Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Macie jakas ekipe, ktora polozy tylko styropian na chudziaku (wypoziomuje odpowiednio pod podlogowke itp) ?

W sumie jest mi to potrzebne aby moc robic dalej instalacje, a nie za bardzo wiec co taka ekipa teraz jeszcze moglaby zrobic.

Fantom

ps. jaka kolejnosc tych rzeczy : papa, tynki, styropian,(instalacje) wylewka ? Taka jak napisalem ?

My mamy wlasnie taka kolejnosc po papie byla elektryka.A styropian wykaldala nam firma od hydrauliki

WESOLYCH SWIAT WSZYSTKIM ZYCZE !!!!

Ja leektryke juz robie - nic nie idzie po podlodze wiec tu nie ma problemu.

a firma od hydrauliki nie chce klas styropianu - i w sumie dobrze - niech robia na czym sie znaja.

Fantom

ps. No i przy okazji wszytski : Wesołych Świąt - może już w nowych domkach :)

Dziwne z tym styropianem u mnie hydraulicy kładąc podłogówkę rozkładają styropian. Tylko wcześniejszy dogadałem ich z ekipą od wylewek aby ustalili poziomy i tak wyszło u mnie 11cm styropianu na podłogę. Dałem to w 3 warstwach 5cm + 3cm + 3cm styropianu z folią aluminiową. Pod styropianem dałem dodatkowo folię i papę. Samo rozłożenie styropianu nie jest jakąś sztuką.

Macie może jakąś ekipę która postawi mi ogrodzenie od frontu. Będę zamawiał ogrodzenie całe metalowe i potrzebuje ekipy do montażu tego ogrodzenia.

Z okazji świat wszystkiego najlepszego :)

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Witam. Poszukuję jakieś dobre okna z PCV w rozsądnej cenie z okolic Szczecina. Co polecacie??????

Z góry dziękuję za pomoc.....

Zdrowych i wesołych Świąt Bożego Narodzenia i szczęśliwego Nowego Roku życzą Ania i Michał

Polecam okna firmy Avante

Dzięki piękne za pomoc......

A jak z ich przedstawicielstwem? W rado można się dogadać czy są bardzo sztywni?????

Ktoś miał z nimi do czynienia?

I co możecie powiedzieć na temat okien Elite z Wołczkowa???

dziękuję i pozdrawiam

Witam. Poszukuję jakieś dobre okna z PCV w rozsądnej cenie z okolic Szczecina. Co polecacie??????

Z góry dziękuję za pomoc.....

Zdrowych i wesołych Świąt Bożego Narodzenia i szczęśliwego Nowego Roku życzą Ania i Michał

Polecam okna firmy Avante

Dzięki piękne za pomoc......

A jak z ich przedstawicielstwem? W rado można się dogadać czy są bardzo sztywni?????

Ktoś miał z nimi do czynienia?

I co możecie powiedzieć na temat okien Elite z Wołczkowa???

dziękuję i pozdrawiam

A czy ktoś z Was słyszał o profilach salamnder?, a może możecie cos powiedziedź na temat okien z firmy AGAT+ ? http://www.agatplus.pl/index.php

Ogólnie do Ekstradachu nic nie mam ceny mają ok ale dali ciała przy moim zamówieniu. Specjalnie złożyłem u nich zamówienie (Roben ceramiczna) 2 miesiące wcześniej aby nie było problemu z dostawą i kiedy zadzwoniłem po dwóch miesiącach, że za tydzień będę ją potrzebował na budowie to handlowiec twierdzi, że jest problem bo nigdzie w Polsce nie można jej dostać. I zamiast wcześniej do mnie zadzwonić i mi to powiedzieć oni siedzieli cicho masakra. Zadzwoniłem do Isolacji na Świerczewskiej i powiedzieli mi, że w tydzień załatwią dachówkę. Oczywiście w Ekstradachu twierdzili nadal, że dachówka jest nie do załatwienia - po tygodniu maiłem dachówkę na budowie z Isolacji w cenie lepszej niż w Ekstradachu.

W Ekstradachu brałem obróbki blacharskie i okna Velux gdyż w Isolacjach mają tylko Fakro

Witam. Mam pytanie, gdzie w Szczecinie rzetelnie i profesjonalnie zrobią mi wycenę materiałów na dach. Dach wielospadowy.

Jaka dachowka ?

Jak np. ceramiczna Roben to polecam Isolacje. Dobrze wyliczone i w super cenach.

Fantom

Napewno będzie to dachówka ceramiczna. Co do producenta to narazie badam rynek. W tej materii również proszę o uwagi co do jakości i ceny.

Ogólnie do Ekstradachu nic nie mam ceny mają ok ale dali ciała przy moim zamówieniu. Specjalnie złożyłem u nich zamówienie (Roben ceramiczna) 2 miesiące wcześniej aby nie było problemu z dostawą i kiedy zadzwoniłem po dwóch miesiącach, że za tydzień będę ją potrzebował na budowie to handlowiec twierdzi, że jest problem bo nigdzie w Polsce nie można jej dostać. I zamiast wcześniej do mnie zadzwonić i mi to powiedzieć oni siedzieli cicho masakra. Zadzwoniłem do Isolacji na Świerczewskiej i powiedzieli mi, że w tydzień załatwią dachówkę. Oczywiście w Ekstradachu twierdzili nadal, że dachówka jest nie do załatwienia - po tygodniu maiłem dachówkę na budowie z Isolacji w cenie lepszej niż w Ekstradachu.

W Ekstradachu brałem obróbki blacharskie i okna Velux gdyż w Isolacjach mają tylko Fakro

Dziękuję za cenne wskazówki.

Witam. Mam pytanie, gdzie w Szczecinie rzetelnie i profesjonalnie zrobią mi wycenę materiałów na dach. Dach wielospadowy.

Jaka dachowka ?

Jak np. ceramiczna Roben to polecam Isolacje. Dobrze wyliczone i w super cenach.

Fantom

Napewno będzie to dachówka ceramiczna. Co do producenta to narazie badam rynek. W tej materii również proszę o uwagi co do jakości i ceny.

Moze to Ci pomoze :

http://forum.muratordom.pl/jaka-dachowka-pokrycie-dachu,t155101.htm

Fantom

szczukot

PostWysłany: Nie, 27 Grudzień 2009 15:57 Temat postu:

Zwracal sie ktos juz do gminy o zwrot czesci koszto z instalacji solarnej ?

Jestem ciekaw jak to wyglada w praktyce.

No właśnie,ja też jestem ciekaw jak to wygląda w praktyce. Czy warto się za to zabierać czy lepiej dać sobie spokój, i jak wygląda sprawa BOŚ czy udzielają oni kredytów o niskim oprocętowaniu na takie inwestycje. Jeśli ktoś z was uzyskał jakiekolwiek dotacje(z jakichkolwiek źródeł) do tego typu inwestycji to czy mógłby się z nami podzielić informacjami na ten temat. Z góry dziękuje.

ŻYCZĘ WSZYSTKIM SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU

Witam, mam pytanie co sądzicie o laniu ławy bezpośrednio do odpowiedniego wykopu w ziemi bez szalowania. Ewentualnie żeby jeszcze to odizolować dół wyłożyć folią. Pytam ponieważ mam ekipę która mocno forsuje budowanie w ten sposób.

Spokojnie można lać w ten sposób. Znam ekipe, której szef jest wyjątkowo wyczulony na trwałość konstrukcji i wylewają nawet bez folii. Szybciej i łatwiej

Można w ten sposób, ale folia musi być. Folia uniemowżiwia odpłynięcie wody z betonu, czyli sprawia, że beton prawidłowo wiąże. Bez foli, w wykopie w przepuszczalnym gruncie, może się zdarzyć, że beton nie osiągnie wymaganej wytrzymałości. A z tym zamarznięciem posiadaczy podłogówki, to był tylko żart. Sam zamierzam szarpnąć się na podłogówkę.

Pozdrawaim