andzej00 01.10.2018 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2018 Dzień dobry! Proszę o pomoc i fachową radę w temacie izolacji drzwi balkonowych w mieszkaniu w bloku z lat 80. Co poprawić żeby było dobrze? 5 lat temu stare okna zostały wymienione na nowe. Wyjęto stare i w to miejsce wstawiono nowe. Niestety od początku z nowymi drzwiami był problem. W zimę czuć jak bardzo zimna jest rama i ten próg w mieszkaniu. Przez to całe to zimno promieniuję na większą cześć podłogi w salonie. 2 lata temu wykonywane były w mieszkaniu badania kamerą termowizyjną gdzie stwierdzono: "Konstrukcyjny liniowy mostek termiczny wzdłuż progu okna balkonowego na skutek usterki montażowej stolarki okiennej polegającej na niedokładnym uszczelnieniu pianką poliuretanową." Aktualnie mam remont balkonu - skuto płytki oraz robią nową wylewkę. Mam więc teraz dostęp do ramy drzwi balkonowych i chciałbym Was prosić o rady. Co mam zrobić żeby w prawidłowy sposób to zaizolować? -Czy mam wykuć wzdłuż ramy bruzdę i wpuścić tam piankę? -Czy Dodatkowo dac jeszcze styropian od góry żeby połączyć go z tym już położonym pionowo ? -Czy robic coś od wewnątrz ? https://zapodaj.net/b56e95900d5c0.jpg.html https://zapodaj.net/1db1b8a1a1f12.jpg.html Z góry dziękuje za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzej00 03.10.2018 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2018 Witam,nikt nie jest w stanie pomóc ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.10.2018 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2018 przeniosę do bardziej odpowiedniego działu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzej00 05.10.2018 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2018 Cześć, znalazłem taki rysunek z tego wątku: http://www.forumbudowlane.pl/okna-i-drzwi/poprawny-montaz-okien-balkonowych-t56055 Czyli jednak musze od zewnątrz podkuć przy ramie i zaizolować np. pianka ? Czy styropianem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 05.10.2018 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2018 Wymienić podparcie okna na ciepłe i pianować szczeliny przy styro klejonym na placki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzej00 09.10.2018 06:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2018 Dzieki za odpowiedź. Tak, Szczeliny zostały uszczelnione pianką. Cięzko będzie wymienić podparcie okna...ale czy wykucie szczeliny wzdłuż dolnej ramy i wpuszczenie pianki cos poprawi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greg_81 10.10.2018 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2018 W progu dac 5 cm xps to wtedy bedzie stabilne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts