Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Uzysk z PV

maciuspala

Recommended Posts

Termowizją ani pirometrem* temperatury szkła nie zmierzysz, bo jest lustrem dla promieniowania cieplnego (może nie idealnym - trochę przepuszcza, ale wskazana temperatura jest zdecydowanie bliższa temu, co w lustrze się odbija niż temperaturze szkła).

Czyli takie usługi termowizji są scamem jeśli chodzi o badanie uszkodzeń paneli? :o

Luty 47,9kWh/kWp, podobnie jak rok temu.

Jeszcze kilka dni i nie będzie zacienienie moich modułów.

Instalacja na gruncie, 34⁰ na południe, woj. śląskie.

Luty 29kwh z 1 kwp przy ledwo paru słonecznych dniach - suma 295 - liczyłem na sporo więcej a tak to mi sie limit pradu skończył

Weź wiaderka, oddam Ci 1000kWh

Przez ostatnie dni dominuje piękna pogoda. Chyba w całym kraju mamy dni 100% słoneczne. Tak mi do głowy przyszło, że obok uzysków miesięcznych i rocznych, powinniśmy podawać też najlepsze i najgorsze uzyski dzienne. Co wy na to?

Z moich 4,92 kWp miałem przez ostatnie dwa dni uzyski dzienne po 25 kWh. Najgorszy dzień lutego 0,8 kWh, najlepszy 18,2 kWh.

Przez ostatnie dni dominuje piękna pogoda. Chyba w całym kraju mamy dni 100% słoneczne. Tak mi do głowy przyszło, że obok uzysków miesięcznych i rocznych, powinniśmy podawać też najlepsze i najgorsze uzyski dzienne. Co wy na to?

Z moich 4,92 kWp miałem przez ostatnie dwa dni uzyski dzienne po 25 kWh. Najgorszy dzień lutego 0,8 kWh, najlepszy 18,2 kWh.

No to wczoraj z moich 8kwp zrobiło 43 kwh jest dobrze.

• 2 weeks później...
Ja mam pewną rozkminę, a nie chcę zakładać nowego tematu...

Wie ktoś może czy dany podział widoczny w UI falownika oznacza trzy fazy, do których jest wpięty? Skąd taka różnica napięć?

image.png

U mnie widziałem różnicy 40V.

A Ty się przejmujesz 10.

Nawet teraz mam różnicy 15V

[ATTACH=CONFIG]468526[/ATTACH]