angelb 27.09.2018 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2018 (edytowane) Witam,składając wniosek o doprowadzenie gazu ziemnego mam w zgłoszeniu kuchenka gazowa 4-palnikowa,oraz ogrzewanie piecem gazowym.W chwili obecnej chciałabym jednak w kuchni płytę indykcyjna,(instalacja gazowa jest doprowadzona już do kuchni według projektu),czy mogę sobie podłączyć plyte indukcyjna zamiast gazowej czy powinnam gdzieś zgłosić ze nie będę odbierała w kuchni gazu? Edytowane 27 Września 2018 przez angelb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robos2234 28.09.2018 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2018 w ogóle nie widzę sensu kuchenki gazowej tylko syf będzie z tego i wszystko się świecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 28.09.2018 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2018 Witam,składając wniosek o doprowadzenie gazu ziemnego mam w zgłoszeniu kuchenka gazowa 4-palnikowa,oraz ogrzewanie piecem gazowym.W chwili obecnej chciałabym jednak w kuchni płytę indykcyjna,(instalacja gazowa jest doprowadzona już do kuchni według projektu),czy mogę sobie podłączyć plyte indukcyjna zamiast gazowej czy powinnam gdzieś zgłosić ze nie będę odbierała w kuchni gazu? To teraz zabiję cwieka,jak będzie indukcja to gdzie sens pakować kilkanaście tys.zl w przyłącze gazu do działki a później do domu ? Sama widzisz,że prąd potrafi zagotować wodę a co dopiero nagrzać dom Gdzie sens gdzie logika ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Master007 28.09.2018 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2018 To teraz zabiję cwieka,jak będzie indukcja to gdzie sens pakować kilkanaście tys.zl w przyłącze gazu do działki a później do domu ? Sama widzisz,że prąd potrafi zagotować wodę a co dopiero nagrzać dom Gdzie sens gdzie logika ? Zanim coś napiszesz pomyśl. Jeżeli angelb ma juz zrobioną instalacje w kuchni to na 99% ma juz zrobione przyłącze do domu. Więc nad sensownością tego rozwiązania można by się zastanawiać przed jego wprowadzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 28.09.2018 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2018 Zanim coś napiszesz pomyśl. Jeżeli angelb ma juz zrobioną instalacje w kuchni to na 99% ma juz zrobione przyłącze do domu. Więc nad sensownością tego rozwiązania można by się zastanawiać przed jego wprowadzeniem. No dokładnie. Dlatego bardzo trafne jest przysłowie "Mądry Polak po szkodzie" Czemu takie nie będę rozwijal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelb 29.09.2018 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2018 Zanim coś napiszesz pomyśl. Jeżeli angelb ma juz zrobioną instalacje w kuchni to na 99% ma juz zrobione przyłącze do domu. Więc nad sensownością tego rozwiązania można by się zastanawiać przed jego wprowadzeniem. Przylacze zostalo juz wykonane,gaz i tak jest mi potrzebny do ogrzewania dom,ale pytanie moje bylo czy poprostu moge sobie zostawic w kuchni "zakorkowany zawor gazu" i podlaczyc sobie tylko indukcje czy w tym momencie skoro mam zgloszonie chceci uzytkowania gazu w kuchence jestem do tego teraz zobowiazana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 29.09.2018 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2018 czy poprostu moge sobie zostawic w kuchni "zakorkowany zawor gazu" ? Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts