Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kuchenka gazowa

angelb

Recommended Posts

Witam,składając wniosek o doprowadzenie gazu ziemnego mam w zgłoszeniu kuchenka gazowa 4-palnikowa,oraz ogrzewanie piecem gazowym.W chwili obecnej chciałabym jednak w kuchni płytę indykcyjna,(instalacja gazowa jest doprowadzona już do kuchni według projektu),czy mogę sobie podłączyć plyte indukcyjna zamiast gazowej czy powinnam gdzieś zgłosić ze nie będę odbierała w kuchni gazu? Edytowane przez angelb

Gość Arturo72
Witam,składając wniosek o doprowadzenie gazu ziemnego mam w zgłoszeniu kuchenka gazowa 4-palnikowa,oraz ogrzewanie piecem gazowym.W chwili obecnej chciałabym jednak w kuchni płytę indykcyjna,(instalacja gazowa jest doprowadzona już do kuchni według projektu),czy mogę sobie podłączyć plyte indukcyjna zamiast gazowej czy powinnam gdzieś zgłosić ze nie będę odbierała w kuchni gazu?
To teraz zabiję cwieka,jak będzie indukcja to gdzie sens pakować kilkanaście tys.zl w przyłącze gazu do działki a później do domu ?

Sama widzisz,że prąd potrafi zagotować wodę a co dopiero nagrzać dom ;)

Gdzie sens gdzie logika ?

To teraz zabiję cwieka,jak będzie indukcja to gdzie sens pakować kilkanaście tys.zl w przyłącze gazu do działki a później do domu ?

Sama widzisz,że prąd potrafi zagotować wodę a co dopiero nagrzać dom ;)

Gdzie sens gdzie logika ?

Zanim coś napiszesz pomyśl. Jeżeli angelb ma juz zrobioną instalacje w kuchni to na 99% ma juz zrobione przyłącze do domu. Więc nad sensownością tego rozwiązania można by się zastanawiać przed jego wprowadzeniem.

Gość Arturo72
Zanim coś napiszesz pomyśl. Jeżeli angelb ma juz zrobioną instalacje w kuchni to na 99% ma juz zrobione przyłącze do domu. Więc nad sensownością tego rozwiązania można by się zastanawiać przed jego wprowadzeniem.

No dokładnie.

Dlatego bardzo trafne jest przysłowie "Mądry Polak po szkodzie" ;)

Czemu takie nie będę rozwijal :D

Przylacze zostalo juz wykonane,gaz i tak jest mi potrzebny do ogrzewania dom,ale pytanie moje bylo czy poprostu moge sobie zostawic w kuchni "zakorkowany zawor gazu" i podlaczyc sobie tylko indukcje czy w tym momencie skoro mam zgloszonie chceci uzytkowania gazu w kuchence jestem do tego teraz zobowiazana?