Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Uzysk z PV

maciuspala

Recommended Posts

Październik - 53kWp

Styczeń- Październik łącznie 906 kWp

4kWp, kąt 45', azymut 210' mazury.

Przelicz proszę uzyskaną ilość kWh na 1kWp.

Ile uzyskała łącznie instalacja - to raczej nikogo nie interesuje poza Tobą.

Jedyna pożyteczna dla nas informacja to ile uzyskałaś prądu z 1kWp zainstalowanej mocy,

żeby mnożna było porównać swoje uzyski z innymi, a łapacze z Twoimi.

pozdro. :)

Edytowane przez Lubuszmen

Październik 2022: 224 kWh

Łącznie na razie w 2022: 3820 kWh.

Instalacja 4kWp, 15 stopni, kierunek południowo-zachodni.

Jeśli możesz - przeliczaj proszę uzyskaną ilość kWh na 1kWp.

Ile uzyskała łącznie Twoja instalacja - to raczej nikogo nie interesuje poza Tobą.

Jedyna pożyteczna dla nas informacja to ile uzyskałaś prądu z 1kWp zainstalowanej mocy oraz gdzie,

żeby można było porównać swoje uzyski z innymi, a towarzystwo - z Twoimi.

pozdro.

U mnie instalacja 6.3kw na gruncie bodajże kat 32 stopnie

Od 1 marca do 31 października

Uzysk ok 6300kwh.

u mnie instalacja 3,95kWp również wystartowała 1 marca 2022 (dach ekierki)produkując do 31.10.2022:4055kWh

Październik 2022: 298,4kWh z 3,95kW(p) czyli 75,54kWh/kW(p)

Edytowane przez Dariusz1983

Listopad a.d. 2022 zapowiada się niezwykle korzystnie. Wczoraj - 11.11. przekroczyłem produkcję CAŁEGO listopada 2021. A prognozy na najbliższe 10 dni wg Google są równie o obiecujace... przynajmniej na zachodzie Polski. Zobaczymy...

To chyba rzeczywiście na zachodzie , u mnie na południowym wschodzie mam dopiero 45 % tego co w 2021 r. Cztery dni prawie bez produkcji a tylko trzy ze słoneczkiem.

Edytowane przez cangi80

To chyba rzeczywiście na zachodzie , u mnie na południowym wschodzie mam dopiero 45 % tego co w 2021 r. Cztery dni prawie bez produkcji a tylko trzy ze słoneczkiem.

U mnie tak jak u kolegi Viniu cały listopad 2021 182 kWh, a wczorajszy wynik tegorocznego listopada 201 kWh,

rzut beretem od Viniu, bo w Żarach.

Ja tam nie narzekam... dzisiaj ponad 37kWh czyli 3,7kWh/kWp[ATTACH=CONFIG]462238[/ATTACH]

Bo pewnie latałeś z miotłą i odśnieżałeś panele ;) Ja tak zrobiłem zaraz po opadach i ostatnie dwa dni po ponad 12kWh wyprodukowało - https://naforum.zapodaj.net/86f80afe62c3.png.html

3 wcześniejsze to totalna lipa - https://naforum.zapodaj.net/fd34d9742bfc.png.html

Tak patrząc na Twój wykres, to przez zacienienie tracę ze 2h produkcji.

Edytowane przez Pytajnick