Remiks 03.10.2018 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2018 Tak było warunkach przyłączenia.W jednym z punktów warunków napisano: Rodzaj głównego zabezpieczenia za licznikiem:wyłącznik z członem przeciążeniowym 32A i zwarciowym w obudowie przystosowanej do plombowania. A wcześniej napisano: Rodzaj głównego zabezpieczenia przed licznikiem:bezpieczniki topikowe 40A umieszczone w rozłączniku bezpiecznikowym. Emigrus oczywiście się zagalopował Płacisz za moc jak na umowie z zabezpieczeniem 32A, ma jednak rację że stosując C25 jako wyłącznik główny założyłeś sobie ogranicznik mocy do wartości zdecydowanie mniejszej niż zapłaciłeś. ale kto bogatemu zabroni;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emigrus 03.10.2018 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2018 Hmm, u nas granica własności i zabezpieczenie ograniczające moc umowną jest przed licznikiem. Teraz już wszystko jasne. Mimo wszystko, płacąc za 32 A i samemu ograniczyć do 25 A jest nielogiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 03.10.2018 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2018 Hmm, u nas granica własności i zabezpieczenie ograniczające moc umowną jest przed licznikiem. Teraz już wszystko jasne. Mimo wszystko, płacąc za 32 A i samemu ograniczyć do 25 A jest nielogiczne. Nie wiem w jakim ZE płacisz za zabezpieczenie, ja się nie spotkałem. Placisz za kW mocy przyłączeniowej. Np. w tauronie 16,1-20,5kW to zabezpieczenie 32A, 12,9-16kW zabezpieczenie 25A. To znaczy że jak zapłacisz za 16kW dostaniesz 25A a jak zapłacisz za 17 kW to 32, jak zapłacisz za 20kW też dostaniesz 32A. Oczywiście nie w każdym ZE tak samo liczą Co nie zmienia faktu że ten C25 bez sensu;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emigrus 03.10.2018 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2018 Moc przyłączeniową i umowną mam 26 kW. Zabezpieczenie przedlicznikowe 40 A. Za licznikiem to jest FR 100 A i od niego już WLZ do rozdzielnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts