Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wylałem posadzki i zapomniałem o podłogówce

kurtz

Recommended Posts

Jeszcze 2 miesiące temu byłem zdecydowany nie robić podłogówki w całym domu, teraz trochę zmądrzałem, tylko, że jest już za późno bo posadzki wylane - czy jest jakiś sposób, żeby dorobić 50m2 podłogówki na posadzkach? znalazłem system co ma 20mm, ale strasznie drogi, ew. elektryka, ale to też tanie nie jest... coś przychodzi Wam do głowy?

• Odpowiedzi 53
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie zapomniałeś.

Tylko za poźno się obudziłeś.

50m2 to koszt około 1300zł.

Samo skucie wylewki pomijam.

To nie jest dużo.

Dla mnie Twóje "zapomnienie", to nic.

Rozwal co masz, zrób by było jak chcesz.

Na jednych rzeczach się traci, na innych zyskuje.

Po zrobieniu podłóg, będzie ciężej.

Jeszcze 2 miesiące temu byłem zdecydowany nie robić podłogówki w całym domu, teraz trochę zmądrzałem, tylko, że jest już za późno bo posadzki wylane - czy jest jakiś sposób, żeby dorobić 50m2 podłogówki na posadzkach? znalazłem system co ma 20mm, ale strasznie drogi, ew. elektryka, ale to też tanie nie jest... coś przychodzi Wam do głowy?

Masz sufit do ogarnięcia w temacie ogrzewania i przyjemna możliwość chłodzenia latem w sumie niewielkim kosztem

Chcesz powiedzieć, że po 26zl/m2 ktoś zrobi podlogowkę? Wrzuć namiary - bo niejeden inwestor nie może znaleźć oferty "tylko" 3x droższej.

Pisałem o koszcie samej wylewki którą musiałby skuć.

Nie podawałem ceny podłogówki, bo to oczywista sprawa, że trzeba ją zrobić.

Ponadto instalacja CO nie jest wykonana na tych 50m2.. W każdym razie brak takiej informacji w 1 poście.

Więc teoretyczna strata to te 1300zł, a nie 3x więcej.

skucie wylewek nie wchodzi w grę, skucię to więcej roboty niż robienie nowych do tego wiąże się to z uszkodzeniem folii, styro i czasem, ew. można frezować rowki, ale to z kolei osłabia wylewkę, nie wiem jak panele będą się zachowywać przy frezowanych rowkach

https://www.youtube.com/watch?v=HKbUVmdNXMM&feature=youtu.be

Edytowane przez kurtz