jarek73 19.03.2009 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 powierzchnia zabudowy 145 m kw koszt z materiałami 33 tyś tzw zero w różnych ofertach różnie to wychodziło nie byłato najniższa cena ale o wyborze zadecydowała cena całości stanu surowego. A wiesz może ile w tej kwocie jest za robociznę a ile za materiały? Ja mam ok. 230 m2 (właściwie to są dwa domy - nie bliźniak) i wycenioną tylko robociznę na 15 tys. W tym jest ogrodzenie tymczasowe, baraczek 15 m2 i przyłącza. robocizna 11tyś 22 tyś materiały, ale w cenie jest rozprowadzenie instalacji pod płytą budynku bez przyłaczy zewnętrznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 20.03.2009 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 I jeszcze raz zapytam o schody - dobre, ładne i niedrogie - gdzie szukać? żeby nie marnowac czasu? A może, podobnie jak wcześniej geodetów, nikt nie używa schodów Dobre i ładne, NAVIGO w Płoni. Tanie... no cóż "Abu, abu... Abu czysta gęba, abu pełny badziuch..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
altager 20.03.2009 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 I jeszcze raz zapytam o schody - dobre, ładne i niedrogie - gdzie szukać? żeby nie marnowac czasu? A może, podobnie jak wcześniej geodetów, nikt nie używa schodów Dobre i ładne, NAVIGO w Płoni. Tanie... no cóż "Abu, abu... Abu czysta gęba, abu pełny badziuch..." No właśnie, jak się dobrze zachęci, to się człowiek doczeka i odpowiedzi i odrobiny humoru na dobry dzień Oferta NAVIGO po wstępnym oglądzie i ... jeden model mi się spodobał - pozostaje sprawdzić "how many" Mam dzisiaj dobry dzień czego i wszystkim tutaj życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 20.03.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Zapraszam do ankiety : z czego planujecie pokrycie dachu ? http://forum.muratordom.pl/jaka-dachowka-pokrycie-dachu,t155101.htm Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 21.03.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Altager pw Cześć Teska Widzę, że nadal jesteś na forum aktywna. Ja wpadłam po długiej nieobecności - Parę lat minęło od budowy..........wspomnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 21.03.2009 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Hm! Jest też Maggie, Szydas i M3 - witam serdecznie - pamiętacie mnie jeszcze? A wracając do problemu z jakim tu przyszłam: Chodzi mi o kwestię zgłoszenia remontu. W najnowszym muratorze jest, że "wymiana instalacji co wymaga zgłoszenia" - a jak się sprawa ma z rozbudową instalacji? Czy ten fakt również ma być zgłoszony? Rozbudowa to co innego niż wymiana.Więc proszę o rozwikłanie tej sprawy. Pozdrawiam Wszystkich - i tych których znam i tych z którymi nie miałam przyjemności się spotkać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasikk 21.03.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Witam, czy mogłabym prosić o informacje jakie macie oferty cenowe na sufity podwieszane oraz zabudowę skosów poddasza płytą g-k? Ja mam na razie jedną ofertę: sufity 45-55zł/m2 w zależności od skomplikowania, skosy ok 60zł/m2. Czy to są normalne ceny? Pozdrawiam, Kasia Nie prościej dogadać się na całość? Skosy, zagięcia, listwy...szmery, bajery... Tyle i tyle za całość i po sprawie. A jak Ci się zechce zrobić jakiś bajer pod oświetlenie, to doliczą ile zechcą?...Zaokrąglasz w dół i po sprawie. Roboty dzisiaj mało, robotnicy idą na różne układy! Trzeba walczyć Ok, tak na pewno będzie prościej. Czy mogę w takim razie prosić o info ile płaciliście za całość zabudowy g-k pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irekmuz 21.03.2009 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Hm! Jest też Maggie, Szydas i M3 - witam serdecznie - pamiętacie mnie jeszcze? A wracając do problemu z jakim tu przyszłam: Chodzi mi o kwestię zgłoszenia remontu. W najnowszym muratorze jest, że "wymiana instalacji co wymaga zgłoszenia" - a jak się sprawa ma z rozbudową instalacji? Czy ten fakt również ma być zgłoszony? Rozbudowa to co innego niż wymiana. Więc proszę o rozwikłanie tej sprawy. Pozdrawiam Wszystkich - i tych których znam i tych z którymi nie miałam przyjemności się spotkać. Nie wymaga zgłoszenia i pozwolenia na budowę - no chyba że jest zmieniana trasa instalacji gazowej - oczywiście jeżeli ktoś chce mieć wszystko z projektem gazowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irekmuz 21.03.2009 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 A jeżeli zmieniamy tylko wok-kan wewnętrzny czy centralne ogrzewania to nić nie potrzeba. Oczywiście oprócz dobrego projektu zmian i dobrego instalatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myszon 21.03.2009 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Witam. Potrzebuję namiar na dobrego fachowca do podłączenia kominka i wykonania instalacji DGD. Czy ta instalacja powinna być wykonana przed położeniem tynków? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 21.03.2009 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 I jeszcze raz zapytam o schody - dobre, ładne i niedrogie - gdzie szukać? żeby nie marnowac czasu? A może, podobnie jak wcześniej geodetów, nikt nie używa schodów Już tak się nie gorączkuj! - poszło na priw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
altager 22.03.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 I jeszcze raz zapytam o schody - dobre, ładne i niedrogie - gdzie szukać? żeby nie marnowac czasu? A może, podobnie jak wcześniej geodetów, nikt nie używa schodów Już tak się nie gorączkuj! - poszło na priw thanks a lot Gorączki pewnie dostanę jak zobaczę dno w portfelu przed zakończeniem budowy . Póki co dopisuje mi dobry humor, spotykam samych miłych ludzi, powoli coś się zaczyna kręcić, więc w takim nastroju sobie tutaj piszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 22.03.2009 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Firmy z którymi prowadzę negocjacje w zakresie budowy schodów to: http://www.stolpol.pl/ http://www.markol.pl/ http://www.mera.pl/ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
altager 22.03.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Firmy z którymi prowadzę negocjacje w zakresie budowy schodów to: http://www.stolpol.pl/ http://www.markol.pl/ http://www.mera.pl/ Pozdrawiam A gdzież Cię tak gania po całej Polsce za tymi schodami? Firmy owszem wyglądają profesjonalnie, ale czy pokonując takie odległości to się jeszcze opłaca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 22.03.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 I jeszcze raz zapytam o schody - dobre, ładne i niedrogie - gdzie szukać? żeby nie marnowac czasu? A może, podobnie jak wcześniej geodetów, nikt nie używa schodów Dobre i ładne, NAVIGO w Płoni. Tanie... no cóż "Abu, abu... Abu czysta gęba, abu pełny badziuch..." No właśnie, jak się dobrze zachęci, to się człowiek doczeka i odpowiedzi i odrobiny humoru na dobry dzień Oferta NAVIGO po wstępnym oglądzie i ... jeden model mi się spodobał - pozostaje sprawdzić "how many" Mam dzisiaj dobry dzień czego i wszystkim tutaj życzę Co tam model. Ja pojechałem po całości. Wymyśliłem sobie,że ma być tak a tak i tak mieli zrobić. Zresztą kammaje też robił u nich i też zadał im "bobu" Dali radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek73 22.03.2009 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 czy macie jakiegoś dobrego doradce od kredytów budowlanych- konsolidacyjnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 23.03.2009 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Firmy z którymi prowadzę negocjacje w zakresie budowy schodów to: http://www.stolpol.pl/ http://www.markol.pl/ http://www.mera.pl/ Pozdrawiam A gdzież Cię tak gania po całej Polsce za tymi schodami? Firmy owszem wyglądają profesjonalnie, ale czy pokonując takie odległości to się jeszcze opłaca? Firmy wystawiały się na targach budowlanych na Struga w tym i ubiegłym roku. Wszystkie dokonały pomiaru na budowie i przedstawiły wycenę Taki rynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 23.03.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Ok, tak na pewno będzie prościej. Czy mogę w takim razie prosić o info ile płaciliście za całość zabudowy g-k pozdrawiam, Ok. Po tynkach i posadzkach, przyjechało do mnie dwóch fachowców. Zmierzyli, zważyli popatrzyli... Gładzie, kafle w całym domu, kartony , sufity, biały montaż itd... Powiedzieli tyle i tyle. Ja powiedziałem tyle i tyle. Uścisnęliśmy sobie dłoń. Ustaliliśmy harmonogram prac i płac i po sprawie. Generalnie wyszło taniej, niż jak by do każdej z tych prac brać inną firmę. Tyle. Jeśli chodzi o cenę, to wszystko zależy od zakresu prac. Jak weźmiesz kogoś do kartonów, a kogoś innego do gładzi, a jeszcze kogoś do malowania, to każdy z nich będzie zwalał na poprzedniego,że coś spartolił... Więc najlepiej, niech każdy robi cały zakres prac, a ty płać za efekt końcowy. Nawet nie wiesz ile prac w wykończeniówce się nakłada. W przeciwieństwie do pierwszego etapu. Nie da się wykończeniówki robić całkiem po kolei, w/g planu. Nie oprawisz drzwi, jak ich nie kupisz, a nie zamontujesz drzwi, jak nie pomalujesz ścian, a nie pomalujesz ścian, jak nie zrobisz gładzi itd.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 23.03.2009 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Wiec ja juz znalazlam i zamowilam. Slupki po 7 zl razem z transportem. Slupki sosnowe 2,5 m o srednicy 8-14 cm. Jak ktos chce namiary to dam. Czy mogę prosić o namiar na tego dostawcę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 23.03.2009 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Dzięki za radę , ale ja potrzebuję jako słupki ogrodzeniowe. Znalazłam po 5 zł/szt. Transport 50 zł. Chyba taniej nie będzie. ____________ Pozdrowionka Aleksandra Można prosić o namiar ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts