nigri 15.07.2010 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Najbardziej popularny to chyba Randap (roundup) - poczytaj opinie. Ale nie podalas jakiego typu to chwasty - liscie czy nie. Fantom Randap już zastosowałam. Chodzi o to, że z tyłu domu przy tarasie, chcę wyrównać ziemią nierówności, z kolei przy końcu działki jest teren podwyższony z pagórkami, tam chcę również to wyrównać i nie wiem czy to zbronować czy brać koparkowego? czy może jeszcze inaczej?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 15.07.2010 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Normalnie koparkowy i tyle. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caretilla 16.07.2010 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Też polecam systemy rekuperacji NedAir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 16.07.2010 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Masz dom przygotowany pod WM ? Czyli czy masz miejsca na rury, szachty itp. Jezeli nie, to polecam firme Pro-Ogrzewanie. Jedna z dwoch w Szczecinei ktora robi w systemie NedAira. Dobre rekuperatory i rury o srednicy 8 cm. Fantom Tuboflexy? Mamy takie właśnie. Ale system będzie u nas działał za kilka miesięcy jak zamontujemy rekuperator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
racer 16.07.2010 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 A jak Wam cenowo wyszedł Ned-Air? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caretilla 16.07.2010 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 cenowo wychodzi drożej o jakieś 25% - 30% od standardowej ceny ale też jest to wszystko solidniejsze, dobrze wygłuszone i zaizolowane izolacją zintegrowaną z przewodem. Układa się wszystko łatwo i wygina pod łagodnymi kątami (mniejsze straty) i co najważniejsze nie na trójnikach tylko na skrzynkach rozprężnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 16.07.2010 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Najbardziej popularny to chyba Randap (roundup) - poczytaj opinie. Ale nie podalas jakiego typu to chwasty - liscie czy nie. Fantom zgadza się - RoundUp 360 się to nazywa, do kupienia w Castoramie czy L&M, ja tego nie rozcieńsczałem tak jak piszą na opakownaiu, robiłem silniejsze stężenie, maseczka na nos, ochronna na oczy, baniaczek po ciśnieniem na plecy i opryskałem, po 3 tygodniach kosa spalinowa i wszystko leży, resztka dosuszy się w słońcu, palisz albo wywozisz, a potem rolnik z bronami, pługiem i dalej jazda! Chyba, że mieszkasz w Dobrej, to rolnika nie znajdziesz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadekO 17.07.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 cenowo wychodzi drożej o jakieś 25% - 30% od standardowej ceny ale też jest to wszystko solidniejsze, dobrze wygłuszone i zaizolowane izolacją zintegrowaną z przewodem. Układa się wszystko łatwo i wygina pod łagodnymi kątami (mniejsze straty) i co najważniejsze nie na trójnikach tylko na skrzynkach rozprężnych. My też mamy tuboflexy, ale reku już Renovent HR Large. Nam robiła całość Strefa Grzania. Na etapie montażu przyjechał Pan z Ned Air z Wrocławia. Koszt rzeczywiście droższy o jakieś 25 %, ale ja nie chciałam sufitów podwieszanych, a tuboflexy dają taką możliwość. Ułlożenie przewodów zajęło niespełna dzień. Szumy są słyszalne tylko nocą jak panuje zupełna cisza w domu. Natomiast reku mamy w pomieszczeniu gospodarczym na parterze za kuchnią i go wcale nie słychać, chyba że jw. i ustawimy go na 3 biegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maia Bujak-Grzywa 18.07.2010 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2010 witajcie, proszę o pomoc gdzie szukać w Szczecinie lub w okolicach składu/tartaku który handluje deskami podłogowymi. interesuje mnie zwykła deska podłogowa z drzewa z sosny, świerka, modrzewia. Jestem z Krakowa i nie mam rozeznania co gdzie w Szczecinie, a że potrzebuje komuś z rodziny wykonać tam podłogę potrzebuje materiał kupić tam. Proszę o namiary, linki, telefon cokolwiek godnego polecenia. Pozdrawia Kraków >) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arto72 19.07.2010 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Masz dom przygotowany pod WM ? Czyli czy masz miejsca na rury, szachty itp. Jezeli nie, to polecam firme Pro-Ogrzewanie. Jedna z dwoch w Szczecinei ktora robi w systemie NedAira. Dobre rekuperatory i rury o srednicy 8 cm. Fantom Mam WM w projekcie, a dom się buduje. Na pewno trzeba się dogadać z firmą zanim mi wyleją strop, bo w stropie będą szły przewody Jeśli chodzi o firmę Pro, to raczej nie skorzystam z ich usług po tym, jak widziałem sposób ich pracy u kuzyna... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 19.07.2010 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Mozna z ciekawosci wiedziec co zle robili ?Tak swoja droga, nagorsze w wiekszych firmach jest to, ze maja kilka ekip podwykonawczych, i nigdy nie wiadomo na ktora sie trafi. A sa i super i beznadziejne. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arto72 19.07.2010 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 no właśnie im się trafiła ta ekipa, która się im nie powinna trafić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 19.07.2010 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Proszę o namiary na podbitkarza. Niestety nasz umówiony nie przyszedł... nie odbiera telefonów, nie odpowiada na SMS-y.Pilnie poszukuję nowej ekipy.Ile teraz wołają za 1m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 19.07.2010 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Tak się składa, że mam zasobnik 300L i też mam problemy, bo żeby woda chciała wypłynąć z zasobnika, to musi do niego jakoś wpłynąć a przy tym ciśnieniu, a właściwie jego braku nie jest to możliwe. Po drugie, kranik ogrodowy mam wyprowadzony z budynku z pominięciem zasobnika, pieca i innych ciekawostek hydraulicznych. Niestety kran ten po odkręceniu go, odpowiada echem, a nie najmniejszym choćby strumyczkiem wody. Z niecierpliwością czekam na efekty tej modernizacji :| pozdrawiam, usychający żółwik Żółwik a gdzie masz dom? Ja mam na Dobrawki ( od Granicznej na Lubieszyn ) i woda jakaś jest. Też mam zbiornik 300l i chyba dzięki temu mam tę wodę, co prawda pomiędzy 19 a 23 to leci ledwie ciurkiem, szczególnie na górze, ale jest. Ciśnienie spada poniżej 1bara ... Mam nadzieję, że ta inwestycja w Mierzynie trochę rozładuje problem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arto72 19.07.2010 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 witajcie, proszę o pomoc gdzie szukać w Szczecinie lub w okolicach składu/tartaku który handluje deskami podłogowymi. Dompref w Pucicach - tel. 91 46 16 519 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A l e k 19.07.2010 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Proszę o namiary na podbitkarza. Niestety nasz umówiony nie przyszedł... nie odbiera telefonów, nie odpowiada na SMS-y. Pilnie poszukuję nowej ekipy. Ile teraz wołają za 1m2? Czesc. Sprobuj Pan Piotr. 500193540. Zrobil mi ze swoim tesciem ładna podbitke pod koniec zeszlego roku cos za 40zl / mb (ale deski mialem juz pomalowane). A mialem goscia co spiewal 90. Pozdrawiam Alek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 19.07.2010 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Czy ktoś z Was korzystał z usług AQUA TEAM-u?, a wiecie może co z listą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 19.07.2010 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Czesc. Sprobuj Pan Piotr. 500193540. Zrobil mi ze swoim tesciem ładna podbitke pod koniec zeszlego roku cos za 40zl / mb (ale deski mialem juz pomalowane). A mialem goscia co spiewal 90. Pozdrawiam Alek Dzięki Alek! Czy pracowałeś może kiedyś na Kapitańskiej? A może to tylko zbieżność imion Może ktoś jeszcze ma inny kontakt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żółwik 19.07.2010 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Żółwik a gdzie masz dom? Ja mam na Dobrawki ( od Granicznej na Lubieszyn ) i woda jakaś jest. Też mam zbiornik 300l i chyba dzięki temu mam tę wodę, co prawda pomiędzy 19 a 23 to leci ledwie ciurkiem, szczególnie na górze, ale jest. Ciśnienie spada poniżej 1bara ... Mam nadzieję, że ta inwestycja w Mierzynie trochę rozładuje problem... Okolice szeregowca na Granicznej. Wydaje mi się, że to kwestia wysokości n.p.m. Jak już pisałem, od zbiornika musiałbyś mieć pompę, która wtłoczyłaby Ci wodę na pierwsze piętro albo zbiornik umieszczony nad poziomem najwyższego kranu. W przeciwnym wypadku jesteś uzależniony od ciśnienia z wodociągów. No z fizyką się nie dyskutuje, a woda pod górkę nie płynie Też wiążę pewne nadzieje z inwestycjami w wodociągi pozdrawiam, żółwik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciupol44 21.07.2010 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Ile płacicie geodecie za projekt powykonawczy?? Mój chce 1500 zł za dom + przyłącza i nie wiem czy to normalna cena czy z tych wyższych? Polecam Geodetę z Golczewa ,,DIKSY" super szybki i tani. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts