aLien01 24.12.2009 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 Macie jakas ekipe, ktora polozy tylko styropian na chudziaku (wypoziomuje odpowiednio pod podlogowke itp) ? W sumie jest mi to potrzebne aby moc robic dalej instalacje, a nie za bardzo wiec co taka ekipa teraz jeszcze moglaby zrobic. Fantom ps. jaka kolejnosc tych rzeczy : papa, tynki, styropian,(instalacje) wylewka ? Taka jak napisalem ? My mamy wlasnie taka kolejnosc po papie byla elektryka.A styropian wykaldala nam firma od hydrauliki WESOLYCH SWIAT WSZYSTKIM ZYCZE !!!! Ja leektryke juz robie - nic nie idzie po podlodze wiec tu nie ma problemu. a firma od hydrauliki nie chce klas styropianu - i w sumie dobrze - niech robia na czym sie znaja. Fantom ps. No i przy okazji wszytski : Wesołych Świąt - może już w nowych domkach Dziwne z tym styropianem u mnie hydraulicy kładąc podłogówkę rozkładają styropian. Tylko wcześniejszy dogadałem ich z ekipą od wylewek aby ustalili poziomy i tak wyszło u mnie 11cm styropianu na podłogę. Dałem to w 3 warstwach 5cm + 3cm + 3cm styropianu z folią aluminiową. Pod styropianem dałem dodatkowo folię i papę. Samo rozłożenie styropianu nie jest jakąś sztuką. Macie może jakąś ekipę która postawi mi ogrodzenie od frontu. Będę zamawiał ogrodzenie całe metalowe i potrzebuje ekipy do montażu tego ogrodzenia. Z okazji świat wszystkiego najlepszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michalos 24.12.2009 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 Witam. Poszukuję jakieś dobre okna z PCV w rozsądnej cenie z okolic Szczecina. Co polecacie?????? Z góry dziękuję za pomoc..... Zdrowych i wesołych Świąt Bożego Narodzenia i szczęśliwego Nowego Roku życzą Ania i Michał Polecam okna firmy Avante Dzięki piękne za pomoc...... A jak z ich przedstawicielstwem? W rado można się dogadać czy są bardzo sztywni????? Ktoś miał z nimi do czynienia? I co możecie powiedzieć na temat okien Elite z Wołczkowa??? dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 24.12.2009 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 ZDROWYCH I WESOŁYCH ŚWIĄT, a wszystkim budującym zyczę, aby przyszłe święta spędzili w nowej chałupie.pzdr Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 24.12.2009 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 Witam. Poszukuję jakieś dobre okna z PCV w rozsądnej cenie z okolic Szczecina. Co polecacie?????? Z góry dziękuję za pomoc..... Zdrowych i wesołych Świąt Bożego Narodzenia i szczęśliwego Nowego Roku życzą Ania i Michał Polecam okna firmy Avante Dzięki piękne za pomoc...... A jak z ich przedstawicielstwem? W rado można się dogadać czy są bardzo sztywni????? Ktoś miał z nimi do czynienia? I co możecie powiedzieć na temat okien Elite z Wołczkowa??? dziękuję i pozdrawiam A czy ktoś z Was słyszał o profilach salamnder?, a może możecie cos powiedziedź na temat okien z firmy AGAT+ ? http://www.agatplus.pl/index.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 24.12.2009 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 Wszystkim forowiczom życzę zdrowych i pogodnych świąt Bożego Narodzenia. Po raz pierwszy wyprawiamy je w naszym nowym domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zachcianka 25.12.2009 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2009 Zdrowych i spokojnych świąt moi drodzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kp47 26.12.2009 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2009 Witam. Mam pytanie, gdzie w Szczecinie rzetelnie i profesjonalnie zrobią mi wycenę materiałów na dach. Dach wielospadowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 26.12.2009 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2009 Witam. Mam pytanie, gdzie w Szczecinie rzetelnie i profesjonalnie zrobią mi wycenę materiałów na dach. Dach wielospadowy. W extradachu na ul. krakowskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zachcianka 26.12.2009 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2009 Ja robiłam we Frambudzie i żałuję niedokładnie wyliczyli materiał, teraz czekamy na dachówki krawędziowe..... I jak już zauważyłam duzo mniej korzystnie niż w Extradachu gdzie kupiliśmy okna, wyłazy i troche innych elementów ktrych zabrakło.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 26.12.2009 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2009 Witam. Mam pytanie, gdzie w Szczecinie rzetelnie i profesjonalnie zrobią mi wycenę materiałów na dach. Dach wielospadowy. Jaka dachowka ? Jak np. ceramiczna Roben to polecam Isolacje. Dobrze wyliczone i w super cenach. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 26.12.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2009 Ogólnie do Ekstradachu nic nie mam ceny mają ok ale dali ciała przy moim zamówieniu. Specjalnie złożyłem u nich zamówienie (Roben ceramiczna) 2 miesiące wcześniej aby nie było problemu z dostawą i kiedy zadzwoniłem po dwóch miesiącach, że za tydzień będę ją potrzebował na budowie to handlowiec twierdzi, że jest problem bo nigdzie w Polsce nie można jej dostać. I zamiast wcześniej do mnie zadzwonić i mi to powiedzieć oni siedzieli cicho masakra. Zadzwoniłem do Isolacji na Świerczewskiej i powiedzieli mi, że w tydzień załatwią dachówkę. Oczywiście w Ekstradachu twierdzili nadal, że dachówka jest nie do załatwienia - po tygodniu maiłem dachówkę na budowie z Isolacji w cenie lepszej niż w Ekstradachu.W Ekstradachu brałem obróbki blacharskie i okna Velux gdyż w Isolacjach mają tylko Fakro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 27.12.2009 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2009 Zwracal sie ktos juz do gminy o zwrot czesci koszto z instalacji solarnej ? Jestem ciekaw jak to wyglada w praktyce. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kp47 27.12.2009 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2009 Witam. Mam pytanie, gdzie w Szczecinie rzetelnie i profesjonalnie zrobią mi wycenę materiałów na dach. Dach wielospadowy. Jaka dachowka ? Jak np. ceramiczna Roben to polecam Isolacje. Dobrze wyliczone i w super cenach. Fantom Napewno będzie to dachówka ceramiczna. Co do producenta to narazie badam rynek. W tej materii również proszę o uwagi co do jakości i ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kp47 27.12.2009 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2009 Ogólnie do Ekstradachu nic nie mam ceny mają ok ale dali ciała przy moim zamówieniu. Specjalnie złożyłem u nich zamówienie (Roben ceramiczna) 2 miesiące wcześniej aby nie było problemu z dostawą i kiedy zadzwoniłem po dwóch miesiącach, że za tydzień będę ją potrzebował na budowie to handlowiec twierdzi, że jest problem bo nigdzie w Polsce nie można jej dostać. I zamiast wcześniej do mnie zadzwonić i mi to powiedzieć oni siedzieli cicho masakra. Zadzwoniłem do Isolacji na Świerczewskiej i powiedzieli mi, że w tydzień załatwią dachówkę. Oczywiście w Ekstradachu twierdzili nadal, że dachówka jest nie do załatwienia - po tygodniu maiłem dachówkę na budowie z Isolacji w cenie lepszej niż w Ekstradachu. W Ekstradachu brałem obróbki blacharskie i okna Velux gdyż w Isolacjach mają tylko Fakro Dziękuję za cenne wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kp47 27.12.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2009 Mam jeszcze pytanie do budujących w okolicy ulicy Przytulnej( wokoło szeregowców). Kto zafundował nam taką piękną drogę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 28.12.2009 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Mam jeszcze pytanie do budujących w okolicy ulicy Przytulnej( wokoło szeregowców). Kto zafundował nam taką piękną drogę? No nie mowcie, ze Agrowest zrobil Wam juz droge ?? U mnie (poczatek Dobrej) nawet nie zaczeli Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 28.12.2009 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Witam. Mam pytanie, gdzie w Szczecinie rzetelnie i profesjonalnie zrobią mi wycenę materiałów na dach. Dach wielospadowy. Jaka dachowka ? Jak np. ceramiczna Roben to polecam Isolacje. Dobrze wyliczone i w super cenach. Fantom Napewno będzie to dachówka ceramiczna. Co do producenta to narazie badam rynek. W tej materii również proszę o uwagi co do jakości i ceny. Moze to Ci pomoze : http://forum.muratordom.pl/jaka-dachowka-pokrycie-dachu,t155101.htm Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joniec11 28.12.2009 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 szczukot PostWysłany: Nie, 27 Grudzień 2009 15:57 Temat postu:Zwracal sie ktos juz do gminy o zwrot czesci koszto z instalacji solarnej ?Jestem ciekaw jak to wyglada w praktyce. No właśnie,ja też jestem ciekaw jak to wygląda w praktyce. Czy warto się za to zabierać czy lepiej dać sobie spokój, i jak wygląda sprawa BOŚ czy udzielają oni kredytów o niskim oprocętowaniu na takie inwestycje. Jeśli ktoś z was uzyskał jakiekolwiek dotacje(z jakichkolwiek źródeł) do tego typu inwestycji to czy mógłby się z nami podzielić informacjami na ten temat. Z góry dziękuje. ŻYCZĘ WSZYSTKIM SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalisttet 28.12.2009 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Witam, mam pytanie co sądzicie o laniu ławy bezpośrednio do odpowiedniego wykopu w ziemi bez szalowania. Ewentualnie żeby jeszcze to odizolować dół wyłożyć folią. Pytam ponieważ mam ekipę która mocno forsuje budowanie w ten sposób. Spokojnie można lać w ten sposób. Znam ekipe, której szef jest wyjątkowo wyczulony na trwałość konstrukcji i wylewają nawet bez folii. Szybciej i łatwiej Można w ten sposób, ale folia musi być. Folia uniemowżiwia odpłynięcie wody z betonu, czyli sprawia, że beton prawidłowo wiąże. Bez foli, w wykopie w przepuszczalnym gruncie, może się zdarzyć, że beton nie osiągnie wymaganej wytrzymałości. A z tym zamarznięciem posiadaczy podłogówki, to był tylko żart. Sam zamierzam szarpnąć się na podłogówkę. Pozdrawaim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joniec11 28.12.2009 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Gdzie i jakiej firmy kupiliście swoje solary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts