DragMZ 01.10.2018 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2018 Dzień dobry, Posiadam zawór w grzejniku jak na poniższym zdjęciu: Mam z nim taki problem, że głowica termostatyczna nie posiada pełnej regulacji, mianowicie jest w stanie regulować zawór tylko w zakresie 3-6, i to wyłącznie gdy nie jest dokręcona do oporu (czyli wbrew instrukcji). Gdy dokręcę ją do oporu, regulacja praktycznie nie istnieje (t.j. zawór jest całkowicie zamknięty przy innym ustawieniu niż bardzo blisko 6). Czy to jest kwestia doboru głowicy? Szukam po Internecie ale nie mogę znaleźć informacji, żeby głowicę dobierało się do długości bolca w zaworze. Uprzejmie proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaju 01.10.2018 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2018 Wiesz jakiej to firmy grzejnik. Jeśli tak wystarczy ,wejść na na stronę producenta i tam pisze jakie wkładki zaworowe stosują i taką dokupić.(pokaż jaką głowicę masz.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DragMZ 01.10.2018 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2018 Grzejnik firmy Viessmann. Wydaje mi się, że jest to taka wkładka jak tutaj: https://www.leroymerlin.pl/ogrzewanie/grzejniki-i-akcesoria/glowice-termostatyczne-i-zawory/wkladka-termostatyczna-gh-m30-x-1-5-mm-equation,p389137,l1013.html Próbowałem z dwiema głowicami i obie dają podobny efekt (czyli brak regulacji po dokręceniu tak żeby głowica nie chybotała się, oraz regulacja 3-6 gdy głowica jest ledwie przykręcona): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 01.10.2018 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2018 (t.j. zawór jest całkowicie zamknięty przy innym ustawieniu niż bardzo blisko 6). Przy jakiej temperaturze otoczenia? Wiesz, ze np. 5 to moze być calkowicie otwaety, jak i całkowicie zamkniety przy glowicy termostatycznej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaju 01.10.2018 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2018 Do tych grzejników Castorama wysprzedaje wkładki zaworowe za 19zeta.Ustaw na 6 głowicę i przykręć do wkładki na fest.Sprawdź jaką masz temperaturę w miejscu głowicy jeśli np będzie 20 stopni to na 3 powinna głowica zamknąć przepływ do grzejnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts