Tomek_Police 08.09.2010 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Mam prośbę , prosiłbym o namiar na geologa , widziałem ze temat pojawił się kilka stron temu ale nie było konkretnych namiarów . Mój architekt wycenił mi geologa na 1500 zł a z tego co widzę to trochę dużo. Kwestia ile odwiertów geolog ma Ci zrobić... być może więcej niż trzy (gdzie ceny są na poziomie 500-700PLN) to wtedy cena możne nieco urosnąć. Pytałeś się może architekta dlaczego tak drogo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 08.09.2010 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Kiedyś wspominałam, że dobrze byłoby wiedzieć, co w okolicy naszych nowo budowanych domów się dzieje. No to informuję, że w Dobrej jest: -gimnastyka dla Pań (wtorki godz. 20.) w ośrodku kultury. -nordic walking na boisku Orlik http://www.dobra24.com/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=38&Itemid=98 w październiku turniej ping-ponga a w listopadzie turniej brydżowy dla dzieciaków jest kurs tańca (również w ośrodku kultury) miło wiedzieć, że nie trzeba jechać do "Miasta", żeby coś się działo pozdrawiam Wszystkich Forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 08.09.2010 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Mam prośbę , prosiłbym o namiar na geologa , widziałem ze temat pojawił się kilka stron temu ale nie było konkretnych namiarów . Mój architekt wycenił mi geologa na 1500 zł a z tego co widzę to trochę dużo. ja mam co prawda geologa w cenie kompleksowej pracy z architektem, natomiast obiło mi się o uszy, że jeden odwoert to koszt ok. 200 zł. Później ktoś mnie zweryfikował, że cena nie zależy od samego odwiertu tylko o dgłębokości na jaką jest wykonywany. Ile w tym prawdy nie wiem.... Ale 1500 wydaje mi się dużo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek_K 08.09.2010 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 teraz ja mam pytanie o cenę - mam skrzynkę ENEI przy granicy działki, potrzebuję podłączyć prąd budowlany... tam się chyba jakąś jeszcze jedną skrzynkę zakłąda, nie wiem dokłądnie, tak czy owak cenę dostałem na to 2500 zł netto... czy to nie za dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 08.09.2010 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Ja skrzynke zrobilem za jakies 1800 zl jak dobrze pamietam. Robil gosciu z Enea, ale namiarow juz nie mam Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 08.09.2010 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 teraz ja mam pytanie o cenę - mam skrzynkę ENEI przy granicy działki, potrzebuję podłączyć prąd budowlany... tam się chyba jakąś jeszcze jedną skrzynkę zakłąda, nie wiem dokłądnie, tak czy owak cenę dostałem na to 2500 zł netto... czy to nie za dużo? Myślę, że dużo za dużo . Jeśli chodzi tylko o samą skrzynkę i jej podłączenie. Gotową można kupić w cenach 800-1500. Zdolny elektryk złoży z elementów jeszcze taniej. Ale wiadomo każdy chce żyć, ale czemu chcą przycinać na inwestorach aż tyle ;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 08.09.2010 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 (edytowane) teraz ja mam pytanie o cenę - mam skrzynkę ENEI przy granicy działki, potrzebuję podłączyć prąd budowlany... tam się chyba jakąś jeszcze jedną skrzynkę zakłąda, nie wiem dokłądnie, tak czy owak cenę dostałem na to 2500 zł netto... czy to nie za dużo? Od kogo dostałeś tą cenę? Od Enea czy od elektryka? Jaką skrzynkę masz na granicy działki? To ZK z miejscem na licznik czy tylko wyprowadzenie kabli? Ja RB kupiłem za 200 PLN nie jest to plastikowe g....o tylko metalowa skrzynka (polowałem na allegro). Do tego kabel ziemny i koszt elektryka, ale wszystko zamknęło się w 1500 PLN. Edytowane 8 Września 2010 przez Tomek_Police Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabina 08.09.2010 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 A ja mam skrzynke ZK na granicy i musialam wystapic o warunki do Enei. Zobaczymy co mi tam powypisuja i ile sobie zazycza. Mam nadzieje ze nie padne, jak przeczytam. Z kolei za projekt gazu gazownia zazyczyla sobnie 1800, za 4m rury. Bo taka jest odleglosc od instalacji w drodze do granicy dzialki. Ale to chyba wszyscy tyle placa za gaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caretilla 08.09.2010 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 czy dostaliście uaktualnioną listę wykonawców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts