanie grzanie, a kominek ma spełniać rolę estetyczną, to nad płaszczem można pomyśleć w kategoriach zbędnych urządzeń. Generalnie ja jestem zadowolony i polecam płaszcz! Mam ten sam dylemat. Chciałabym jeszcze solary. Jedna z firm robiąca wycenę odwodzi mnie od takiego zestawu, gdyż ponoć jest to technicznie skomplikowane, jakies tam inne sprawy. Szczerze to się nie znam i nie wiem czy te argumenty były rzeczywiście zgodne z prawdą. Może jest ktoś na forum kto ma ogrzewanie gazowe, wspomaga się kominkiem z płaszczem a w lato korzysta z ciepłej wody z solarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 01.01.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Witam Wszystkich sylwestrowo W nowym roku planuje poszukać ekipy budowlanej do stanu surowego otwartego i tu mam prośbę do was a szczególnie do tych co już mają zaklepaną ekipę na jaką kwotę muszę się nastawić aby była ona w miarę atrakcyjna a nie kosmicznie duża. Planuję budowę domu w miarę prostego http://www.archon.pl/projekt_domu/Dom_w_rododendronach_6/m46a5e795f1323 To lepiej zaraz zacznij szukać. Nie wiem z czego będziesz budować. Jeśli z ceramiki, betonu komórkowego to łatwiej o ekipę. Ja buduję z silki i mam strop lany, więc było gorzej. Dom nie jest taki prosty. Myślę, że 70-100tyś to kwota realna. Wycenę robiły nam ekipy z "Listy", które z wielu opini są godne polecenia, ale ceny mnie powaliły. Dom gabarytowo podobny, bez lukarn, wykusz itp. Cena min. 100tyś bez materiałów. Z mteriałami 240-280tyś (porotherm, dachówka Robena, rynny kanion) Znalazłam ekipy za 55tyś, ale warunek: porotherm, porothon, strop terriva więc odpadli. Życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 01.01.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Witam Wszystkich sylwestrowo W nowym roku planuje poszukać ekipy budowlanej do stanu surowego otwartego i tu mam prośbę do was a szczególnie do tych co już mają zaklepaną ekipę na jaką kwotę muszę się nastawić aby była ona w miarę atrakcyjna a nie kosmicznie duża. Planuję budowę domu w miarę prostego http://www.archon.pl/projekt_domu/Dom_w_rododendronach_6/m46a5e795f1323 To lepiej zaraz zacznij szukać. Nie wiem z czego będziesz budować. Jeśli z ceramiki, betonu komórkowego to łatwiej o ekipę. Ja buduję z silki i mam strop lany, więc było gorzej. Dom nie jest taki prosty. Myślę, że 70-100tyś to kwota realna. Wycenę robiły nam ekipy z "Listy", które z wielu opini są godne polecenia, ale ceny mnie powaliły. Dom gabarytowo podobny, bez lukarn, wykusz itp. Cena min. 100tyś bez materiałów. Z mteriałami 240-280tyś (porotherm, dachówka Robena, rynny kanion) Znalazłam ekipy za 55tyś, ale warunek: porotherm, porothon, strop terriva więc odpadli. Życzę powodzenia. Planuje budowę z ceramiki a strop terriva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 01.01.2009 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 A ja mam pytanie, bo stoimy przed dylematem - robić kominem z płaszczem wodnym, czy nie? Mamy ofertę na normalny kominek, ale sami nie wiemy. Musimy teraz podjąć ostateczną decyzję. Wszystko zależy od tego, jaką macie alternatywę do ogrzewania. Jeśli jako drugie urządzenie grzewcze ma być piec gazowy albo elektryczny, to zdecydowanie polecam płaszcz wodny, oczywiście ze względu na koszty... U mnie służy jako główne ogrzewanie. jest miło i ciepło. Jeśli macie w planach pompę ciepła, albo jakieś inne alternatywne tanie grzanie, a kominek ma spełniać rolę estetyczną, to nad płaszczem można pomyśleć w kategoriach zbędnych urządzeń. Generalnie ja jestem zadowolony i polecam płaszcz! Mam ten sam dylemat. Chciałabym jeszcze solary. Jedna z firm robiąca wycenę odwodzi mnie od takiego zestawu, gdyż ponoć jest to technicznie skomplikowane, jakies tam inne sprawy. Szczerze to się nie znam i nie wiem czy te argumenty były rzeczywiście zgodne z prawdą. Może jest ktoś na forum kto ma ogrzewanie gazowe, wspomaga się kominkiem z płaszczem a w lato korzysta z ciepłej wody z solarów. wprawdzie jeszcze nie mamy, ale będziemy mieli. Mamy gotową ofertę na ten zestaw czyli kominek z płaszczem, piec gazowy (ogrzewanie podłogowe) i solary. Mam nadzieję, że się sprawdzi. Pozdrawiam i życzę Wszystkim Forumowiczom samych sukcesów w Nowym Roku , braku dylematów, wiecznego źródełka płynącej kaski i zawsze odpowiedniej pogody dla prac budowlanych! A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 01.01.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Witam Wszystkich sylwestrowo W nowym roku planuje poszukać ekipy budowlanej do stanu surowego otwartego i tu mam prośbę do was a szczególnie do tych co już mają zaklepaną ekipę na jaką kwotę muszę się nastawić aby była ona w miarę atrakcyjna a nie kosmicznie duża. Planuję budowę domu w miarę prostego http://www.archon.pl/projekt_domu/Dom_w_rododendronach_6/m46a5e795f1323 To lepiej zaraz zacznij szukać. Nie wiem z czego będziesz budować. Jeśli z ceramiki, betonu komórkowego to łatwiej o ekipę. Ja buduję z silki i mam strop lany, więc było gorzej. Dom nie jest taki prosty. Myślę, że 70-100tyś to kwota realna. Wycenę robiły nam ekipy z "Listy", które z wielu opini są godne polecenia, ale ceny mnie powaliły. Dom gabarytowo podobny, bez lukarn, wykusz itp. Cena min. 100tyś bez materiałów. Z mteriałami 240-280tyś (porotherm, dachówka Robena, rynny kanion) Znalazłam ekipy za 55tyś, ale warunek: porotherm, porothon, strop terriva więc odpadli. Życzę powodzenia. Planuje budowę z ceramiki a strop terriva To będzie łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 01.01.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 wprawdzie jeszcze nie mamy, ale będziemy mieli. Mamy gotową ofertę na ten zestaw czyli kominek z płaszczem, piec gazowy (ogrzewanie podłogowe) i solary. Mam nadzieję, że się sprawdzi. Pozdrawiam i życzę Wszystkim Forumowiczom samych sukcesów w Nowym Roku , braku dylematów, wiecznego źródełka płynącej kaski i zawsze odpowiedniej pogody dla prac budowlanych! A. Podłogówkę planujecie w całym domu? Ja wymyśliłam podłogówkę i kaloryfery. Możesz zdradzić więcej szczegółów: jaki kominek, piec i solary? Oczywiście wszystkim w nadchodzącym 2009 roku życzę wysztkiego najlepszego, zdrowia i kasiorki abyśmy mogli zrobić w naszych domach to wszystko co nam się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 01.01.2009 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 wprawdzie jeszcze nie mamy, ale będziemy mieli. Mamy gotową ofertę na ten zestaw czyli kominek z płaszczem, piec gazowy (ogrzewanie podłogowe) i solary. Mam nadzieję, że się sprawdzi. Pozdrawiam i życzę Wszystkim Forumowiczom samych sukcesów w Nowym Roku , braku dylematów, wiecznego źródełka płynącej kaski i zawsze odpowiedniej pogody dla prac budowlanych! A. Podłogówkę planujecie w całym domu? Ja wymyśliłam podłogówkę i kaloryfery. Możesz zdradzić więcej szczegółów: jaki kominek, piec i solary? Oczywiście wszystkim w nadchodzącym 2009 roku życzę wysztkiego najlepszego, zdrowia i kasiorki abyśmy mogli zrobić w naszych domach to wszystko co nam się podoba. poszło na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nigri 01.01.2009 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 A ja mam pytanie, bo stoimy przed dylematem - robić kominem z płaszczem wodnym, czy nie? Mamy ofertę na normalny kominek, ale sami nie wiemy. Musimy teraz podjąć ostateczną decyzję. Wszystko zależy od tego, jaką macie alternatywę do ogrzewania. Jeśli jako drugie urządzenie grzewcze ma być piec gazowy albo elektryczny, to zdecydowanie polecam płaszcz wodny, oczywiście ze względu na koszty... U mnie służy jako główne ogrzewanie. jest miło i ciepło. Jeśli macie w planach pompę ciepła, albo jakieś inne alternatywne tanie grzanie, a kominek ma spełniać rolę estetyczną, to nad płaszczem można pomyśleć w kategoriach zbędnych urządzeń. Generalnie ja jestem zadowolony i polecam płaszcz! Mam ten sam dylemat. Chciałabym jeszcze solary. Jedna z firm robiąca wycenę odwodzi mnie od takiego zestawu, gdyż ponoć jest to technicznie skomplikowane, jakies tam inne sprawy. Szczerze to się nie znam i nie wiem czy te argumenty były rzeczywiście zgodne z prawdą. Może jest ktoś na forum kto ma ogrzewanie gazowe, wspomaga się kominkiem z płaszczem a w lato korzysta z ciepłej wody z solarów. My mamy ogrzewanie gazowe, wspomagane kominkiem z płaszczem i w lato korzystamy z ciepłej wody z solarów. Nie wiem co firma widzi skomplikowanego w tym połączeniu. Myślę,że po prostu nie wie jak to zrobić i wszystko ze sobą zgrać. U nas świetnie to funkcjonuje, teraz ogrzewamy dom kominkiem, gazem tylko rano a w lecie woda z kranu leci gorąca dzięki solarom. Moim zdaniem jest to świetne rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 01.01.2009 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 My mamy ogrzewanie gazowe, wspomagane kominkiem z płaszczem i w lato korzystamy z ciepłej wody z solarów. Nie wiem co firma widzi skomplikowanego w tym połączeniu. Myślę,że po prostu nie wie jak to zrobić i wszystko ze sobą zgrać. U nas świetnie to funkcjonuje, teraz ogrzewamy dom kominkiem, gazem tylko rano a w lecie woda z kranu leci gorąca dzięki solarom. Moim zdaniem jest to świetne rozwiązanie Czy w całym domu jest podłgówka czy podłogówka+kaloryfery? Z tym zgraniem to coś w tym jest firma robiąca wycenę nie ma w ofercie kominków z PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 01.01.2009 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 My mamy ogrzewanie gazowe, wspomagane kominkiem z płaszczem i w lato korzystamy z ciepłej wody z solarów. Nie wiem co firma widzi skomplikowanego w tym połączeniu. Myślę,że po prostu nie wie jak to zrobić i wszystko ze sobą zgrać. U nas świetnie to funkcjonuje, teraz ogrzewamy dom kominkiem, gazem tylko rano a w lecie woda z kranu leci gorąca dzięki solarom. Moim zdaniem jest to świetne rozwiązanie Dokładnie tak. Ja tylko żałuję, że dałem się przekonać, żeby solarów nie zakładać, bo coś tam, coś tam... Szkoda, że w tym dziwnym kraju nie można dostać żadnej dotacji na ekologiczne źródła energii (jedynie BOŚ ma jakieś oferty, ale dostać u nich kredyt...) Teraz dla mnie za późno... bo kasa się skończyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 01.01.2009 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Czy w całym domu jest podłgówka czy podłogówka+kaloryfery? Z tym zgraniem to coś w tym jest firma robiąca wycenę nie ma w ofercie kominków z PW. Ja mam cały parter w podłogówce, na piętrze mam w trzech sypialniach i garderobie kaloryfery, w pozostałych pomieszczeniach ( łazienka, hall wypoczynkowy i sauna) podłogówkę. Nie ma żadnego problemu z zestrojeniem systemu. Są odpowiednie urządzenia do wymiany ciepła i regulacji różnicy temperatur... Z tym zgraniem to coś w tym jest firma robiąca wycenę nie ma w ofercie kominków z PW Zmień firmę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nigri 01.01.2009 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 My mamy ogrzewanie gazowe, wspomagane kominkiem z płaszczem i w lato korzystamy z ciepłej wody z solarów. Nie wiem co firma widzi skomplikowanego w tym połączeniu. Myślę,że po prostu nie wie jak to zrobić i wszystko ze sobą zgrać. U nas świetnie to funkcjonuje, teraz ogrzewamy dom kominkiem, gazem tylko rano a w lecie woda z kranu leci gorąca dzięki solarom. Moim zdaniem jest to świetne rozwiązanie Czy w całym domu jest podłgówka czy podłogówka+kaloryfery? Z tym zgraniem to coś w tym jest firma robiąca wycenę nie ma w ofercie kominków z PW. Podłogówka jest w przedpokoju, łazienkach i hollu. W pozostałych pomieszczeniach są kaloryfery. Teraz można spokojnie wszystko ze sobą zgrać, tylko trzeba mieć odpowiednią ekipę, która zna się na tym i nie spapra roboty (my na szczęście na taką trafiliśmy). Jest to dobre rozwiązanie (chociaż dosyć kosztowne), ale myślę, że warte wydanych pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts