hudy8 25.09.2018 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2018 Witam. Mam do was dwa pytania co do ocieplenia domu z zewnątrz. Po pierwsze ile powino się dawać warstw kleju na styropian. Czy zatapiamy siatkę tylko w jednej warstwie kleju czy jeszcze nakładamy drugą? Dziś u mnie firma zaczęła zatapiać siatkę. W kilku miejscach widzę że siatka jest mocno widoczna a w niektórych miejscach klej nie jest gładko naniesiony tylko są ślady po pacy. Nie wiem czy powinni dać drugą warstwę kleju czy tak się nie robi?Druga sprawa dotyczy połączenia styropiany z fundamentów ze styropianem ze ściany. Zazwyczaj ładnie do siebie przylegają jednak jest kilka miejsc gdzie jest kilka cm luzu między jednym a drugim styropianem. Czym te luki uzupełnić czy styropianem czy pianką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.09.2018 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2018 klej-siatka-klej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hudy8 26.09.2018 04:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2018 Dzięki za odpowiedź. A co z tymi szczelinami między styropianem fundamentów a elewacją. W kilku miejscach są przerwy i nie wiem czy powpychać tam styropian czy może piankę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 26.09.2018 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2018 Spokojnie zapiankuj. Najlepiej wszystkie szczeliny, poprawisz szczelność izolacji, a to podstawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts