stos 20.07.2021 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2021 (edytowane) . Edytowane 28 Stycznia 2022 przez stos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jancia 20.07.2021 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2021 Ta opłata to raczej nie na poprawę infrastruktury energetycznej Cytat. "Opłata mocowa jest pobierana w celu zebrania środków na wypłatę wynagrodzenia za świadczenie usługi pozostawania w gotowości do dostarczania mocy elektrycznej do systemu elektroenergetycznego i dostarczania tej mocy do systemu w okresach zagrożenia. Wielkość środków finansowych zebranych w wyniku poboru opłaty mocowej powinna odpowiadać kosztom zakupu wyżej wymienionej usługi oraz uzasadnionym kosztom Zarządcy Rozliczeń, na które składają się koszty prowadzenia rachunku opłaty mocowej, koszty rozliczeń finansowych na rynku mocy oraz koszty wynikające z zarządzania płynnością finansową na rynku mocy. Środki z tytułu opłaty mocowej będą wykorzystywane między innymi na budowę nowych, modernizację i utrzymanie już istniejących jednostek wytwórczych (elektrowni) w celu zapewnienia stabilności dostaw energii elektrycznej dla odbiorców końcowych." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 20.07.2021 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2021 (edytowane) . Edytowane 28 Stycznia 2022 przez stos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jancia 21.07.2021 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2021 @stos Odbiór energii nie jest warunkiem, zgłosiłeś gotowość to po pieniążki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 21.07.2021 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2021 (edytowane) . Edytowane 28 Stycznia 2022 przez stos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 28.07.2021 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2021 (edytowane) W umowie prosumenckiej mam zapis że będę oddawał do sieci tyle to a tyle energii. Czy to nie jest zgłoszenie gotowości? Hm. Tyle to a tyle -będziesz oddawał? A skąd ty wiesz ile energii oddasz? Mam nadzieję że głowa kumata i wiesz o co mi chodzi. A jak już rozmawiamy o oddawaniu (kWh - nadwyzki) Nikt nie wie ile jej bedzie na 1/2 roku czy tam rok. Tak że mówienie że masz umowę podpisaną -to zgoda ale że oddajesz TYLE A TYLE -to kłamiesz. Bo nie wiesz tego. Przy takim zapisie -to byś musiał mieć jeszcze zapis odnośnie KAR za ---za małą ilość oddanej ,lub za wysoką ilość oddanej EE w jednostce czasu. Edytowane 28 Lipca 2021 przez -voymar- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 29.07.2021 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2021 (edytowane) . Edytowane 28 Stycznia 2022 przez stos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedowiarek 29.07.2021 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2021 No i mundrala @voymar wie co ja mam wpisane w umowie..... A wyobraź sobie, że ja też wiem co masz w umowie. A masz dokładnie to samo co my wszyscy. Różnica jest tylko w danych osobowych, danych technicznych PV, lokalizacji itp. Chociaż jeżeli tak butnie piszesz to może jesteś lepszego sortu i zakład energetyczny traktuje Cię w sposób wyjątkowy stosując specjalne warunki umowy tylko dla Ciebie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 29.07.2021 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2021 W umowie prosumenckiej mam zapis że będę oddawał do sieci tyle to a tyle energii. Czy to nie jest zgłoszenie gotowości? No i mundrala @voymar wie co ja mam wpisane w umowie i jest tego tak pewny że nazywa mnie po chamsku kłamcą. Idź się leczyć człowieku na nogi bo na głowę już za późno. Ile masz wpisane i czy to jest obowiązek oddania zapisanej liczby kWh? A jak nie oddasz tyle ile masz wpisane w umowie to co dalej będzie.... ? @-voymar- nie nazwał ciebie "po chamsku kłamcą". Napisał że "oddajesz TYLE A TYLE -to kłamiesz" - nic chamskiego. Jak już jesteś taki delikatny to wpis "Idź się leczyć człowieku na nogi bo na głowę już za późno." jest "chamski". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 29.07.2021 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2021 (edytowane) . Edytowane 28 Stycznia 2022 przez stos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 29.07.2021 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2021 (edytowane) . Edytowane 28 Stycznia 2022 przez stos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 29.07.2021 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2021 (edytowane) . Edytowane 28 Stycznia 2022 przez stos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 29.07.2021 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2021 No i mundrala @voymar wie co ja mam wpisane w umowie i jest tego tak pewny że nazywa mnie po chamsku kłamcą. Idź się leczyć człowieku na nogi bo na głowę już za późno. Ha ha hahahahahahah Umowy prosumenckie są jednakowe. Tylko rozliczenie przez ZE są różne. No ale niemundrala tego już nie wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 29.07.2021 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2021 A wyobraź sobie, że ja też wiem co masz w umowie. A masz dokładnie to samo co my wszyscy. Różnica jest tylko w danych osobowych, danych technicznych PV, lokalizacji itp. Chociaż jeżeli tak butnie piszesz to może jesteś lepszego sortu i zakład energetyczny traktuje Cię w sposób wyjątkowy stosując specjalne warunki umowy tylko dla Ciebie.... Dzięki Kolego- o tym samym myślałem. Pewnie obaj musimy leczyć NOGI według rozumowania tego jegomościa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 29.07.2021 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2021 No i trzeci mudrala. Wszyscy źli i głupcy- tylko jeden co wszystko wie. Każdy jest głupi dla ciebie jak się z twoimi założeniami nie zgadza. Tak? Tu nikt z palca wyssanych umów nie przedstawia. Jak są przedstawiane to te które obowiązują każdego Prosumenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 29.07.2021 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2021 No i mundrala @voymar wie co ja mam wpisane w umowie i jest tego tak pewny że nazywa mnie po chamsku kłamcą. Idź się leczyć człowieku na nogi bo na głowę już za późno. No i drugi mundrala. No i trzeci mudrala. Mikro-instalacja zlokalizowana jest pod adresem wskazanym w §1 ust1, dla której Prosument deklaruje siedmiomiesięczną ilość wprowadzonej do sieci OSD energii elektrycznej: Strefa I/całodobowa 733.33kWh Strefa II okWh Przy łącznej mocy zainstalowanej 8.8kW. To jest nic nie warta deklaracja dotycząca p. 7.3.10 warunków dofinansowania programu "Mój Prąd". Deklaracja w programie "Mój Prąd" a umowa z OSD o dostarczenie to są dwie różne sprawy. To nie jest umowa o dostarczenie do sieci OSD określonej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 30.07.2021 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2021 (edytowane) . Edytowane 28 Stycznia 2022 przez stos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 30.07.2021 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2021 Mikro-instalacja zlokalizowana jest pod adresem wskazanym w §1 ust1, dla której Prosument deklaruje siedmiomiesięczną ilość wprowadzonej do sieci OSD energii elektrycznej: Strefa I/całodobowa 733.33kWh Strefa II okWh Przy łącznej mocy zainstalowanej 8.8kW. I prawie żeby ci tak ZE jak tu piszesz zrobił. Dopiero by był lament. Jak by to ode mnie zależało to właśnie tak bym cię potraktował jak tu nam przedstawiasz. Przez 7 miechów 733,33kWh i ani hu hu więcej. A reszta za darmochę do ZE i tak z 5 lat bym cię rozliczał. Może by rozum wrócił choć wątpię. To tak jak z dawnych czasów w szkole byli tacy co w jednej klasie i po 3 lata byli,ale i tak nic więcej nie umieli. Szkoda czasu i nerwów nauczycieli. Co mam ja według tej (zmyślonej umowy ) zrobić jak: w czerwcu do OSD wprowadziłem 1340kWh? a w lipcu 1200kWh? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 30.07.2021 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2021 (edytowane) . Edytowane 28 Stycznia 2022 przez stos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 30.07.2021 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2021 No i mundrala swoje pisze bo nierozumnie co czyta. To co zacytowałem, to z mojej umowy prosumenckiej z OSD. Kiedy ją podpisywałem żadnego "Mój Prąd" nie było na świecie. W jaki sposób mundralo (koniec cytatu z @stos) realizujesz umowne warunki dostawy określonej liczby kWh?PGE RWE Inogy czy inny dostawca? Pisałem, że nic nie są warte te twoje deklaracje bo nie ma żadnych sankcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts