bardakon 28.09.2018 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2018 Witam Chciałbym zamontować sam nawiewniki okienne. Założyłem już jeden na oknie kuchennym oznaczony literą A na planie. Jak się okazuje jestem w stanie to zrobić sam tylko jeżeli mam dostęp do drugiej strony okna z balkonu. Inaczej nie przykręcę zewnętrznej kratki. Teraz chciałbym zamontować jeszcze dwa nawiewniki po jednym w salonie i sypialni. Czy leoszym miejscem jest okno, które jest naprzeciwko drzwi/ kratki wentylacyjnej (miejsca oznaczone jako lit D i E) czy mogę to zrobić równie dobrze na drzwiach balkonowych oznaczonych literami B i C? Oczywiście sam mogę to zrobić w na drzwiach B/C a na oknie D/E już nie. Dodam że kuchnia otwarta jest na salon, ma okno i wyposażona jest w kuchenkę gazową. Czy powinienem zamontować więcej nawiewników o przepustowości 30m? Chętnie wysłucham też innych rad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 28.09.2018 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2018 Chłopie było pomyśleć o rekuperacji a nie wywietrznikach. No strzał w kolano i to z dubeltówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bardakon 29.09.2018 06:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2018 I to akurat w tym przypadku ta rekuperacja jest taka doskonała, czy jesteś po prostu generalnie przeciwnikiem nawietrzników? To blok o 1995 r. Ogrzewanie centalne bez opomiarowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 29.09.2018 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2018 A co to rekuperacja lekiem na całe zło? Masz rację, że montujesz nawiewniki. Można też zastosować wentylatarki w kuchni i i w łazience. Ja dopiero zacznę budowę domu, ale będę konsultował ilość nawiewników i wentylatorków ze specjalistą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bardakon 29.09.2018 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2018 A ja pytam nie o to, czy mam je instalować, tylko czy mogę z boku - na drzwiach balkonowych, czy muszą być na oknie na przestrzał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts