Kasiatomek1719503162 11.02.2010 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Witam czy bylo by Możliwe o nową liste [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 11.02.2010 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Ile moze kosztowac wstawienie okna polaciowego ale w juz gotowy dach? Sama robocizna. Z moich wiadomosci to okolo 250 zl/szt. Udalo mi sie znalezc jednego za 200 zl/szt Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Micmisio 11.02.2010 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Witam wszystkich bliższych i dalszych sąsiadów. To mój 1-szy post. Pozdrawiam całą grupę szczecińską. Witamy W ktorym miejscu w Dobrej ? Kolo szeregowcow ? Fantom Nie, zupełnie z drugiej strony, za rozjazdem na Grzepnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ofcbur 11.02.2010 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 [ Polecam Arysto. My akurat mamy z PW. Miejscowy producent. Solidne. No i serwis pod ręką szukalismy prostego wkładu - i znaleźliśmy drugi sezon bez żadnych problemów też myślimy o Arysto, cenowo jeszcze nie są tak wysoko jak np. Spatherm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
altager 11.02.2010 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 wkłady kominkowe - ARYSTO, Sławoszewo - (miejscowość koło Dobrej, niedaleko Grzepnicy ) - mają swoje stałe modele ale trochę rzeczy robią na zamówienie - ja mam podnoszoną szybę w kominku narożnym i jestem zadowolana, że kominkarz mnie na to namówił. A użytkowanie? - 3 miesiące grzeje "wykończeniowców" i.... działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
studio45 11.02.2010 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Hej , czy ktos może buduje projekt z111 z biura z500 ??. I czysto orientacyjne pytanie ile w tym momencie kosztuje SSO dla domu 126 m2 dach dwuspadowu. Chodzi mi o robocizne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 11.02.2010 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 wkłady kominkowe - ARYSTO, Sławoszewo - (miejscowość koło Dobrej, niedaleko Grzepnicy ) - mają swoje stałe modele ale trochę rzeczy robią na zamówienie - ja mam podnoszoną szybę w kominku narożnym i jestem zadowolana, że kominkarz mnie na to namówił. A użytkowanie? - 3 miesiące grzeje "wykończeniowców" i.... działa Ewa nawet o nich nie mysl!!!!!!! zakrec.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 12.02.2010 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Nasz majster od regipsów, zaproponował nam ceny: szpachlowanie, z gruntowaniem bez malowania - 15zł/m2 (robocizna) elewacja - 60zł/m2 (robocizna) podbitka - 60zł m.b Wydaje mi się, że to trochę za dużo. Co o tym sądziicie i czy ewentualnie możecie kogoś polecić. Podbijam pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 12.02.2010 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 wkłady kominkowe - ARYSTO, Sławoszewo - (miejscowość koło Dobrej, niedaleko Grzepnicy ) - mają swoje stałe modele ale trochę rzeczy robią na zamówienie - ja mam podnoszoną szybę w kominku narożnym i jestem zadowolana, że kominkarz mnie na to namówił. A użytkowanie? - 3 miesiące grzeje "wykończeniowców" i.... działa Ewa nawet o nich nie mysl!!!!!!! zakrec.... Teska możesz rozwinąć O Arysto ma nie myśleć? Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 12.02.2010 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 wkłady kominkowe - ARYSTO, Sławoszewo - (miejscowość koło Dobrej, niedaleko Grzepnicy ) - mają swoje stałe modele ale trochę rzeczy robią na zamówienie - ja mam podnoszoną szybę w kominku narożnym i jestem zadowolana, że kominkarz mnie na to namówił. A użytkowanie? - 3 miesiące grzeje "wykończeniowców" i.... działa Ewa nawet o nich nie mysl!!!!!!! zakrec.... Teska możesz rozwinąć O Arysto ma nie myśleć? Dlaczego? też chętnie usłyszę/przeczytam dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebolec 12.02.2010 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 wkłady kominkowe - ARYSTO, Sławoszewo - (miejscowość koło Dobrej, niedaleko Grzepnicy ) - mają swoje stałe modele ale trochę rzeczy robią na zamówienie - ja mam podnoszoną szybę w kominku narożnym i jestem zadowolana, że kominkarz mnie na to namówił. A użytkowanie? - 3 miesiące grzeje "wykończeniowców" i.... działa Ewa nawet o nich nie mysl!!!!!!! zakrec.... Teska możesz rozwinąć O Arysto ma nie myśleć? Dlaczego? Tesce raczej chodziło o to by zakręcić ogrzewanie dla wykończeniowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kju 12.02.2010 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 wkłady kominkowe - ARYSTO, Sławoszewo - (miejscowość koło Dobrej, niedaleko Grzepnicy ) - mają swoje stałe modele ale trochę rzeczy robią na zamówienie - ja mam podnoszoną szybę w kominku narożnym i jestem zadowolana, że kominkarz mnie na to namówił. A użytkowanie? - 3 miesiące grzeje "wykończeniowców" i.... działa Ewa nawet o nich nie mysl!!!!!!! zakrec.... Teska, możesz wyjaśnić co z Arysto jest nie tak? Też poważnie myślałem o tych wkładach. Szwagier ma od ponad roku i jest zadowolony, cenowo wychodzą ok, producent na miejscu więc w razie problemów zawsze łatwiej dochodzić swego. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A l e k 13.02.2010 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Witam.Ja tez mam Arysto. Pale w nim kilka miesiecy. Szyba strasznie sie brudzi ale to chyba od mokrawego deby, ktorym pale bo nie pomyslalem wczesniej o suszeniu. Poza tym jestem zadowolony. Uszczelki trzymaja, szyba nagrzewa sie ale sadze, ze w granicach normy. Wklad dlugo sie nagrzewa ale tez dlugo trzyma cieplo. Zobaczymy jak dalej. Mam narozny z szyba otwierana na bok. Cena cos ok 3500 , taki Spartherm kosztowal 8 k. Jak dla mnie wybor byl jasny. PozdrawiamAlek. Jesli to mozliwe to tez prosze o aktulana liste wykonawcow... Chyba, ze ktos z forumowiczow moze policic z zeszlego sezonu jakiegos dobrego brukarza? Info o cenie tez mile widziane. Dzieki z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek73 13.02.2010 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Witam wszystkich bliższych i dalszych sąsiadów. To mój 1-szy post. Pozdrawiam całą grupę szczecińską. Witamy W ktorym miejscu w Dobrej ? Kolo szeregowcow ? Fantom Nie, zupełnie z drugiej strony, za rozjazdem na Grzepnicę. witam jeśli za rozjazdem na Grzepnicę to będziemy sąsiadami. Nie udzielałm się może na forum ale czytałem i korzystałem. ale chciałem sie pochwalić - po 11 miesiącach ( start był 5 marca 2009 broku) zgłosiłem w nadzorze budowlanym zakończenie budowy. a myślałem że się nie uda! udało mi się nawet wydobyć kredyt na dobrych warunkach z DB - nie są tacy najgorsi jak twierdzą niektórzy na forum. pozdrawiam wszytkich budujących i tych którzy się wachają - nie ma na co czekać, trzeba budować, to sie udaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A l e k 14.02.2010 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Witaj Jarek73. Gratulacje zakończenia budowy. Pochwal się jakie papiery musiałeś skompletować? Jakie koszty poniosles za inwentaryzacje geodezyjną i kominiarza? Swiadectwo energetyczne itp? Ja jestem akurat na pocztku zbierania papierologii do odbioru wiec bardzo by mi to pomoglo...będę wdzieczny. Aha no i jaki masz etap budowy - czy dom juz ogrodzony? Mozna tak zglosic zakonczenie czy trzeba występowac o pozwolenie na uzytkowanie? Pozdrawiam.Alek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 14.02.2010 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 plot chyba nie jest obowiazkowy ?? Wydaje mi sie, ze wogole go mozna nigdy nie robic. To chyba tylko sprawa wlasciciela czy ogrodzi czy nie ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalisttet 14.02.2010 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Witam czy bylo by Możliwe o nową liste [email protected] I ja rownież przyłaczam sie do prośby o listę. Mam nadzieje na wiosnę zacząć, czas by sie rozejrzeć za fachowcami. Szukam kogoś do wykonania ogrodzenia, niewiele, 20 m. Może ktoś zna kogoś kto wykona takie małe zlecenie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 14.02.2010 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Pytanie do sąsiadów z Dobrej:czy ktoś wie gdzie jest w Dobrej ulica Szczęśliwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 14.02.2010 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Kochani ja znów po prośbie, miałam problem z pocztą i niestety mail z aktualną lista wykonawców mi się skasował...proszę raz jeszcze te aktualną.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek73 14.02.2010 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Witaj Jarek73. Gratulacje zakończenia budowy. Pochwal się jakie papiery musiałeś skompletować? Jakie koszty poniosles za inwentaryzacje geodezyjną i kominiarza? Swiadectwo energetyczne itp? Ja jestem akurat na pocztku zbierania papierologii do odbioru wiec bardzo by mi to pomoglo...będę wdzieczny. Aha no i jaki masz etap budowy - czy dom juz ogrodzony? Mozna tak zglosic zakonczenie czy trzeba występowac o pozwolenie na uzytkowanie? Pozdrawiam. Alek do zakończeniabudowy nie jest konieczne wykonanie ogrodzenia, należy tylko uporządkować teren. jeśli chodzi o koszty to świadectwo energetyczne 400 inwentaryzacja 1000 zl kominiarz 400 zł. w zależności od tego gdzie budowałeś muszą być protokoły odbiorów instalacji zewnętrznych lub zawarte umowy z dostawcami poszczególnych mediów ( wodociągi, kanalizacja, deszczówka, energetyka)protokoły badania instalacji wewnętrznych gazu, instalacji elektrycznych - ja zbierałem dokumenty po kolei zgodnie z zapisem w zgłoszeniu zakończenia budowy punkt po punkcie. to czy zgłaszasz zakończenie budowy czy musisz wystąpić o pozwolenie na użytkowanie zapisane jest w decyzji o polwoleniu na budowę - dla budynków mieszkalnych jest to najczęściej zgłoszenie zakończenia budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts