pawelek321 07.08.2021 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2021 Współczuję problemów z wysokim napięciem.W zeszłym roku zaraz po odpaleniu instalacji miałem to samo.Dochodziło z tego co pamiętam do 256VZadzwoniłem do swojego operatora tj pge, oddział Suwaki i po około 2h przyjechali i zmniejszyli napięcie o 7v.Na koniec zajechali do mnie, żebym sprawdził czy już jest w normie.Od tego czasu nie było już problemu.Przez rok operatorzy zaczęli bardziej olewać prosumentów, czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedowiarek 07.08.2021 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2021 Przez rok operatorzy zaczęli bardziej olewać prosumentów, czy jak? Przez rok przybyło prosumentów i operatorzy nie są w stanie zapanować nad problemem zwłaszcza w rejonach z większym zagęszczeniem PV. Poza tym mało jest miejsc takich jak Suwałki, gdzie życzliwość dla klienta jeszcze coś znaczy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 07.08.2021 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2021 (edytowane) . Edytowane 28 Stycznia 2022 przez stos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 07.08.2021 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2021 A cholesterol masz ok ? Spokojnie na poranne śniadano było jak znalazł, następne wędzenie we wtorek/środę schabik, boczek, szynkę kulkę i polędwiczki tylko niech się zapekluje. Swoje to swoje a nie chemia ze sklepu. Zresztą ceny wędlin w sklepie są dość dyskusyjne a realna cena to1kg szynki kosztuje 16 zł, szklanka zrębków wędzalniczych nie wiem kupuję w 15kg workach szacuje że max 50 gr. liście laurowe, ziene angielskie, peklosól, i główka czosnku i wiaderko prądu z paneli. W tym roku w Zakopcu widziałem jakiś sklep z regionalnymi wędlinami ceny po 68zł/kg komuś wędzarnia na głowę spadła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedowiarek 07.08.2021 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2021 @marcinbbb publikujesz gdzieś swoje przepisy? Bo mi ślinotok zapaskudził klepisko:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 07.08.2021 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2021 @marcinbbb publikujesz gdzieś swoje przepisy? Bo mi ślinotok zapaskudził klepisko:D Generalnie raczej nie, klepię powtórki z różnych for internetowych i sprawdzone przepisy. Na łatwiznę można iść do InterMarche kupić białą kiełbasę Sołtysa - do wędzarri na 4-6h 60*C, i dymogenerator na ostatnie 3-4h. Można peklować na sucho/na mokro ale ja lubię wędliny z pazurem pikantne to często do środka wędliny wkładam plasterki papryki jalapeno i czosnek. Żółty ser z czarnuszką wędzony też bardzo dobrze wspominam, podobnie jak biały ser w glazurze ze sproszkowanej pikantnej papryki. Dziś na wieczór chłodzi mi się moja własna Śliwowica:) Jeśli ktoś stoi nad decyzją jaką wędzarnie kupić proponuję elektryczną sama się upilnuje jeśli chodzi o temperaturę. Ja dorwałem używkę na OLX za 600 stów chyba rok temu. I od tamtej pory przestałem kupować wędliny w sklepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedowiarek 07.08.2021 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2021 Ja dorwałem używkę na OLX za 600 stów chyba rok temu. I od tamtej pory przestałem kupować wędliny w sklepach. Jak bym tyle wydał na wędzarnię, to też by mi brakło na sklepowe wędliny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 07.08.2021 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2021 . A skoro tak ochoczo krytykujesz ortografię (znowu mi zarzucisz sympatyzowanie z kimś innym, niż Ty), to popatrz na swoją interpunkcję Walka z wiatrakami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 07.08.2021 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2021 Jak bym tyle wydał na wędzarnię, to też by mi brakło na sklepowe wędliny . Dokładnie szczególnie że przy 240000 zł. przestałem liczyć ile wydałem na rozbudowę domu. Trzeba zaciskać pasa, bo na wrzesień potrzebne jakieś 15000zł. na drzwi wewnętrzne i łazienkę, a przyszły rok kuchnia kolejne 25000zł. A jak pomyślę o zrobieniu podwórka... to może poleje se kieliszek tej śliwowicy. Najważniejsze że bez kredytów, w 2 lata udało się ogarnąć dobudówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 07.08.2021 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2021 Dokładnie szczególnie że przy 240000 zł. przestałem liczyć ile wydałem na rozbudowę domu. Trzeba zaciskać pasa, bo na wrzesień potrzebne jakieś 15000zł. na drzwi wewnętrzne i łazienkę, a przyszły rok kuchnia kolejne 25000zł. A jak pomyślę o zrobieniu podwórka... to może poleje se kieliszek tej śliwowicy. Najważniejsze że bez kredytów, w 2 lata udało się ogarnąć dobudówkę. Wszystko ok, tylko kiedyś pisałeś ,że nie pijesz… Co spowodowało zmianę ?… Pytam ,bo dobrze jest wiedzieć co zmienia przyzwyczajenia… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 07.08.2021 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2021 Nie oceniam-pytam…jakby cuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 07.08.2021 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2021 (edytowane) W Polszy alternatywy nie ma. Więc czasami próbuje a że moje to kręcę, gotuje. Edytowane 9 Sierpnia 2021 przez marcinbbb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 07.08.2021 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2021 Stos- a Ty co pijesz i jarasz ? PSMam 20km do Czecholandii i nie wiem co tam u nich kopcą…ale piją głównie browca… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 07.08.2021 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2021 Marcin…toś mnie uświadomił z tym THK…najpierw myślałem , że to coś łożyskami japońskimi…a potem doczytałem na wikipedii…A tfu…siła nie czysta… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 07.08.2021 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2021 Ale winko z alko jest dobre nie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 07.08.2021 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2021 Ale winko z alko jest dobre nie:) Ale trafiłeś…właśnie siedzimy sobie z żoneczką na tarasie po ogrodowej „robocie” przy winku i soft heavy metalu … O -właśnie dostałem zje…ki , że tu piszę… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 07.08.2021 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2021 A ja z moją siedzę na tarasie i popijamy piwko. I córę wyganiamy spać. Ja dziś do roboty włączyłem na spoty stary polski rock - zajebiście było. Później była Metalica też OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 07.08.2021 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2021 No i git…ja mam niestety stare dzieci-pracują już…czasem dołączają do nas,co zresztą jest dość miłe… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 07.08.2021 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2021 A tak odnośnie kopcenia mięska…niestety jestem typem od śrubek i kabelków…jedyne co potrafię ugotować (a właściwie zagotować) to woda na herbatę…Ale oczywiście od czasu do czasu trochę smoły z wędzarni wciągnę… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 07.08.2021 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2021 (edytowane) Też chciałbym mieć córę przy sobie nadal mam dla niej 20 arów przed domem w centrum wsi - ale nie sprzedam a już były propozycje po 90k.. A ona mała raptem 9 lat, to jeszcze z 10 lat czeka mnie koszenie trawy... tam. Bobrow toż to prostsze niż cep. Wpadaj zmontuj do mnie szafę a w wędlinie się odwdzięcze Edytowane 7 Sierpnia 2021 przez marcinbbb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts