maja.k 13.02.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Firma DREW-PAL WALDEMAR PRZYBYŁO zajmuje się stawianiem dachów w domkach jednordzinnych, obecnie stawianiem domów zarówno murowanych jak i drewnianych, wstawianiem okien, handluje opałem itp wszystkie branże bierze w swoje nie umiejetne ręce tzw złota raczka od wszystkiego . Oczywiście wszystko partoli , gdyż pracownicy to zbieranina ludzi którzy wogóle nie znają się na rzeczy, ale jakoś przedzie i dalej znajduje inwestorów. którzy mu zawierzaja i powierzaja swoje pieniądze. Przestrzegam kazdego kto ma z nimi do czynienia, na nic zdała się audycja radiowa o tej firmie , w której wypowiadało sie wielu ludzi oszukanych przez DREW-PAL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonia2003 13.02.2009 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Mam prośbę: powiedzcie jaką firmę ochroniarską macie i jakie są koszty miesięcznego monitoringu. Będę wdzięczna. Nie wiem czy brać urządzenia z firmy czy kupować na własną rękę? Co radzicie? A. My wybraliśmy solid security (chyba mają monopol w Dobrej ) Tak jak napisał żółwik 60 zł netto instalacja od około 2.000 zł w zależności co wybierzesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ofcbur 15.02.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Czy ktoś ma zamontowaną bramę Normstahla euroline w kolorze zloty dąb?Chciałabym obejrzeć ją "na żywo" i porównać z próbką okna czy będzie do siebie pasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 15.02.2009 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Czy ktoś ma zamontowaną bramę Normstahla euroline w kolorze zloty dąb? Chciałabym obejrzeć ją "na żywo" i porównać z próbką okna czy będzie do siebie pasować. My właśnie zamontowaliśmy podobną ale model Euroflair. Pierwsza budowa przy drodze po prawej w starym Kościnie. Można oglądać Okna mamy z M&S i drzwi CAL-a. Wszystko złoty dąb. Moim zdaniem jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ofcbur 15.02.2009 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 My właśnie zamontowaliśmy podobną ale model Euroflair. Pierwsza budowa przy drodze po prawej w starym Kościnie. Można oglądać Okna mamy z M&S i drzwi CAL-a. Wszystko złoty dąb. Moim zdaniem jest ok. o super, podjedziemy na pewno, tym bardziej że my przed samym Kościnem budujemy:) pod lasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonia2003 15.02.2009 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Czy ktoś ma zamontowaną bramę Normstahla euroline w kolorze zloty dąb? Chciałabym obejrzeć ją "na żywo" i porównać z próbką okna czy będzie do siebie pasować. My właśnie zamontowaliśmy podobną ale model Euroflair. Pierwsza budowa przy drodze po prawej w starym Kościnie. Można oglądać Okna mamy z M&S i drzwi CAL-a. Wszystko złoty dąb. Moim zdaniem jest ok. Mamy też taki zestaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 16.02.2009 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Czy ktoś ma zamontowaną bramę Normstahla euroline w kolorze zloty dąb? Chciałabym obejrzeć ją "na żywo" i porównać z próbką okna czy będzie do siebie pasować. Widzę że wiele osób ma taki zestaw, my również Okna M&S i brama Normstahla złoty dąb. Można również u nas zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 16.02.2009 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Mam prośbę: powiedzcie jaką firmę ochroniarską macie i jakie są koszty miesięcznego monitoringu. Będę wdzięczna. Nie wiem czy brać urządzenia z firmy czy kupować na własną rękę? Co radzicie? A. Nie jestem przekonany czy realizacja instalacji alarmowej przez firmę ochraniającą to dobry pomysł. Alarm będzie w podstawowej wersji, bez przemyślenia byle by coś mrugało, a już nie wspomnę co się będzie działo jak będziemy chcieli zmienić firmę. Podczas instalacji alarmu trzeba jednak kilka aspektów rozważyć, a firma montująca instalację musi mieć o tym pojęcie. Po za tym należy pamiętać iż instalacja alarmowa powinna podlegać okresowym przeglądom - jeśli oczywiście ma do czegoś służyć poza budzeniem sąsiadów fałszywymi alarmami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 16.02.2009 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 ŚWIADECTWO ENERGETYCZNE czy ktoś z was juz robił lub zamierza robić i ma jakies namiary na taniego wykonawcę. Interesuje mnie jak najtańszy max do 500 zł, kompletnie mnie nie obchodzi jakość wykonania tego kwitu. Za wszelkie info będe wdzięczny. Podnoszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 16.02.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Mam prośbę: powiedzcie jaką firmę ochroniarską macie i jakie są koszty miesięcznego monitoringu. Będę wdzięczna. Nie wiem czy brać urządzenia z firmy czy kupować na własną rękę? Co radzicie? A. Nie jestem przekonany czy realizacja instalacji alarmowej przez firmę ochraniającą to dobry pomysł. Alarm będzie w podstawowej wersji, bez przemyślenia byle by coś mrugało, a już nie wspomnę co się będzie działo jak będziemy chcieli zmienić firmę. Podczas instalacji alarmu trzeba jednak kilka aspektów rozważyć, a firma montująca instalację musi mieć o tym pojęcie. Po za tym należy pamiętać iż instalacja alarmowa powinna podlegać okresowym przeglądom - jeśli oczywiście ma do czegoś służyć poza budzeniem sąsiadów fałszywymi alarmami A możesz rozwinąć? Na co zwrócić uwagę? Gdzie w takim razie zakupić zestaw alarmowy, który będzie mógł być serwisowany (poza firmą ochroniarską) i czy będzie on możliwy do podlączenia pod system monitorujący firmy ochroniarskiej ? (kompletnie zielona jestem w tym temacie) A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_mielonka 16.02.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 mam prośbę - proszę o namiary na wywóz szamba 12m3 (domek na mierzynie) - myślałem że KML a oni już nie wywożą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żółwik 16.02.2009 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Mam prośbę: powiedzcie jaką firmę ochroniarską macie i jakie są koszty miesięcznego monitoringu. Będę wdzięczna. Nie wiem czy brać urządzenia z firmy czy kupować na własną rękę? Co radzicie? A. Nie jestem przekonany czy realizacja instalacji alarmowej przez firmę ochraniającą to dobry pomysł. Alarm będzie w podstawowej wersji, bez przemyślenia byle by coś mrugało, a już nie wspomnę co się będzie działo jak będziemy chcieli zmienić firmę. Podczas instalacji alarmu trzeba jednak kilka aspektów rozważyć, a firma montująca instalację musi mieć o tym pojęcie. Po za tym należy pamiętać iż instalacja alarmowa powinna podlegać okresowym przeglądom - jeśli oczywiście ma do czegoś służyć poza budzeniem sąsiadów fałszywymi alarmami Zasady kładzenia instalacji i umiejscowienia czujek nie powinny różnić się pomiędzy firmami ochroniarskimi. O umiejscowienie centralki i tak zostałem zapytay. Nawet jeśli chciałbyś zrobić coś specjalizowanego, musiałbyś się dostosowywać pod konkretne rozwiązanie, więc zmiana firmy/konfiguracji instalacji alarmowej raczej nie wchodzi w grę. A tu, w przypadku standardowych rozwiązań zmiana ochroniarzy nie powinna stanowić problemu. Btw. moi sąsiedzi mogą być spokojni, nie będziemy wyli alarmem na zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 16.02.2009 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Mam prośbę: powiedzcie jaką firmę ochroniarską macie i jakie są koszty miesięcznego monitoringu. Będę wdzięczna. Nie wiem czy brać urządzenia z firmy czy kupować na własną rękę? Co radzicie? A. Nie jestem przekonany czy realizacja instalacji alarmowej przez firmę ochraniającą to dobry pomysł. Alarm będzie w podstawowej wersji, bez przemyślenia byle by coś mrugało, a już nie wspomnę co się będzie działo jak będziemy chcieli zmienić firmę. Podczas instalacji alarmu trzeba jednak kilka aspektów rozważyć, a firma montująca instalację musi mieć o tym pojęcie. Po za tym należy pamiętać iż instalacja alarmowa powinna podlegać okresowym przeglądom - jeśli oczywiście ma do czegoś służyć poza budzeniem sąsiadów fałszywymi alarmami Zasady kładzenia instalacji i umiejscowienia czujek nie powinny różnić się pomiędzy firmami ochroniarskimi. O umiejscowienie centralki i tak zostałem zapytay. Nawet jeśli chciałbyś zrobić coś specjalizowanego, musiałbyś się dostosowywać pod konkretne rozwiązanie, więc zmiana firmy/konfiguracji instalacji alarmowej raczej nie wchodzi w grę. A tu, w przypadku standardowych rozwiązań zmiana ochroniarzy nie powinna stanowić problemu. Btw. moi sąsiedzi mogą być spokojni, nie będziemy wyli alarmem na zewnątrz Pod warunkiem ze ci nie sprzedaja sprzetu ktory tylko oni maja instrukcje i tylko oni serwisuja. Oczywiscie znajdzie sie ktos to potrafi obsluzyc dana centrale ale jest trudno dostepny nie wspominajac o dodatkowym osprzecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 16.02.2009 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Mam prośbę: powiedzcie jaką firmę ochroniarską macie i jakie są koszty miesięcznego monitoringu. Będę wdzięczna. Nie wiem czy brać urządzenia z firmy czy kupować na własną rękę? Co radzicie? A. Nie jestem przekonany czy realizacja instalacji alarmowej przez firmę ochraniającą to dobry pomysł. Alarm będzie w podstawowej wersji, bez przemyślenia byle by coś mrugało, a już nie wspomnę co się będzie działo jak będziemy chcieli zmienić firmę. Podczas instalacji alarmu trzeba jednak kilka aspektów rozważyć, a firma montująca instalację musi mieć o tym pojęcie. Po za tym należy pamiętać iż instalacja alarmowa powinna podlegać okresowym przeglądom - jeśli oczywiście ma do czegoś służyć poza budzeniem sąsiadów fałszywymi alarmami Zasady kładzenia instalacji i umiejscowienia czujek nie powinny różnić się pomiędzy firmami ochroniarskimi. O umiejscowienie centralki i tak zostałem zapytay. Nawet jeśli chciałbyś zrobić coś specjalizowanego, musiałbyś się dostosowywać pod konkretne rozwiązanie, więc zmiana firmy/konfiguracji instalacji alarmowej raczej nie wchodzi w grę. A tu, w przypadku standardowych rozwiązań zmiana ochroniarzy nie powinna stanowić problemu. Btw. moi sąsiedzi mogą być spokojni, nie będziemy wyli alarmem na zewnątrz Pod warunkiem ze ci nie sprzedaja sprzetu ktory tylko oni maja instrukcje i tylko oni serwisuja. Oczywiscie znajdzie sie ktos to potrafi obsluzyc dana centrale ale jest trudno dostepny nie wspominajac o dodatkowym osprzecie. ... no dobrze.... czyli co radzicie? A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 16.02.2009 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Co do montażu alarmu ja zrobiłem tak: na targach budowlanych które corocznie odbywają się na Struga, następna edycja w marcu, wziąłem namiary na kilka firm, porozmawiałem, ponegocjowałem i wybrałem. Dodam że nie były to firmy ochroniarskie tylko zajmujące się projektowaniem i montażem systemów bezpieczeństwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 16.02.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Mam prośbę: powiedzcie jaką firmę ochroniarską macie i jakie są koszty miesięcznego monitoringu. Będę wdzięczna. Nie wiem czy brać urządzenia z firmy czy kupować na własną rękę? Co radzicie? A. Nie jestem przekonany czy realizacja instalacji alarmowej przez firmę ochraniającą to dobry pomysł. Alarm będzie w podstawowej wersji, bez przemyślenia byle by coś mrugało, a już nie wspomnę co się będzie działo jak będziemy chcieli zmienić firmę. Podczas instalacji alarmu trzeba jednak kilka aspektów rozważyć, a firma montująca instalację musi mieć o tym pojęcie. Po za tym należy pamiętać iż instalacja alarmowa powinna podlegać okresowym przeglądom - jeśli oczywiście ma do czegoś służyć poza budzeniem sąsiadów fałszywymi alarmami Zasady kładzenia instalacji i umiejscowienia czujek nie powinny różnić się pomiędzy firmami ochroniarskimi. O umiejscowienie centralki i tak zostałem zapytay. Nawet jeśli chciałbyś zrobić coś specjalizowanego, musiałbyś się dostosowywać pod konkretne rozwiązanie, więc zmiana firmy/konfiguracji instalacji alarmowej raczej nie wchodzi w grę. A tu, w przypadku standardowych rozwiązań zmiana ochroniarzy nie powinna stanowić problemu. Btw. moi sąsiedzi mogą być spokojni, nie będziemy wyli alarmem na zewnątrz Pod warunkiem ze ci nie sprzedaja sprzetu ktory tylko oni maja instrukcje i tylko oni serwisuja. Oczywiscie znajdzie sie ktos to potrafi obsluzyc dana centrale ale jest trudno dostepny nie wspominajac o dodatkowym osprzecie. ... no dobrze.... czyli co radzicie? A. Decyduj sie na centralke, ktora ma duzy serwis wtedy zawsze bedziesz "niezalezna" np satel czy dcs. Dokladnie okresl swoje wymagania i na podstawie rozmow z potencjalnymi wykonawcami wyciagniesz wnioski. Tomadyna i ja zapewne mamy ta sama firme ma mysli co daje centralki tylko przez nich obslugiwane i ta firma ma duzy udzial rynku ale ... sa pojawiaja sie te watpliwosci co pisalem wczesniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 16.02.2009 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Mam prośbę: powiedzcie jaką firmę ochroniarską macie i jakie są koszty miesięcznego monitoringu. Będę wdzięczna. Nie wiem czy brać urządzenia z firmy czy kupować na własną rękę? Co radzicie? A. My wybraliśmy solid security (chyba mają monopol w Dobrej ) Tak jak napisał żółwik 60 zł netto instalacja od około 2.000 zł w zależności co wybierzesz. Witam, ja też podpisałem właśnie umowę z Solid 60 zł netto plus 10 zł netto za ubezpieczenie dodatkowe na kwotę 20000 zł, alarm montował mi pan Jacek (chyba z "Listy") koszt ok 5000 zł. - oparty o centralę Satela Integra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A l e k 16.02.2009 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Czy ktoś ma zamontowaną bramę Normstahla euroline w kolorze zloty dąb? Chciałabym obejrzeć ją "na żywo" i porównać z próbką okna czy będzie do siebie pasować. Widzę że wiele osób ma taki zestaw, my również Okna M&S i brama Normstahla złoty dąb. Można również u nas zobaczyć. Czesc. A co chodzi z tymi zestawami? Rozumiem, ze okna M&S bo sam od nich kupilem do mieszkania (obsluga i montaz na wysokim poziomie - Pan Piotr) ale brama Normstahla? Czy oni tez je sprzedaja? A jaki koszt takiej bramy? W projekcie mam garaz na dwa auta z jedna brama - 450x220 - ma ktos z Was podobna? Acha no i jaka ta brama - ocieplana , segmentowa? Podzielcie sie info prosze... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ofcbur 16.02.2009 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Czesc. A co chodzi z tymi zestawami? Rozumiem, ze okna M&S bo sam od nich kupilem do mieszkania (obsluga i montaz na wysokim poziomie - Pan Piotr) ale brama Normstahla? Czy oni tez je sprzedaja? A jaki koszt takiej bramy? W projekcie mam garaz na dwa auta z jedna brama - 450x220 - ma ktos z Was podobna? Acha no i jaka ta brama - ocieplana , segmentowa? Podzielcie sie info prosze... pozdrawiam Alek, my wybraliśmy normstahla bo się nam podobała i ze względu na opinie użytkowników, wybraliśmy ocieplaną z serii euro, po poczytaniu na stronie producenta o parametrach bram i uzyskaniu informacji u partnera Normstahl-czyli M&S okna. Ale jeszcze nie mamy jej zamontowanej, ponieważ przed ostateczną decyzją musimy ją porównać z próbką naszych okien -które zamawialiśmy w innej firmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek898 16.02.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Witam wszystkich budujących, W tym roku planujemy rozpocząć budowę w Dobrej na tak zwanej " Zielonej Górce". Witam Sąsiadów i Wszystkich z Grupy, My również znaleźliśmy swoje miejsce na Zielonej Górce . Obecnie wykańczamy papierkologie i jak dobrze pójdzie to startujemy maj, czerwiec. Pozdrawiamy Monika i Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts