Kaizen 26.09.2018 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2018 Masakra, że w XXI wieku ktoś wpada na pomysł grzania wunglem. Przecież żeby ogrzać pradem trzeba spalić więcej węgla niz paląc w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
puzy 26.09.2018 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2018 Myślałem o wunglu bo to chyba najtańsza opcja jeżeli chodzi o inwestycje. Dzieci to szkoda, sąsiadów nie bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 26.09.2018 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2018 (edytowane) Myślałem o wunglu bo to chyba najtańsza opcja jeżeli chodzi o inwestycje. Dzieci to szkoda, sąsiadów nie bardzo Ekogroszek to jedna z najdroższych opcji pod względem inwestycji i jak nie będziesz miał dobranego kotła pod obciążenie cieplne to może być jedna z droższych opcji również pod względem eksploatacji. Najtańsze jest ogrzewanie prądem. Dlatego pisałem o ciemnym ludzie nie potrafiacym myśleć i liczyć... A takiego sąsiada co rusz bym zapodawal do straży miejskiej. Edytowane 26 Września 2018 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 26.09.2018 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2018 Masz wynik podobny do mojego grzeję ekogrochem jest w miarę tanio ok 1400zł. Roboty z tm wiele niema i tak brudno nie jest jak ekooszołomy mówią spalanie do 2ton. Ale: -ten węgiel miejsce zajmuje tak 2-3m2 - czasami jednak dupę tam trzeba ruszyć Kalibob co Ci powiem jakby gościu zobaczył ja ten Twój kocioł trzeba przeczyścić to by się przeżegnał 3 razy Tutaj mocno przesadziłeś Nie ma brudu? Jak latasz cały czas z odkurzaczem w rękach i mopem w dupie to może i nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 26.09.2018 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2018 A takiego sąsiada co rusz bym zapodawal do straży miejskiej. Artek nie chciałbyś się sprowadzić koło mnie gdzieś? Przydałby się taki obcy w pobliżu Węgiel? to rarytas Kuźwa na dodatek niby "blisko szosy" a nawet Straży Wiejskiej nima Szklarz miałby u Ciebie utrzymanie cały czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
puzy 26.09.2018 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2018 Panowie a jeśli chodzi o grzanie prądem. Jak to jest jeżeli występuje awaria i nie ma dostaw prądu? Czy zaleca się kominek w domu aby ogrzać na krótką chwilę czy lecimy z agregatem? Trochu ciemny lud ale dlatego tutaj pisze aby jakoś sobie to poukładać i sorki za głupie pytania dla was pewne informacje to podstawa dla innych wyższa szkoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 26.09.2018 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2018 Panowie a jeśli chodzi o grzanie prądem. Jak to jest jeżeli występuje awaria i nie ma dostaw prądu? Czy zaleca się kominek w domu aby ogrzać na krótką chwilę czy lecimy z agregatem? Trochu ciemny lud ale dlatego tutaj pisze aby jakoś sobie to poukładać i sorki za głupie pytania dla was pewne informacje to podstawa dla innych wyższa szkoła W dobie dzisiejszych technologii budowy domów,czyli szczelnych i energooszczędnych z dużą bezwładnościa dom w mrozy wychladza się przy wylaczonym ogrzewaniu o 0,5-1st.C na dobę także przerwy w dostawie prądu mu i mieszkańcom nie zagrażają. Zresztą żadne ogrzewanie przy braku prądu nie będzie działało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 26.09.2018 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2018 Artek nie chciałbyś się sprowadzić koło mnie gdzieś? Przydałby się taki obcy w pobliżu Węgiel? to rarytas Kuźwa na dodatek niby "blisko szosy" a nawet Straży Wiejskiej nima Szklarz miałby u Ciebie utrzymanie cały czas Byłbym bezwzględny dla kogoś kto sąsiadów ma w dupie. Ot taki rewanż za głupotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 26.09.2018 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2018 To szklarz codziennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 26.09.2018 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2018 Zresztą żadne ogrzewanie przy braku prądu nie będzie działało. Bzdura. Śmieciuch na grawitacji bez problemu poleci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 26.09.2018 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2018 Zresztą żadne ogrzewanie przy braku prądu nie będzie działało. No chyba nie masz racji zwykły kominek z grawitacyjnym DGP też nie będzie działał??? No chyba że to nie ogrzewanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 26.09.2018 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2018 No chyba nie masz racji zwykły kominek z grawitacyjnym DGP też nie będzie działał??? No chyba że to nie ogrzewanie Systemowe ogrzewanie,kominka nie traktuje jako system grzewczy bo nie przypuszczam,że kiedyś tam zabraknie prądu na więcej niż dobę. Od 26 lat na "swoim" nie przypominam sobie przerwy dłuższej niż 8h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 27.09.2018 04:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2018 Artur - ja podobnie, ale nie wszyscy mieszkają w takim regionie, że linie są w dobrym stanie awarii mało, a jak już są, to są, to są szybko usuwane ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 27.09.2018 04:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2018 (edytowane) Kalibob co Ci powiem jakby gościu zobaczył ja ten Twój kocioł trzeba przeczyścić to by się przeżegnał 3 razy Tutaj mocno przesadziłeś Nie ma brudu? Jak latasz cały czas z odkurzaczem w rękach i mopem w dupie to może i nie ma Są dwa momenty kiedy można na brudzić wyciąganie szuflady i zbyt dynamiczne machanisz szczontą w momncie wyciągania szczoty. Nie widzę problemu z czyszczeniem roboty ok 5 min 4 motylki i machnąć szczotą w 3 kanałach. przeważnie robię to przy każdym zasypie (przeważnie). Mopa to kotłownia może ez 2-3 razy w sezonie widzi. Odkurzam jak za dużo wypadnie przy wyciąganiu szuflady.Tylko w obrębie drzwiczek odkurzam jak odczekam trochę czasu. Generalne sprzaani kotłowni to tak 2-3razy na sezon połączone z myciem:) Staram się przedstawiać użytkowanie kotła obiektywnie i nie mówić że jest BLE. Jest ble ale nie tak jak ekooszołom powie. Panowie a jeśli chodzi o grzanie prądem. Jak to jest jeżeli występuje awaria i nie ma dostaw prądu? Czy zaleca się kominek w domu aby ogrzać na krótką chwilę czy lecimy z agregatem? Trochu ciemny lud ale dlatego tutaj pisze aby jakoś sobie to poukładać i sorki za głupie pytania dla was pewne informacje to podstawa dla innych wyższa szkoła W pierwsym roku użytkowania wygasł mi kocioł minełok 12h zanim kapnełem się że coś nie tak. Zamnim porzadnie zmarzłaby mi dupa pewnie minęłoby kilka dni. Kominek jeśli planujesz palić rekreacyjno-awaryjnie tak jeśli tylko awaryjnie to nie. Inwestycyjnie taniej wyjdzie koza i zajmuje mniej miejsca Edytowane 27 Września 2018 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 27.09.2018 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2018 Przecież żeby ogrzać pradem trzeba spalić więcej węgla niz paląc w domu. I to jest akurat fakt potwierdzony I którym widzę tu większość zapomina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 27.09.2018 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2018 I to jest akurat fakt potwierdzony I którym widzę tu większość zapomina. Ale to są jakieś ekobzdury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 27.09.2018 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2018 Bzdura. Śmieciuch na grawitacji bez problemu poleci Poleci a i owszem, jeśli kotłownia jest niżej od reszty pomieszczeń a wyjście z kotła jest o odpowiednim przekroju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 27.09.2018 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2018 Bzdura. Śmieciuch na grawitacji bez problemu poleci Przy podłogówce? Pierwsze słysze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 27.09.2018 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2018 ale zgodzicie się, że ups do pompki obiegowej i sterowania to nie jest jakis wielki problem, jak się o tym pomysli wcześniej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 27.09.2018 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2018 Ale akumulator jest nie EKOLOGICZNY!! Kurna co ja zrobiłem mam 120kg akumulatorów w kotłowni śmierć, śmierć, śmierć........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts