zabina 19.08.2010 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Witam Czy mozecie polecic firme geologiczna do badania gruntu?? Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata_mod 19.08.2010 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Mam pytanie, jaki jest koszt adaptacji projektu wraz zalatwianiem formalnosci az do pozwolenia na budowe w zachodniopomorskim ? Bo z tego co dzwonilam i sie dowiadywalam to rzucaja cenami od 5 000zl netto i wyzej... Czy takie sa ceny, czy tylko mi sie wydaje to drogie? Z gory dziekuje za jakies rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaTomek 19.08.2010 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Mam pytanie, jaki jest koszt adaptacji projektu wraz zalatwianiem formalnosci az do pozwolenia na budowe w zachodniopomorskim ? Bo z tego co dzwonilam i sie dowiadywalam to rzucaja cenami od 5 000zl netto i wyzej... Czy takie sa ceny, czy tylko mi sie wydaje to drogie? Z gory dziekuje za jakies rady My płacimy 5 tys. i wszędzie gdzie się dowiadywaliśmy to jest właśnie taki koszt- od 5 tys. w górę. Niestety zachodniopomorskie jest drogie:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drinks 19.08.2010 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 cześć Nadal poszukuję "idealnego" kierbuda. Mam dwóch kandydatów: Waldemar Bończyk i Czuchaj Andrzej. Znacie ich może? O A.Cz. poczytałem już trochę opinii ale może ktoś coś jeszcze doda. dzięki, pozdrówka Witam, moim kierownikiem budowy jest pan Waldemar Bończyk. Jestem z niego zadowolony, nie jest bardzo "czepialski" ale też nie przepuści złego wykonania. Ogólnie pozytyw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 19.08.2010 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 My płacimy 5 tys. i wszędzie gdzie się dowiadywaliśmy to jest właśnie taki koszt- od 5 tys. w górę. Niestety zachodniopomorskie jest drogie:/ tak, jesli dojdzie jeszcze geodeta z mapka na CD to nawet wiecej, ja place 5.900 netto (co znie znaczy, ze netto nie moze byc brutto!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 19.08.2010 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Kochani, mam temat, ciekaw jestem co mozecie mi podpowiedziec. Mam dzialke w tej czesci Dobrej, gdzie drogi wewnetrzne nie zostaly jeszcze przekazane gminie i sa wlasnosci Agrowestu. Niedaleko mnie jest droga, ktora oprocz mojej dzialki prowadzi jeszcze do dzialki sasiada. Sasiad i ja mozemy dojechac na dzialke bez koniecznosci jechania ta slepa droga. Moje pytanie jest takie - czy mozemy sobie (ja albo sasiad albo pol na pol) odkupic ta dzialke-droge od Agrowestu i podzielic miedzy nas sasiadow czy nie? Teoretycznie tak - bo wlascicielem nie jest gmina, ale praktycznie czy to wymaga zgody gminy, skoro w uchwalonym planie zagospodarowania ma tam byc taka wlasnie slepa uliczka?! I skoro ma byc to trzeba by bylo zmienic plan zagospodarowania, zeby zamienic ja na czesc sasiadujacych dzialek? I dalej - ta slepa uliczka jest czescia drogi wewnetrznej, z ktorej moga korzystac inni, czy mozemy wydzielic kawalek tej drogi nadajac jej inny numer ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 19.08.2010 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Właśnie buduje na Dobrawki w Dobrej. Chyba sobie radzi i chyba trzeba uważać bo to cwaniak. I drogi. Pana Malickiego ktos mi polecal i mimo, ze na liscie wykonawcow ma same zle opinie to zdecydowalem sie z nim porozmawiac o ewentualnej realizacji mojej budowy. Ale nie spotkalem sie z Panem Malickim bo ma takich charakter, ze poklocilismy sie juz podczas pierwszej rozmowy przez telefon. Jak dla mnie cham i prostak, chociaz moze fachowcem jest niezlym. Znam zreszta taka firme co buduje w Dobrej, facet jest ponoc niezly i realizuje duze inwestycje, ale z nm jako z czlowiekiem nie wytrzymalbym jednego dnia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 19.08.2010 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Witam, moim kierownikiem budowy jest pan Waldemar Bończyk. Jestem z niego zadowolony, nie jest bardzo "czepialski" ale też nie przepuści złego wykonania. Ogólnie pozytyw. a mozesz zdradzic ile Pan Bonczyk "kosztuje" ? Ja jak na razie sklaniam sie ku opcji kierbuda od ekipy ktora bedzie budowala a moj bedzie inspektor nadzoru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drinks 19.08.2010 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 a mozesz zdradzic ile Pan Bonczyk "kosztuje" ? Ja jak na razie sklaniam sie ku opcji kierbuda od ekipy ktora bedzie budowala a moj bedzie inspektor nadzoru... Z tego co wiem to różnie się ceni, ode mnie wziął 2500 zł za cała budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rubasznik 19.08.2010 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 (edytowane) Witam Czy mozecie polecic firme geologiczna do badania gruntu?? Dzieki Witam Mogę polecić firmę n-geo http://www.n-geo.pl/ .Zamawiałem u nich badanie gruntu. Szukałem i oni zaproponowali najniższą cenę i wszystko sprawie załatwione czekałem około 10 dni. Edytowane 19 Sierpnia 2010 przez Rubasznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 19.08.2010 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Kochani, mam temat, ciekaw jestem co mozecie mi podpowiedziec. ...... Moze byc jeszcze jeden problem : wszyscy tam moga miec w aktach notarialnych sluzebnosc tej dzialki itp Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rubasznik 19.08.2010 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Szukam dobrej ekipy do wiercenia studni ze wszystkimi materiałami - rurami, filtrem, obudową itd Sprawdzonej. Głebokość 30m. Prosze o namiary i opinie o firmach. Czy słyszeliście coś o ocieplaniu np. dachu poprzez ocieplanie Natryskowe pianki poliuretanowej. Jakie są koszty za m2??? Witam Też zastanawiam się nad takim rozwiązaniem. Pianka podobno jest lepszym izolatorem iż np. wełna. Na allegro jest taka oferta cena brutto za 1 m² natrysku wewnętrznego np. poddasze o gr. 5 cm na pow. min. 150 m² w promieniu 25 km. od Trójmiasta. Cena nie obejmuje prac dodatkowych - przygotowania podłoża, układania instalacji, montażu płyt k/g itp. Tyle że koło trójmiasta. W szczecinie jest taka firma co robi natrysk RAJPUR. Moja Pani architekt mówi ze nie wie czy to dobre rozwiązanie bo nie oddycha i że trzeba sprawdzić czy mają atesty. Ale ona na wszystko taka sceptyczna;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 19.08.2010 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Moze byc jeszcze jeden problem : wszyscy tam moga miec w aktach notarialnych sluzebnosc tej dzialki itp Fantom i mają służebność! ale nie mają potrzeby tam jeździć, stąd moje pytanie, czy można geodezyjnie odciąć kawałek tej działki nadając jej nowy numer a potem notarialnie podzielić ją na dwóch... mój architekt mówi, że skoro jest plan zagospodarowania, to nie ma znaczenia, że działka (droga) nie jest gminy, właściciel przed jej ewentualnym wydzieleniem musi złożyć pismo o zmianę w planie zagospodarowania, a ja się chcę upewnić, czy ma rację... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
studio45 19.08.2010 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Witam , robie sobie taka wstepna kalkulacje , proszę o informację ile moze kosztowac adaptacja poddasza . Chodzi mi o koszt robocizny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kju 19.08.2010 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Witam Czy mozecie polecic firme geologiczna do badania gruntu?? Dzieki cześć zobacz w firmie Marek Ober ArtGeo pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kju 19.08.2010 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Z tego co wiem to różnie się ceni, ode mnie wziął 2500 zł za cała budowę cześć, dzięki za odpowiedź. A mi krzyknął 3000. jak się na niego zdecyduję to muszzę potargować. A podał Ci nr komórki czy tylko stacjonarny? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
holcu 19.08.2010 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 a mozesz zdradzic ile Pan Bonczyk "kosztuje" ? Ja jak na razie sklaniam sie ku opcji kierbuda od ekipy ktora bedzie budowala a moj bedzie inspektor nadzoru... Porozmawiaj z panem Krzysztofem Holchauzer 608 846 021 znam, go od dawna, widziałem jakie domy stawia i jak sprawnie idzie. A przede wszystkim sam dokladnie analizuje projekt i przed adaptacją dużo cennych wskazówek podpowie. Jest to osoba z dużym bagażem doświadczenia. Zresztą również widziałem same pozytywne komentarze odnośnie jego pracy. Ceny ma dobrą, szybko i sprawnie budowa mu idzie. A ogromną zaletą jest przede wszystkim to, że dzień w dzień jest na budowie i w danym czasie nie prowadzi więcej niż jedna budowa, więc całość ma pod okiem ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drinks 20.08.2010 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 cześć, dzięki za odpowiedź. A mi krzyknął 3000. jak się na niego zdecyduję to muszzę potargować. A podał Ci nr komórki czy tylko stacjonarny? pzdr Kontakt z nim jest ograniczony tylko do tel stacjonarnego, można dzwonić w godz wieczornych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczegol 20.08.2010 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Witam Też zastanawiam się nad takim rozwiązaniem. [...] Witam Pianke skreslilem ze wzgledu na jednorazowosc. To bardzo polularne w Ameryce bo jest szybko i tanio ale tam chalupy zmienia sie co pare lat i nikogo nie obchodzi co sie bedzie dzialo za 20 lat... Tego rozwiazania nie da sie latwo naprawic, jak zalepimy to wszystko pianka to razem z krokwiami tworzy sie wtedy jedna calosc. Ciezko wtedy znalezc nap zrodlo przecieku (wiem, wiem, u Was nie cieknie... a u mnie tak, przy kominie i zeby znalezc to miejsce to trzeba sie przekopac przez kawal welny). Poza tym jak polozyc 30 cm ocieplenia? Nie do konca potrafili mi wyjasnic jak poloza te druga warstwe, na krowkiach. Szybko sie to robi i taniej niz welna jednak odpuscilem sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczegol 20.08.2010 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Mogę prosić o namiary na ekipę od schodów Poszlo na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts