maniekkg 24.09.2018 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2018 (edytowane) Dzień dobry. W przyszłym roku odbieram mieszkanie od dewelopera, jednak już muszę określić sie gdzie chcę mieć pociągnięte poszczególne instalacje. Najbardziej zależy mi na łazience oraz pokoju z kuchnią. Reszta do aranżacji pózniej. Teraz krótko opiszę na czym mi zależy. W łazience prysznic z odpływem liniowym (dosyć duży), pralka (może być zabudowana), zlew z szafka, wc, grzejnik. Nie mam pojęcia w którym miejscy co ustawić. W pokoju jakiś spory narożnik, tv na komodzie (albo podwieszany) stolik kawowy oraz stół na 3-4 osoby. W kuchni wszystko standardowo (lodówka, zmywarka, piekarnik ( na wysokości blatu), zlew. Zależy mi na powiekszonym blacie roboczym. Wiekszym niż na propozycji dewelopera. Czy jest możliwość zrobienia takie "wyspy" przyłączonej z jednej strony do ściany nośnej? A może zrobienie jej na kształt takiej Lki. Blat przy ścianie nośnej i póżniej zakrecony w stronę lodówki. Salon ulegnie zmniejszeniu ale jednak chciałbym zobaczyć jak to może wyglądać. Styl nowoczesny jest tym czego szukam. Dodam również, że mieszkanie wstępnie dla dwóch osób oraz istnieje jeszcze możliwość przestawienia ścian. Wiec jak ktoś ma jakiś pomysł, to z chęcią zobaczę. Za wszelką pomoc dziękuję i pozdrawiam Edytowane 25 Września 2018 przez maniekkg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.09.2018 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2018 (edytowane) Bardzo ładny układ, rzadko się zdarza. Jedyny minus to zbyt wąska sypialnia, przez co trudno obejść łóżko. W sumie nawet nie trzeba większych przeróbek, ale jeśli można to proponuję tak: Kuchnię od salonu oddziela wysoki barek, który jednocześnie przesłania widok na blaty robocze. Pod barkiem schowana jest część stołu, który można wysunąć, gdy przyjdą goście. Zmieniłam położenie łazienki i wygospodarowałam duża przestrzeń do przechowywania, bo w sypialni jest za mało miejsca na szafy. Gdyby drugi pokój miał być tylko gabinetem a nie pokojem dziecka, to poszerzyłabym też sypialnię kosztem gabinetu o ok. 30 cm. Edytowane 25 Września 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniekkg 25.09.2018 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2018 Super propozycja. Bardzo dziękuję Jestem jak najbardziej za takimi zmianami. Wstępnie chciałem sypialnie zrobić w środkowym pokoju bo z niego jest również wyjście na balkon, czego akurat na tym rysunku nie było widać. Oryginalny projekt dewelopera był też troszkę inny. Srodkowy pokój był przesunięty w lewo o 30 cm. Do tego hmmm szybu wentylacyjnego na środku. Chcialem większy salon dlatego teraz w sypialni brakuje tych centymetrów. Pokój w przyszłości ma być dla dziecka. W przypadku zmniejszenia go o kolejne centymetry nie będzie już za mały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.09.2018 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2018 (edytowane) raczej za mały, przynajmniej dla kilkulatka i nastolatka, dlatego to ma sens tylko jak jest gabinet, albo planujecie żyć tam tylko kilka lat (bo małe dziecko i tak bawi się w salonie z rodzicami, a w swoim pokoju głownie śpi)-. Edytowane 25 Września 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniekkg 25.09.2018 16:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2018 Mieszkanie nie jest docelowe. W planach jest żyć tam z 10 lat. Wiec może i warto pomyśleć o powiększeniu sypialni... A czy jest możliwość, zebys Elfir zwymiarowała ta łazienkę przez Ciebie zrobiona? Żebym mógł podesłać od razu gotowca do dewelopera. Jeżeli to za dużo pracy to zrozumiem i tak już dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.09.2018 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2018 Musiałabym to wrysować do cada. W każdym razie ścianka schowka zostaje na swoim miejscu. Zakładając, że prysznic będzie miał 90 cm szerokości, to jest 90 + grubość ścianki działowej (nie wiem jaka ma zostać przyjęta w projekcie?), która odchodzi pod kątem 90 stopni i łączy się ze ścianą wyprowadzono równo z załamaniem muru. Otwór drzwiowy najbliżej łączenia ścianek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.09.2018 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniekkg 25.09.2018 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2018 (edytowane) Bardzo ciekawe to rozwiązanie. A gdyby sypialnie zrobić jednak w środkowym pokoju, to jak rozplanować ściany? Dzialowki mają mieć 8 cm. Czyli między pralka a prysznicem też ma stanąć normalna ściana działowa, tylko możliwie jak najwęższa (długość 60cm?)? Nie jakieś szyby tylko ścianka? Edytowane 25 Września 2018 przez maniekkg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.09.2018 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2018 szyba nie, bo mając zabudowę pralki, nie masz jak jej umyć. Dla dwóch osób starczy ci pralka o mniejszej głębokości niż zwykła. Ściankę przy prysznicu można spokojnie postawić w momencie kładzenia płytek. Bloczki są lekkie: i można obłożyć je płytkami. Na twoim rzucie bardzo słabo widac wymiary. tu masz podobny układ: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.09.2018 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2018 sypialnia na środku jest węższa, więc wymagałaby większego przesuwania ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniekkg 25.09.2018 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2018 (edytowane) To ten ostatni pomysł z wcięta ściana będzie dobrym rozwiązaniem. Tak, teraz widzę, że ścianka to dobry pomysł. https://zapodaj.net/71e929ecf3975.jpg.htmlto jest oryginalny projekt https://zapodaj.net/3729fa8b62afd.jpg.html Mam rowniez możliwość instalacji ogrzewania podłogowego (ogrzewanie miejskie) w łazience. Chciałbym je pociągnąć dalej przez korytarz do pokoju z aneksem. Czy to dobry pomysł? Edytowane 25 Września 2018 przez maniekkg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.09.2018 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2018 ogrzewanie podłogowe jest o niebo lepsze niż kombinowanie z ukrywaniem grzejników.Ale problem jest jeden - niewłaściwa temperatura zasilania - woda z miejskiego cieplika ma wysoką temperaturę, zbyt wysoką jak na podłogówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniekkg 25.09.2018 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2018 W takim razie musze sie dokladnie dowiedziec w jaki sposob bedzie to rozwiazane. Jeszcze nie znam szczegolow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 31.10.2018 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2018 Do regulacji temperatury w ogrzewaniu podłogowym na małych powierzchniach stosuje się termostaty RTL. To ogranicznik temperatury, który pilnuje by podłoga nie nagrzała się powyżej ustawionej wartości. Wielu producentów armatury posiada w swojej ofercie takie urządzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gostar80poczta.fm 04.02.2019 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Witam.ja również mam problem z aranzacja,w łazience chciałabym mieć i prysznic i wanna ale nie wiem czy to możliwe.czy w przedpokoju na podlodze łączyć płytki z panelami drewnianymi z kuchnia i salonem? Chciałabym mieć też kącik na szpitalu typu wiadro na mopa miski i nie wiem czy zmieszcze to w łazience czy może w jakiejś szafie? Pomóżcie https://zapodaj.net/bb8df7f00b249.png.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.02.2019 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.02.2019 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 (edytowane) można zmienić wejście do sypialni i w ten sposób powiększyć łazienkę. Wówczas w szafie przy łazience szafa gospodarcza (+ w łazience: zabudowa pralki + zabudowa nad sedesem) A po drugiej stronie wejścia szafka na kurtki. Szary kolor to płytki Edytowane 4 Lutego 2019 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gostar80poczta.fm 05.02.2019 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Jednak nie chcielibyśmy mieć zamkniętej kuchni i jednak rezygnujemy z wanny w łazience.:no:z pewnością przesuniemy drzwi w sypialni ale nie wiem co z resztą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
8pit 05.02.2019 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 a tak z innej beczki, ktoś kupował w tym sklepie https://cerdesign.pl/ i może się podzielić doświadczeniami? trochę się boję kupować płytki w internecie, ale tu mają niezłe ceny i wszystkie płytki oferty fabryki Venis, które chcemy a ceny o 30% niższe niż w sklepach stacjonarnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts