e_tomi 05.10.2009 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Witam Jak teraz kształtują się ceny za wyłożenie schodów zewnętrznych kafelkami? Czy cena 100zł za mb schoda (sama robocizna) jest w miarę oki? Przyznam, ze tych schodów mam troszkę i 1 fachowiec wycenił mi je na 5000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 05.10.2009 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Pytanie do osób, które montowały parapety zewnętrzne z granitu lub podobne-ile płaciliście za ich montaż ? Znalazłem wcześniej wymianę uwag o sprzedawcach takowych-polecano sklep na Ku Słońcu za rondem, przy oknach MS - czy ktoś jeszcze tam kupował? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zoszka_s 05.10.2009 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Proszę o opinie na temat współpracy z firmą DOMSYSTEM. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 05.10.2009 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Pytanie do osób, które montowały parapety zewnętrzne z granitu lub podobne-ile płaciliście za ich montaż ? Znalazłem wcześniej wymianę uwag o sprzedawcach takowych-polecano sklep na Ku Słońcu za rondem, przy oknach MS - czy ktoś jeszcze tam kupował? Pozdrawiam Moje parapety wlasnie dzisiaj przyjechaly W Szczecinie nie znalazlem koloru ktory mi pasowal wic sciagalem z 500 km dalej. Co do tego skelpu bylem tam nawet - ogolnie widze, ze raczej zajmuja sie drobiazgami typu donice itp. Ale inne rzeczy tez maja. W Mierzynie widzialem jest GiM, a kolo Steru jeszcze firma Ofman czy jakos tak. Co do ceny to nie pamietam co ustalilem z gosciem od ocieplenia. A co do zakupow (jezeli jeszcze nie macie) to warto rozgladnac sie dalej niz Szczecin. Np. jadac gdzies ostatnio (jakies 150 km stad ale to nei ma znaczenia) w malej miejscowosci mieli pelno granitu. Ceny nizsze za m2 niz u nas, i kazda obrobka za free !! A u nas najtaniej za 10 zl/mb zwyklego frezu. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 06.10.2009 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Witam Jak teraz kształtują się ceny za wyłożenie schodów zewnętrznych kafelkami? Czy cena 100zł za mb schoda (sama robocizna) jest w miarę oki? Przyznam, ze tych schodów mam troszkę i 1 fachowiec wycenił mi je na 5000. Według mnie zbyt drogo. Metr bieżący schodów biorąc w to stopień i podstopnice to ok 0,5m2 powierzchni co przy cenie 100 zł daje 200 zł/m2. Nie widziałem co prawda towich schodów ale mozna to zrobić taniej. Gdybym miał więcej czasu moglibyśmy w temacie pogadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 06.10.2009 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Witam Jak teraz kształtują się ceny za wyłożenie schodów zewnętrznych kafelkami? Czy cena 100zł za mb schoda (sama robocizna) jest w miarę oki? Przyznam, ze tych schodów mam troszkę i 1 fachowiec wycenił mi je na 5000. My płaciliśmy 70zł/m2, schody też spore i niezbyt proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 06.10.2009 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Witam wszystkich serdecznie Doradźcie proszę jaka dachówka jest lepsza. Wykoanwca napisał mi w wycenie dachówka typu brass betonowa i jak ma się ona do ceramicznej. Cena za 330 mdachu to 28000zł Chyba troszke dużo???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 06.10.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Witam wszystkich serdecznie Doradźcie proszę jaka dachówka jest lepsza. Wykoanwca napisał mi w wycenie dachówka typu brass betonowa i jak ma się ona do ceramicznej. Cena za 330 mdachu to 28000zł Chyba troszke dużo???? A co w tą cenę wchodzi. U mnie za 230m2 wyszło za materiał 29000zł (więźba, 4 okna Velux, rynny, dachówka ceramiczna Ronen brązowa, blacharka ogólnie wszystko na z czego składa się dach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 06.10.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 dachówka , typu brass betonowa, folia membranowa, folia blacharska i rynny - 28000okucia ciesielskie - 2000łaty i kontałaty - 2500drzewo konstrukcyjne - 9200 RAZEM: 41700 (to sam materiał) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 07.10.2009 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 dachówka , typu brass betonowa, folia membranowa, folia blacharska i rynny - 28000 okucia ciesielskie - 2000 łaty i kontałaty - 2500 drzewo konstrukcyjne - 9200 RAZEM: 41700 (to sam materiał) Wydaj mi się dużo co prawda ja mam o 100m2 dachu mniej od ciebie ale za samą dachówkę zapłaciłem 12 000zł. Musisz mieć "super dachówkę" Jak dojdą Ci okna to za sam materiał zamkniesz się w 50 000zł. Podaj linka do projektu to zobaczymy ten dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zoszka_s 07.10.2009 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Jestem na etapie wyceniania stanu surowego otwartego ( dom parterowy 240 m2) i jak na razie za samą robocinznę wychodzi nam ponad 120 tys netto. Npiszcie proszę ile zapłaciliście za swoją robocinę oraz mniej więcej ile za materiały. Pozdr,z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 07.10.2009 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Jestem na etapie wyceniania stanu surowego otwartego ( dom parterowy 240 m2) i jak na razie za samą robocinznę wychodzi nam ponad 120 tys netto. Npiszcie proszę ile zapłaciliście za swoją robocinę oraz mniej więcej ile za materiały. Pozdr, z Ja za robociznę zapłaciłem 50tys zł a za materiał 130tys. zł dom taki jak na rysunku po lewej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 07.10.2009 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Jestem na etapie wyceniania stanu surowego otwartego ( dom parterowy 240 m2) i jak na razie za samą robocinznę wychodzi nam ponad 120 tys netto. Npiszcie proszę ile zapłaciliście za swoją robocinę oraz mniej więcej ile za materiały. Pozdr, z Przy powierzchni jak twoja ale za dom z użytkowym poddaszem w ub. roku zapłaciłem 230k brutto (z fakturą) za SSO-robocizna z materiałem. Porotherm44, dachówka ceramiczna glazura, 5 okien dachowych veluxa, 3 kominy obłożone cegłą klinkierową (vandersanden), strop terriva. Domek w awatarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 07.10.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Aha, moje metry są liczone po podłodze po wykonaniu. Z projektu wychodziło ok 170 m2- czyli bez garażu i po odliczeniu pow poniżej chyba, 180cm, to się chyba nazywa pow. użytkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 07.10.2009 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Oto link do mojego projektu. http://www.mgprojekt.com.pl/domki/natalia/index.php jeśli chodzi o okna dachowe to są one ujęte w tej cenie. Za sam stan 0 - 42 000 tyś z materiałaem - to najtaniej jak do tej pory po przyciśnięciu wykonawca zszedł z kowty za SSO z 220000 na 188000 Skąd oni biora te ceny????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 07.10.2009 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Dodam jeszcze że na SS0 wchodzi - cały stan 0 (razem z kiepskim gruntem), izolacje itd.- wszystkie ściany, ścianki działowe, tarasy, schody- strop teriva- dach, okna dachowe, kominyPozostaje wstawienie okien i drzwi. Dom ma około 180m2 pow. użytkowej. I Już sama nie weim czy to dużo czy mało??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 07.10.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Skąd oni biora te ceny????? Wszystko się zgadza-masz 180m2 pow użytk. to oznacza, że przy cenie 1k za m2 to 180k. Możesz jeszcze utargować te 8k Niektórzy wykonawcy tak kalkulują cenę-jeśli projekt w miarę prosty to 1k za m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 07.10.2009 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Witam Ile teraz kosztuje wykonanie ocieplenia poddasza i elewacji na gotowo. Podajcie proszę osobno koszt robocizny i osobno koszt materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 07.10.2009 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Dziękuję bardzo za podpowiedź, popracuję nad moim Wyknawcą moze jeszcze troszkę go urobie I jeszcze jedno pytanie czy ktoś z Was pracował może z p. Gibasem Budowlańcem z Dobrej??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 07.10.2009 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Witam Ile teraz kosztuje wykonanie ocieplenia poddasza i elewacji na gotowo. Podajcie proszę osobno koszt robocizny i osobno koszt materiałów. Latem płaciłem za ocieplenie i regips 55pln/m2. Koszt materiału zależy przecież od tego jaką wełnę zastosujesz i jaką płytę. Co do elewacji - robiłem zwykłe tynki cem-wap 30pln/m2, z materiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts