Didi 01.12.2009 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Ja zrozumialem ze 2.55 to juz na gotowo ma byc, a nie przed posadzkami i podlogami I tak mało, u mnie wszędzie jest 2,70 a w salonie mam 3m. Naprawdę? Nie ma się takiego wrażenia, że to tyle. Może dlatego, że ta kuchnia jest tak wyeksponowana. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 01.12.2009 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Hej Robil ktos centralny odkurzacz z firma ze Swierczewskiej (chyba glowny dystrybutor na Polske) ? Czy tez lepiej isc do mniejszej firmy (sa dwie na liscie wykonawcow) ? Fantom Robiłem odkurzacz z firmą z ul. Zachodniej (nie pamiętam , jak się nazywa). Szybko, sprawnie i jak na razie wszystko działa bez problemów. Chociaż najtańsi, to chyba nie są. Bo ja na razie wzialem dwie oferty na 1 etap (rury) i mam roznice 50 % miedzy nimi !! masakra Fantom Rury to najmniejszy problem. Lepiej sprawdź całość oferty - czyli jaki odkurzacz Ci zamontują - moc i te sprawy - to jest najistotniejsze. Znajomi sami sobie połozyli rury (tz firma budująca) a potem tylko kupili odkurzacz, gniazda, szufelki, końcówki Wlasnie na razie chce tylko i wylacznie instalacje bez zadnych dalszych zobowiazan. Co do cen (dla potomnych) kazdy mniej wiecej za punkt chce 250 zl Ja mam 5-6 punktow (duzo ale tak wychodzi) Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 01.12.2009 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Wlasnie na razie chce tylko i wylacznie instalacje bez zadnych dalszych zobowiazan. Co do cen (dla potomnych) kazdy mniej wiecej za punkt chce 250 zl Ja mam 5-6 punktow (duzo ale tak wychodzi) Fantom 5-6? to sporo! Duży dom chyba budujesz. Ja na swoich 220m mam 3 w domu + 1 w garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zachcianka 01.12.2009 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Właśnie miałam telefon od Pani z urzędu dróg, - brakuje im jakiś papierów, ale raczej nie chce się szukać bo ja te papiery mam i oni skoro wydawali też muszą mieć... Ale najlepsze jest to... .....bo ja nie sądziłam że mnie jeszcze cioś zaskoczy, a na hasło ja z urzędu czegoś brakuje to robie się raczej mało sympatyczna i jak to ja zaczełam marudzić jak to możliwe, i że ja nie wiem o co chodzi... Pani przez 15 minut cierpliwie i miło tłumaczyła co i jak.... co dosatrczyc , o co chodzi z opłatami za rury.... miły urzędnik brzmi dla mnie tak samo jak święty diabeł...czy to bliskość świąt tak odmienia ludzi.... czy ta pani to jakiś endemit... w każdym razie coś mnie jeszcze zaskoczyło w zyciu - na plus Czego i wam życzę moi drodzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 01.12.2009 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Wlasnie na razie chce tylko i wylacznie instalacje bez zadnych dalszych zobowiazan. Co do cen (dla potomnych) kazdy mniej wiecej za punkt chce 250 zl Ja mam 5-6 punktow (duzo ale tak wychodzi) Fantom 5-6? to sporo! Duży dom chyba budujesz. Ja na swoich 220m mam 3 w domu + 1 w garażu dwie szufelki (kuchnia i wiatrolap) jedno gniazdo na dole dwa na gorze (rozpietosc domu to 19 m) i dodoatkowe gniazdo w garazu (nie w odkurzaczu ktory edzie z tylu ale z przodu, aby moc sobi enp posprzatac auto przed domkiem. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 01.12.2009 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Robil ktos GWC ? Wogole sie nad tym nie zastanawialem, a teraz nie wiem czy nie ruszyc tematu.Moze namiary na jakas lokalna firme ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 01.12.2009 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Wlasnie na razie chce tylko i wylacznie instalacje bez zadnych dalszych zobowiazan. Co do cen (dla potomnych) kazdy mniej wiecej za punkt chce 250 zl Ja mam 5-6 punktow (duzo ale tak wychodzi) Fantom 5-6? to sporo! Duży dom chyba budujesz. Ja na swoich 220m mam 3 w domu + 1 w garażu dwie szufelki (kuchnia i wiatrolap) jedno gniazdo na dole dwa na gorze (rozpietosc domu to 19 m) i dodoatkowe gniazdo w garazu (nie w odkurzaczu ktory edzie z tylu ale z przodu, aby moc sobi enp posprzatac auto przed domkiem. Fantom Zrób dokładny obmiar. My rozpiętość domu mamy 15m. Rurę 8m - dochodzi w każdy kont. Ta 8m rura jest rurą średniej długości. Z 5 letniego doświadczenia: - to szufelkę używam rzadko wolę wyciągnąć odkurzacz, bo i tak muszę od razu odkurzyć nie tylko kuchnię, ale i jadalnię a i łącznik zda się przelecieć - szufelki w wiatrołapie nie mam i nigdy mi jej tam nie brakowało - 8m rura przy jednostce centralnej u mnie w garażu w zupełności wystarcza, nie ma problemu z odkurzeniem auta Na początku też liczyliśmy, że będzie potrzeba więcej punktów ale Pan B. z ul. Zachodniej podszedł bardzo rzetelnie do sprawy i zostały nam 3 punkty (ten w jednostce centralnej jest gratis). Żałuję tylko, że od razu nie dokupiłam separatora (czy jakoś tak) do czyszczenia kominka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 01.12.2009 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Wlasnie na razie chce tylko i wylacznie instalacje bez zadnych dalszych zobowiazan. Co do cen (dla potomnych) kazdy mniej wiecej za punkt chce 250 zl Ja mam 5-6 punktow (duzo ale tak wychodzi) Fantom 5-6? to sporo! Duży dom chyba budujesz. Ja na swoich 220m mam 3 w domu + 1 w garażu dwie szufelki (kuchnia i wiatrolap) jedno gniazdo na dole dwa na gorze (rozpietosc domu to 19 m) i dodoatkowe gniazdo w garazu (nie w odkurzaczu ktory edzie z tylu ale z przodu, aby moc sobi enp posprzatac auto przed domkiem. Fantom Zrób dokładny obmiar. My rozpiętość domu mamy 15m. Rurę 8m - dochodzi w każdy kont. Ta 8m rura jest rurą średniej długości. Z 5 letniego doświadczenia: - to szufelkę używam rzadko wolę wyciągnąć odkurzacz, bo i tak muszę od razu odkurzyć nie tylko kuchnię, ale i jadalnię a i łącznik zda się przelecieć - szufelki w wiatrołapie nie mam i nigdy mi jej tam nie brakowało - 8m rura przy jednostce centralnej u mnie w garażu w zupełności wystarcza, nie ma problemu z odkurzeniem auta Na początku też liczyliśmy, że będzie potrzeba więcej punktów ale Pan B. z ul. Zachodniej podszedł bardzo rzetelnie do sprawy i zostały nam 3 punkty (ten w jednostce centralnej jest gratis). Żałuję tylko, że od razu nie dokupiłam separatora (czy jakoś tak) do czyszczenia kominka. No to macie szczescie, ze tak mozecie rozprowadzic. Choc jak rura 8 m siegacie dom o rozpietosci 15 m ? To na styk. Ja przy rozpietosci 19 m i szrerokosci 9 m nie mam szans. Nawet jakbym nie mial scian i punkt centralnie - rurua z 11 m by musiala byc. Co do szufelki w wiatrolapie - zastanowie sie - ale akurat aby ja tam zrobic to 1 m rury potzrebny W garazu OC bedzie na koncu. Garaz wiec z ledwoscia obejme (jakies 6x7 m), ale juz przed garaz nie mam szans siegniecia. Jedyne wiec z czego moge zrezygnowac to ta szufelka jedna (lub dwie) Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 01.12.2009 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Jeszcze raz zapytam o listę wykonawców. Nikt nie ma nad tym kontroli? Ktoś decyduje komu można, komu nie? Co się z tym dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 01.12.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Witam Czy możecie polecić jakiś sklep w Szczecinie lub internetowy z ofertą mebli łazienkowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomcat79 01.12.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Jeszcze raz zapytam o listę wykonawców. Nikt nie ma nad tym kontroli? Ktoś decyduje komu można, komu nie? Co się z tym dzieje? lista opiekowal sie matam, jego musisz zapytac. Ja mam ze stycznia tego roku, nie wiem czy od tej pory ktos to aktualizowal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zachcianka 01.12.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Teraz zajmuje się tym Azalkaładne meble i ofertę mają w MAKu, są to jednak rzeczy z wyższej półki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 01.12.2009 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Witam Czy możecie polecić jakiś sklep w Szczecinie lub internetowy z ofertą mebli łazienkowych? po wizycie w kilku miejscach (sklepy) i odebraniu wyceny szafki pod dwie umywalki na wymiar (za 3600zł ) kroki skierowałam w kierunku Poznań by zakupić mebelki w Ikei. Wyszło tanio i solidnie (ku mojemu zaskoczeniu), choć fanką Ikei jeżeli chodzi o meble raczej nie jestem A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_mielonka 01.12.2009 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Witam. Dawno nie odwiedzałem forum ale jeśli mogę komuś pomóc.... mam okna i drzwi z MS - wyroby super, montaż porażka (fachowcy ze spiskiej ) odkurzacz z Zachodniej (może to nowa uwaga - nie bierzcie za dużej mocy - muszę trzymać chodniki nogą przy odkurzaniu, a szufelka w wiatrołapie to w moim przypadku zupełnie nieużywany gadżet) mam listę wykonawców z września, jeśli mogę komuś podesłać proszę o sygnał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 02.12.2009 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Witam. Dawno nie odwiedzałem forum ale jeśli mogę komuś pomóc.... mam okna i drzwi z MS - wyroby super, montaż porażka (fachowcy ze spiskiej ) odkurzacz z Zachodniej (może to nowa uwaga - nie bierzcie za dużej mocy - muszę trzymać chodniki nogą przy odkurzaniu, a szufelka w wiatrołapie to w moim przypadku zupełnie nieużywany gadżet) mam listę wykonawców z września, jeśli mogę komuś podesłać proszę o sygnał... Ja poproszę tą listę bo moja dosyć stara, jeśli można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 02.12.2009 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Jeszcze raz zapytam o listę wykonawców. Nikt nie ma nad tym kontroli? Ktoś decyduje komu można, komu nie? Co się z tym dzieje? Tutaj, gdzieś tak w połowie strony nastąpiło przekazanie opieki nad listą od matam do azalka http://forum.muratordom.pl/post3637109.htm?highlight=#3637109 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
altager 02.12.2009 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Pilnie potrzebuję płyty wedi (bardzo pilnie!). Przedstawicielstwo Wedi ma Hiper Glazur, ale chwilowo nie maja płyt na stanie. Czy ktoś wie gdzie jeszcze można je kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 02.12.2009 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Dzięki Piotr za listę. Troche tego jest. Łatwiej podjąć decyzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 02.12.2009 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Ja zrozumialem ze 2.55 to juz na gotowo ma byc, a nie przed posadzkami i podlogami I tak mało, u mnie wszędzie jest 2,70 a w salonie mam 3m. Naprawdę? Nie ma się takiego wrażenia, że to tyle. Może dlatego, że ta kuchnia jest tak wyeksponowana. Pozdrawiam Naprawdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 02.12.2009 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Witam Czy możecie polecić jakiś sklep w Szczecinie lub internetowy z ofertą mebli łazienkowych? Alien a ja polecam berlinska ikeę, pooglądaj watek we wnetrzach maja super mebelki i do tego umywalki - naprawde dobra jakosć. Moi sasiedzi maja od 6 lat drewniane mebelki i piękna duża umywalkę.... Jak cos słuze katalogiem na 2010 rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts