Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witajcie,

słyszałam o praktyce składania projektów w hurtowniach

do wyceny materiałów.

Możecie polecić jakieś składy w Szczecinie lub okolicach?

Robiliście tak?

Warto zajrzec do HMB na ul. Świeczeskiej

Niekoniecznie. Ja zostawiłam tam zestawienie materiałów z przedmiaru do wyceny i mnie totalnie olali. Było to jesienią zeszłego roku.

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Nie pamiętam telefonu do Pana Rysia, ulica mi też wypadła z gowy ale dojechać tam jest bardzo prosto.

wiesz gdzie kiedyś dawno temu było kino bałtyk? teraz na rogu jest tam apteka,skrecasz w te ulice hurtownia jest po prawej stronie tej ulicy - jest spory szyld na rogu tego domu.

Hurtownia w tzw niskim parterze :lol:

Pan Rysio doradzi nie zedrze kasy i do tego czasem pomoże dowieść- mi jego brat przywiózł wannę, bo do auta nie wchodziła a sam stwierdził kasy szkoda na transport.

Rysio ma jedną wadę- zagada na śmierć....ale miły człowiek.

Nie pamiętam telefonu do Pana Rysia, ulica mi też wypadła z gowy ale dojechać tam jest bardzo prosto.

wiesz gdzie kiedyś dawno temu było kino bałtyk? teraz na rogu jest tam apteka,skrecasz w te ulice hurtownia jest po prawej stronie tej ulicy - jest spory szyld na rogu tego domu.

Pan Rysio doradzi nie zedrze kasy i do tego czasem pomoże dowieść- mi jego brat przywiózł wannę, bo do auta nie wchodziła a sam stwierdził kasy szkoda na transport.

dzięki serdeczne! Podjadę do Pana Rysia. :D

poszło na priva

pzdr

Robert

Dzieki, a z firmy tez jestes zadowolony???

Wszystko terminowo i zgodnie z ustaleniami. Czysto i "z głową" - w czasie montażu.

Czy jest wszystko ok ostatecznie wyjdzie jak zamieszkamy.

Czy ja też mogę prosić o namiary na tą firmę? Ewentualnie może warto po prostu napisać publicznie na forum jaka to firma. Pewnie wiele osób jest/będzie zainteresowanych.

poszło na priva

pzdr

Robert

Wszystko terminowo i zgodnie z ustaleniami. Czysto i "z głową" - w czasie montażu.

Czy ja też mogę prosić o namiary na tą firmę? Ewentualnie może warto po prostu napisać publicznie na forum jaka to firma. Pewnie wiele osób jest/będzie zainteresowanych.

Wysyłam info na priva.

Jak wszystko bedzie prawidłowo funkcjonować wtedy można zrobić im "reklamę" na forum.

W tej chwili to chyba jeszcze za wcześnie :D

Również bardzo proszę o inforamcję

pzdr Bartek

poszło na priva

pzdr

Robert

Wysyłam info na priva.

Jak wszystko bedzie prawidłowo funkcjonować wtedy można zrobić im "reklamę" na forum.

W tej chwili to chyba jeszcze za wcześnie :D

Czy odbywa się jutro spotkanie naszej grupy?

Jeżeli tak- to gdzie i o której godzinie?

Wyglada na to ze sie nie odbywa nigdzie i zwyczajnie nie wyszlo.. :(

Moze sprobujemy raz jeszcze?

Ja dysponuje polem, ale na polu nic :) gory-doly i chaszczory. No ale jakbyscie reflektowali... :D

W sumie, to mozna sie i w knajpce jakiejs umowic...

Moze dajcie znac, kto faktycznie jest chetny, miejsce sie jakies fajne wymysli!

A czy nasze ptasie, ptasio-zwierzakowe osiedle koscinsko-dolujskie organizuje sie w jakas mala spolecznosc? (grilki itp)

Witam

Właśnie się dowiedziałem że w Dołujach jest dzisiaj jakis festyn - szkoda, że wcześniej nie wiedzielismy można by było tam się spotkać. A na marginesie na festynie ma być muzyczka, piffko, a gospodynie mają sprzedawać wyroby garmażeryjne własnej produkcji :D . Cały zysk z festynu na budowę kościoła ma być przeznaczony. Ciekawe jak moja mżonka stanie się gospodynią wiejską czy coś na sprzeadaż przygotuje, ja mogę ewentualnie jajecznice sprzedawać :lol: .

pozdrawiam Bartek

Czy odbywa się jutro spotkanie naszej grupy?

Jeżeli tak- to gdzie i o której godzinie?

Wyglada na to ze sie nie odbywa nigdzie i zwyczajnie nie wyszlo.. :(

Moze sprobujemy raz jeszcze?

Ja dysponuje polem, ale na polu nic :) gory-doly i chaszczory. No ale jakbyscie reflektowali... :D

W sumie, to mozna sie i w knajpce jakiejs umowic...

Moze dajcie znac, kto faktycznie jest chetny, miejsce sie jakies fajne wymysli!

A czy nasze ptasie, ptasio-zwierzakowe osiedle koscinsko-dolujskie organizuje sie w jakas mala spolecznosc? (grilki itp)

No wielka szkoda... :(

Tyle, ze dzis komunijny dzien.

W Dolujach, na rozjezdzie w Lisia i szose na Koscino, stoi taki maly zolty parterowy budyneczek a przy nim mnostwo lawostolow.

Czy ktokolwiek wie, co to? Moze by tam sie dalo spotkac - jesli bedzie wiecej chetnych. A jesli mniej, to cosik innego, jeszcze kameralniejszego, wymyslimy.

Pytanie - kiedy? 23 maja? Ktos chetny? Na jakich warunkach? ;)

Mnie jest sie teraz dosc trudno zajac strona organizacyjna, bo jestem sama i jedynie na nogach pomykam... bardziej mobilna bede dopiero od jesieni.

Bylam na swiecie hrabstwa na angielskiej wsi... To bylo cos "nadsuper" :D

Wystawy zwierzat (krowy, owieczki, drob, kroliki, psy, kozy, guanako - i wszystko z pieknymi rozetami za lokaty :) ), wyroby miejscowych zakladow spozywczych czyli - miodek, serek, chlebek. Pokazy strzyzenia owiec i powozenia, male zawody jezdzieckie. Pokaz stawiania muru z kamienia bez uzycia zaprawy. Pokaz tancow irlandzkich. Pokaz rzezbienia w drewnie pila mechaniczna. Wszelkie konkurencje "kwiatowo-ogrodkowe".

Dla gospodyn domowych: konkurs na najpyszniejsze ciasto, najladniejsze rekodzielo i sama juz nie pamietam co.

Wszystko powiazane z jarmarkiem, gdzie mozna bylo kupic wszystko po bardzo przyzwoitych piniondzach...

Spedzilam w Anglii sporo czasu, ale dzien spedzony na tamtym festynie byl najpiekniejszym ze wszystkich... Czulam sie jak trzylatek w sklepie z zabawkami :)

Jezeli cokolwiek podobnego bedzie sie przytrafiac w mojej gminie, to bede wspierac czym sie da :D

Apel do forumowiczow :

Nie wiem czy slusznie czy nei, ale uwazam, ze na forum ni epowinny sie pojawiac posty typu : "poprosze o namiar na ta firme" oraz "poszlo na priv".

Jest tego naprawde sporo (i to najczescienj zawierajace potezne cytaty z poprzednich postow), a tego typu korespondencja powinna sie odbywac poprzez skrzynki prywatne. Naprawde nikogo nie ineteresuje, ze jedna osoba prosi o namiary a druga informuje, ze jej wyslala. A zapych to starsznie forum i powoduje ze staje sie nieczytlene.

Co o tym sadzicie ?

Fantom

Apel do forumowiczow :

Nie wiem czy slusznie czy nei, ale uwazam, ze na forum ni epowinny sie pojawiac posty typu : "poprosze o namiar na ta firme" oraz "poszlo na priv".

Jest tego naprawde sporo (i to najczescienj zawierajace potezne cytaty z poprzednich postow),[...]

Co o tym sadzicie ?

Fantom

Mniej, więcej się zgadzam z Twoją teorią :) Cytat można skrócić i nie wymaga to większych umiejętności [...] :) Co do pytania o fachowców, to uważam, że między innymi po to jest to forum! Co do info, że poszło na priv, z jednej strony masz rację, ale taki odzew, to też sygnał, że jest odpowiedź na zadane pytanie, a ustalone jest, że na forum nikogo nie reklamujemy! ...

Apel do forumowiczow :

Jest tego naprawde sporo (i to najczescienj zawierajace potezne cytaty z poprzednich postow),[...]

Co o tym sadzicie ?

Fantom

Mniej, więcej się zgadzam z Twoją teorią :) Cytat można skrócić i nie wymaga to większych umiejętności [...] :) Co do pytania o fachowców, to uważam, że między innymi po to jest to forum! Co do info, że poszło na priv, z jednej strony masz rację, ale taki odzew, to też sygnał, że jest odpowiedź na zadane pytanie, a ustalone jest, że na forum nikogo nie reklamujemy! ...

Oczywiscie, ze forum jest miedzy innymi po to aby pytac o fachowcow. Ale napsialem wyraznie "poprosze o namiar na ta firme o ktorej pisales" a nie "czy znacie firme ktora zrobi ...".

Fantom

Apel do forumowiczow :

Jest tego naprawde sporo (i to najczescienj zawierajace potezne cytaty z poprzednich postow), a tego typu korespondencja powinna sie odbywac poprzez skrzynki prywatne. Naprawde nikogo nie ineteresuje, ze jedna osoba prosi o namiary a druga informuje, ze jej wyslala. A zapych to starsznie forum i powoduje ze staje sie nieczytlene.

Co o tym sadzicie ?

Fantom

A jakim celom zatem ma służyć to forum, czy nie właśnie wymianie doświadczeń?