kurtz 01.10.2018 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2018 Jeszcze 2 miesiące temu byłem zdecydowany nie robić podłogówki w całym domu, teraz trochę zmądrzałem, tylko, że jest już za późno bo posadzki wylane - czy jest jakiś sposób, żeby dorobić 50m2 podłogówki na posadzkach? znalazłem system co ma 20mm, ale strasznie drogi, ew. elektryka, ale to też tanie nie jest... coś przychodzi Wam do głowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 01.10.2018 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2018 Młot udarowy i robić jeszcze raz... Dopiszę...TA decyzja jest na naprawę bardzo długo. Na dziesięciolecia. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zwibel 01.10.2018 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2018 Myślałem że to forum już mnie nie zadziwi ....a jednak:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 01.10.2018 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2018 A czego się spodziewałeś?Maty kapilarne drogie jak szlag jasny.Co zostaje, aby jednak ta podłogówka była?Podłogę o 7cm podniesiesz?! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurtz 01.10.2018 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2018 nie podniosę, chyba musi tak zostać - na przyszłośc trzeba 500 razy pomysleć zanim coś się zrobi - piec mam na ekogroch i obawiałem się czy tym wszystkim sensownie wysteruje, do tego część domu nowa, część stara z wielkimi stratami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurtz 06.10.2018 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2018 A co myślicie o technologii frezowania rowków w gotowych posadzkach:http://hausfloor.eu/ Czy to będzie dobrze działać jeśli połozy się na to panele? rurki nie są zalewane betonem, więc nie wiem jak z przekazywaniem ciepła do posadzki - pewnie trochę słabiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 06.10.2018 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2018 Też myślę że teraz już nie opłaca się w to bawić, kuć, rozwalać ... przepadło jednym słowem i musisz z tym żyć. Grzejniki konwekcyjne też są znośne i nie zrobią Ci krzywdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sacha 06.10.2018 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2018 Nic nie przepadło, jeśli jest determinacja to wyciąć bruzdy nawet bruzdownicą do instalacji elektrycznej i nie widzę przeszkód aby to zalać klejem do płytek, aby dobrze oddawały ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 06.10.2018 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2018 Nie zapomniałeś.Tylko za poźno się obudziłeś.50m2 to koszt około 1300zł.Samo skucie wylewki pomijam.To nie jest dużo.Dla mnie Twóje "zapomnienie", to nic.Rozwal co masz, zrób by było jak chcesz.Na jednych rzeczach się traci, na innych zyskuje.Po zrobieniu podłóg, będzie ciężej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 06.10.2018 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2018 50m2 to koszt około 1300zł. Samo skucie wylewki pomijam. Chcesz powiedzieć, że po 26zl/m2 ktoś zrobi podlogowkę? Wrzuć namiary - bo niejeden inwestor nie może znaleźć oferty "tylko" 3x droższej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 07.10.2018 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2018 Jeszcze 2 miesiące temu byłem zdecydowany nie robić podłogówki w całym domu, teraz trochę zmądrzałem, tylko, że jest już za późno bo posadzki wylane - czy jest jakiś sposób, żeby dorobić 50m2 podłogówki na posadzkach? znalazłem system co ma 20mm, ale strasznie drogi, ew. elektryka, ale to też tanie nie jest... coś przychodzi Wam do głowy? Masz sufit do ogarnięcia w temacie ogrzewania i przyjemna możliwość chłodzenia latem w sumie niewielkim kosztem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurtz 07.10.2018 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2018 Masz sufit do ogarnięcia w temacie ogrzewania i przyjemna możliwość chłodzenia latem w sumie niewielkim kosztem Ale jak dam ogrzewanie sufitu to w nogi nie będzie zbyt ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 07.10.2018 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2018 Chcesz powiedzieć, że po 26zl/m2 ktoś zrobi podlogowkę? Wrzuć namiary - bo niejeden inwestor nie może znaleźć oferty "tylko" 3x droższej. To ponownie poniesiony koszt wylewek, jak nietrudno się domyślić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 07.10.2018 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2018 Mam ofertę 80 PLN/m2 z materiałem po stronie firmy wykonującej, co ciekawe w tej cenie jest też styropian Tylko powiedzieli że do warstwy 15 cm styro będę musiał im coś dopłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 07.10.2018 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2018 Chcesz powiedzieć, że po 26zl/m2 ktoś zrobi podlogowkę? Wrzuć namiary - bo niejeden inwestor nie może znaleźć oferty "tylko" 3x droższej. Pisałem o koszcie samej wylewki którą musiałby skuć. Nie podawałem ceny podłogówki, bo to oczywista sprawa, że trzeba ją zrobić. Ponadto instalacja CO nie jest wykonana na tych 50m2.. W każdym razie brak takiej informacji w 1 poście. Więc teoretyczna strata to te 1300zł, a nie 3x więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurtz 12.10.2018 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2018 (edytowane) skucie wylewek nie wchodzi w grę, skucię to więcej roboty niż robienie nowych do tego wiąże się to z uszkodzeniem folii, styro i czasem, ew. można frezować rowki, ale to z kolei osłabia wylewkę, nie wiem jak panele będą się zachowywać przy frezowanych rowkach https://www.youtube.com/watch?v=HKbUVmdNXMM&feature=youtu.be Edytowane 12 Października 2018 przez kurtz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurtz 12.10.2018 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2018 poziomu posadzki uż nie da rady zwiększyć, bo nie będzie się zgrywał z kuchnią i łazienką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurtz 12.10.2018 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2018 Zdecydowałem się jednak na to frezowanie, czy myślicie, że posadzka nie popęka jak się wytnie otwory na 20mm? Posadzka z miksa ma 7-8cm i jest zbrojona siatką Pokazane jak to frezują:https://www.youtube.com/watch?v=HKbUVmdNXMM&feature=youtu.be Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 12.10.2018 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2018 Wygląda bardzo ciekawie. Ile masz cm ocieplenia pod wylewką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 12.10.2018 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2018 Siatkę porozcinają? Wylewki nienwygrzane.Obstawiam, że popęka w nieprzewidzianych miejscach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts