asolt 25.10.2021 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2021 raczej ważne - bo na geometrycznym jest się trochę w plecy Oczywiscie ze wazne, tyle tylko ze geometryczne i wektorowe to to samo, a druga metoda bilansowania miedzyfazowego to metoda algebraiczna, metoda mniej korzystna, stosowana w Tauronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 25.10.2021 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2021 Oczywiscie ze wazne, tyle tylko ze geometryczne i wektorowe to to samo, a druga metoda bilansowania miedzyfazowego to metoda algebraiczna, metoda mniej korzystna, stosowana w Tauronie Szkoda czasu na tłumaczenia. Trzeba TYM TAM przytaknąć bo cię będą nękać. To takie niedouczki wszech wiedzące i poprawiające innych .Nawet jak jeden źle bazgroli to reszta mu wtóruje .Bo to Trzej Muszkieterowie. Jeden za wszystkich itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 25.10.2021 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2021 A cóż to za sensacja że w PGE jest taryfa G12W? Jest też wiele innych taryf:DNo no HIT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 25.10.2021 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2021 Doucz się bo bredzisz. OK- nie dyskutuję bo nie wiem. Są falowniki 2F Nie znam ich ale niech będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 25.10.2021 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2021 Oczywiscie ze wazne, tyle tylko ze geometryczne i wektorowe to to samo, a druga metoda bilansowania miedzyfazowego to metoda algebraiczna, metoda mniej korzystna, stosowana w Tauronie Ano racja. Juz nawet elektroda wprowadza w błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 25.10.2021 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2021 (edytowane) . Edytowane 28 Stycznia 2022 przez stos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedowiarek 25.10.2021 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2021 To takie niedouczki wszech wiedzące i poprawiające innych . I znowu po polskiemu. Nieomylnie, jak zwykle... . A co do meritum, to na temat bilansowania międzystrefowego cisza. Dlaczego mnie to nie dziwi? Pewnie z powodu mojej ułomności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 25.10.2021 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2021 Bilansowanie międzyfazowe mikroinstalacji 3-fazowejhttps://oenergetyce.pl/prosument-energii-elektrycznej/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedowiarek 25.10.2021 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2021 A cóż to za sensacja że w PGE jest taryfa G12W? Jest też wiele innych taryf:D No no HIT Odpowiem cytatem: Doucz się. To taka sama sensacja, jak to, że: PGE bilansuje wektorowo. I w takim samym stopniu dotyczy tematu bilansowania międzystrefowego, do którego odnosił się powyższy wpis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 25.10.2021 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2021 Załóżcie sobie wątek do przepychanek a nie śmiecicie w temacie o uzyskach. Admin to tu jest czy śpi lub daje przyzwolenie na bicie piany i przepychanki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dymmek 25.10.2021 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2021 Co do bilansowania a gdyby się zdarzyło , że więcej zużyjemy w 1 taryfie droższej a więcej oddamy w 2 to też na koniec bilansują 1:1? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 25.10.2021 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2021 I znowu po polskiemu. Nieomylnie, jak zwykle... . A co do meritum, to na temat bilansowania międzystrefowego cisza. Dlaczego mnie to nie dziwi? Pewnie z powodu mojej ułomności. Powiem tak .Jak byś czytał posty z roku 16r To tam na pewno byś znalazł .Czy wiem czy nie wiem co to Bilansowanie Międzyfazowe. Nawet przez 3 miechy zaliczyłem sprzedaż EE do sieci marzec--czerwiec 16r. Po co mam pisać o bilansowaniu miedzyfazowym -- jak tu mało jest w PGE a inni parę lat temu przekonywali mnie że to niemożliwe że JA tak mogę mieć ( korzystnie) Gdzie w PGE nie różnicy z której L ile i jak pobieram ,tak samo w strefach Liczy się końcowy wynik. A że Nick masz jaki masz to odpowiedź jest jedna----- Niedowiarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 25.10.2021 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2021 Ano racja. Juz nawet elektroda wprowadza w błąd Dobrze że choć jeden to potwierdził- Brawo TY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedowiarek 25.10.2021 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2021 Co do bilansowania a gdyby się zdarzyło , że więcej zużyjemy w 1 taryfie droższej a więcej oddamy w 2 to też na koniec bilansują 1:1? Tak. Ale to sytuacja czysto hipotetyczna. 2 taryfa jest w większości w nocy, więc produkcja znikoma (raptem 2 godziny za dnia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedowiarek 25.10.2021 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2021 Dobrze że choć jeden to potwierdził- Brawo TY Nie mówiłem, że nieomylny??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 25.10.2021 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2021 Co do bilansowania a gdyby się zdarzyło , że więcej zużyjemy w 1 taryfie droższej a więcej oddamy w 2 to też na koniec bilansują 1:1? No raczej w IItar więcej nie wyprodukujesz a tym samym nie oddasz. Co do bilansowania to w pierwszej kolejności bilansowana jest I tar. w drugiej kolejności IItar. Czyli z pierwszej jak zostaje zbilansują ci IItar. z nadwyżki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedowiarek 25.10.2021 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2021 (edytowane) Powiem tak .Jak byś czytał posty z roku 16r To tam na pewno byś znalazł .Czy wiem czy nie wiem co to Bilansowanie Międzyfazowe. Nawet przez 3 miechy zaliczyłem sprzedaż EE do sieci marzec--czerwiec 16r. Po co mam pisać o bilansowaniu miedzyfazowym -- jak tu mało jest w PGE a inni parę lat temu przekonywali mnie że to niemożliwe że JA tak mogę mieć ( korzystnie) Gdzie w PGE nie różnicy z której L ile i jak pobieram ,tak samo w strefach Liczy się końcowy wynik. A że Nick masz jaki masz to odpowiedź jest jedna----- Niedowiarek Czy Ty rozróżniasz pojęcia "bilansowanie międzystrefowe" od "bilansowanie międzyfazowe"? Powyższym wpisem udowadniasz, że nie. Jak zwykle zmieniasz temat. Powiem tak. Gdybyś czytał ze zrozumieniem, to byś na pytanie ile jest 2+2 nie odpowiadał "niebieski". Edytowane 25 Października 2021 przez niedowiarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 25.10.2021 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2021 Załóżcie sobie wątek do przepychanek a nie śmiecicie w temacie o uzyskach. Admin to tu jest czy śpi lub daje przyzwolenie na bicie piany i przepychanki? Powiedz w którym słowie piszesz TY o uzyskach? Bo ja nie widzę A tak poważnie jak na dziś Październik broni się świetnie-- jak do dziś --Bytowy + CO + CWU = za Free i dodatkowo w magazynie 60kWh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 25.10.2021 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2021 Tak. Ale to sytuacja czysto hipotetyczna. 2 taryfa jest w większości w nocy, więc produkcja znikoma (raptem 2 godziny za dnia). Taki mądry jesteś a zapomniałeś o tar G12W gdzie są całe dwa dni produkcji jak i zużycia w II tar. ( sob. i niedz. ) No ale, ale ale Ty wiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dymmek 25.10.2021 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2021 Tak. Ale to sytuacja czysto hipotetyczna. 2 taryfa jest w większości w nocy, więc produkcja znikoma (raptem 2 godziny za dnia). Zgadza się , mało realna możliwość ale pytam z ciekawości bo wiadomo kw to kw ale operatorzy mogli się wycfanic i czasami w z tańszej moglabybyc inny przelicznik np 1 za 2 itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts