Asia i Robert 06.02.2009 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 u nas jutro będą montować barierki na balkonach. Jak ktoś będzie chciał namiary to mogę wysłać dane. Poproszę. Co prawda u mnie będą tylko drzwi balkonowe bez balkonu ale i tak potrzebne będą te barierki, tylko poziome. Kiedyś ktoś o tym pisał ale nie mogę znaleźć. My tez mamy barierki poziome w drzwiach balkonowych bez balkonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 06.02.2009 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 My tez mamy barierki poziome w drzwiach balkonowych bez balkonu Napiszcie kto robił i czemu tak drogo? A jak wykonane? Podobne do tych co ma matam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 06.02.2009 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Witam Czy ktoś budował może z firmą:Przedsiębiorstwo Remontowo-Budowlane "BERBUD"S.C.Al. Boh. Warszawy Szczecin Jeśli tak to poproszę o opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 06.02.2009 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 My tez mamy barierki poziome w drzwiach balkonowych bez balkonu Napiszcie kto robił i czemu tak drogo? A jak wykonane? Podobne do tych co ma matam? Podobne ale inne robił K. Wróblewski - jest na liście. Ceny jak wszędzie a z efektu jesteśmy zadowoleni - właśnie nam robi poręcze na schodach w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nigri 06.02.2009 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 u nas jutro będą montować barierki na balkonach. Jak ktoś będzie chciał namiary to mogę wysłać dane. Poproszę o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 06.02.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 My tez mamy barierki poziome w drzwiach balkonowych bez balkonu Napiszcie kto robił i czemu tak drogo? A jak wykonane? Podobne do tych co ma matam? Nam robił ten sam wykonawca co u Matam. Efekt widać tu: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/184e53c08f0c11f6.html i tu: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b8a783ffa83ebc6e.html Jestesmy z niego b. zadowoleni - jest na liście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek73 06.02.2009 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 witam czy ktoś korzystał z usług firmy BLASZCZUK?mam kilka ofert na wyonanie domu czy ktoś z tym człowiekiem budował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek73 06.02.2009 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 czy ktośmoże polecić kierownika budowy do budowanego domu w Dobrej?optymalnie ktoś z Dobrej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 06.02.2009 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 czy ktoś wylewał ostatnio posadzki? Jak się kształują ceny? Dostaliśmy ofertę na razie jedną na kwotę 47 zł/m2 z materiałem - chyba dużo trochę. Komuś może robił P. Bejnarowicz? Jak u niego to cenowo wygląda? może być na priv. mi robił, jeden z solidniejszych fachowców, szybko bez gadania a co najważniejsze wylane oki.kafelkarze nie mogli narzekać. nie należy do tanich 154m2 zrobił w 1 dzien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kammaje 07.02.2009 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Bardzo dziękuję wszystkim za opinie, mieszkając w Dobrej ma dwie możliwości- szkoła w Dobrej i na Benesza (Osiedle Zawadzkiego). wracając do tematu szkoły to nie należy zapominać o szkole w NRD. Biorąc pod uwagę, że jest transport to naprawdę ciekawa koncepcja. Nie wiem czy nie ma tam też przedszkola. Minusik jest taki, że dziecko obowiązuje kalendarz ichni a nie nasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 07.02.2009 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Przedszkole jest w Ramin żeby dziecko tam poszło trzeba mieć zgodę z ratusza żeby dziecko poszło do gimnazjum - wymiana jest ze szkola w policach,albo tez zgoda ratusza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 07.02.2009 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Witam wszystkich.Poszukuję kotew kwadratowych 180x180 pod słupy drewniane podpierające konstrukcję dachową.Może ktoś z was wie gdzie można kupić.W castoramie nie ma ,sprawdzałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarook 07.02.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Witam wszystkich. Poszukuję kotew kwadratowych 180x180 pod słupy drewniane podpierające konstrukcję dachową. Może ktoś z was wie gdzie można kupić.W castoramie nie ma ,sprawdzałam. z tym, że w Szczecinie są aż 3 (trzy) Castoramy - sprawdź dokładnie albo między ul. Ku Słońcu a ul. A. Kordeckiego jest ul. Santocka a tam są składy budowlane i jest tam sklep mający w swojej ofercie takie rzeczy. Tam napewno znajdziesz. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 07.02.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Witam wszystkich. Poszukuję kotew kwadratowych 180x180 pod słupy drewniane podpierające konstrukcję dachową. Może ktoś z was wie gdzie można kupić.W castoramie nie ma ,sprawdzałam. z tym, że w Szczecinie są aż 3 (trzy) Castoramy - sprawdź dokładnie albo między ul. Ku Słońcu a ul. A. Kordeckiego jest ul. Santocka a tam są składy budowlane i jest tam sklep mający w swojej ofercie takie rzeczy. Tam napewno znajdziesz. Pozdr. Sprawdzałam przy Makro i na Wiosennej. Sprawdze na Santockiej. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 07.02.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Witam wszystkich. Poszukuję kotew kwadratowych 180x180 pod słupy drewniane podpierające konstrukcję dachową. Może ktoś z was wie gdzie można kupić.W castoramie nie ma ,sprawdzałam. z tym, że w Szczecinie są aż 3 (trzy) Castoramy - sprawdź dokładnie albo między ul. Ku Słońcu a ul. A. Kordeckiego jest ul. Santocka a tam są składy budowlane i jest tam sklep mający w swojej ofercie takie rzeczy. Tam napewno znajdziesz. Pozdr. Sprawdzałam przy Makro i na Wiosennej. Sprawdze na Santockiej. Dzięki Ja bym sie udal do Teleportu 2000 na Chopina, jak kupowalem to mialem lepsza cene niz w Casto na wszelkie gwozdzie i laczniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 07.02.2009 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Witam wszystkich. Poszukuję kotew kwadratowych 180x180 pod słupy drewniane podpierające konstrukcję dachową. Może ktoś z was wie gdzie można kupić.W castoramie nie ma ,sprawdzałam. z tym, że w Szczecinie są aż 3 (trzy) Castoramy - sprawdź dokładnie albo między ul. Ku Słońcu a ul. A. Kordeckiego jest ul. Santocka a tam są składy budowlane i jest tam sklep mający w swojej ofercie takie rzeczy. Tam napewno znajdziesz. Pozdr. Sprawdzałam przy Makro i na Wiosennej. Sprawdze na Santockiej. Dzięki Ja bym sie udal do Teleportu 2000 na Chopina, jak kupowalem to mialem lepsza cene niz w Casto na wszelkie gwozdzie i laczniki. Polecam również Teleport, kupiłam tam wszystkie gadżety do więźby. Dostałam nawet stały 15% rabat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 08.02.2009 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Dzięki wszystkim za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonia2003 08.02.2009 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 u nas jutro będą montować barierki na balkonach. Jak ktoś będzie chciał namiary to mogę wysłać dane. Poproszę o namiary poniżej link do zdjęć z naszymi barierkami http://bella-dobra.blogspot.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 08.02.2009 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 witam czy ktoś korzystał z usług firmy BLASZCZUK? mam kilka ofert na wyonanie domu czy ktoś z tym człowiekiem budował? Jeśli chodzi o p. Błaszczuka z Bezrzecza - brał udział w "castingu" na wykonawcę stanu surowego trzy lata temu, mieliśmy od niego przyzwoitą ofertę, oglądałam kilka jego budów i rozmawiałam z inwestorami. Wrażenie pozytywne, ale dość odległy termin realizacji, który proponował, przesądził, że zdecydowaliśmy się na kogoś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wurzel2 08.02.2009 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Drodzy Panowie i drogie Panie-mam pytanie ale mi się "rymnęło". Jestem w totalnym mętliku tego co powinienem mieć, a wszystko wygląda tak: mam mieć bliźniak ok 160m - w tymże domku mają być : -2 kawałeczki ogrzewania podłogowego -ogrzewanie z grzejnikami -piec zwykły Vaillanta (przynajmniej tak mam w projekcie).... ja z kolei chciałbym do tego co ma być dołożyć: -kominek z płaszczem z Makrotermu (Neo 18) -zasobnik z dwiema wężownicami (ok 200l) -jeden panel solaru próżniowego -chcę jeszcze wymienić piec gazowy na kondensacyjny (bo w eksploatacji powinno to się opłacić)... no i mój problem, lub zapytanie: jestem po trzech rozmowach z firmami od tych rzeczy- co firma to inna opinia-a chodzi o piec gazowy. Jedni twierdzą, że trzeba piec jednofunkcyjny inni że może być dwufunkcyjny...Wszyscy zgadzali się ze mną co do opłacalności kondensata Ja w swoim rozumowaniu (zaznaczam, że nie jestem budowlańcem) zakładałem tak: - mając kominek będę grzał sobie CO (w kaloryferach i podłogówce)+wodę w zasobniku na bieżące użycie -słoneczną porą solar dogrzeje mi wodę w zasobniku na bieżące użycie, jeśli będzie za zimna to dogrzeje ją piec gazowy -no i teraz z tym piecem-jeśli nie będę palił w kominku to piec gazowy będzie mi cały czas podgrzewał wodę do bieżącego użycia w zasobniku (a podgrzać 200l to trochę tego jest) ja myślę, że jeśli będę miał piec dwufunkcyjny to wówczas będzie on mi grzał wodę na bieżąco tę którą będę potrzebował nie dogrzewając zasobnika. Czy dobrze myślę??? Czyli w ogólnym rozrachunku bardziej powinno mi się opłacić kupić piec kondensacyjny, dwufunkcyjny niż kondensacyjny jednofunkcyjny... Bardzo proszę o jakąś życzliwość i pomoc...bo kolejnej wizyty i kolejnej "wizji" instalatorów nie zdzierżę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts