ArokX 02.10.2018 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2018 Cześć,pytanie chyba do tych co wybudowali i do tych co montują.Mam świeżo postawiony dom SSO ukończony we wrześniu. Fundamenty były zrobione w kwietniu tego roku. Obecnie bez blachy, z papą i pełnym deskowaniem. Chciałbym zamontować teraz okna w systemie ciepłego montażu, czyli ciepły parapet taśmy itp.Czy lepiej przeczekać zimę aby budynek odstał trochę na czy spokojnie mogę montować okna nie zwazając na "pracę" budynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 02.10.2018 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2018 Jeśli budynek Ci będzie "pracowal" to coś nie tak z tym budowaniemCzas obalić te mity o "pracujacym" budynkuJedyny argument to pozbawienie się wody technologicznej z budynku ale to też nie problem - wystarczy po montażu stolarki wietrzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 02.10.2018 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2018 Jak napisał kolega powyżej, najbardziej chodzi o pozbycie się wilgoci z budynku. Mój przezimował bez zamknięcia i wyszło to wszystkim na dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArokX 02.10.2018 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2018 Bardziej pytam czy jak zamontuje okna to czy nie bedę miał z nimi potem problemu. Niedomykanie, pokrzywione ościerza itp. bo budynek pracuje.Myslę nad tym aby okna zamontować po zimie żeby dom "osiadł" na gruncie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 02.10.2018 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2018 Problemu z oknami nie będzie, jednak wilgoć będzie miała spory kłopot aby budynek opuścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 02.10.2018 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2018 Wilgoc technologiczna na tym etapie jest szczatkowa. Pojawi sie jej dużo przy tynkach i wylewkach.Problemem beda taśmy, ktore trzeba chronic przed UV - i to jest argument za wstezymaniem się. Drugi to zimowe i wiosenne promocje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 02.10.2018 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2018 Zimowe promocje to pic na wodę fotomontaż Chałupa osiadzie? To jak ja zbudowałes? Sorry przestańcie powielać zasłyszane bzdury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robos2234 02.10.2018 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2018 (edytowane) mogą pojawić się jakieś mikropęknięcia itp. milimetrowe sprawy ale to może równie dobrze być za 2-3 lata a co do okien jak zrobisz szczelny montaż na taśmach to u mnie była gwarancja na nie do 6 m-cy muszę zakryć ( ale spokojnie wytrzymały by z rok) jeżeli zrobią ci montaż szczelny na jakimś takim czarnym silikonie Illbruck SP925 ( ponoć najlepsza opcja ale droga) to miałem gwarancję na rok i tynkarze się wkurzają Edytowane 2 Października 2018 przez robos2234 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 02.10.2018 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2018 Cześć, pytanie chyba do tych co wybudowali i do tych co montują. Mam świeżo postawiony dom SSO ukończony we wrześniu. Fundamenty były zrobione w kwietniu tego roku. Obecnie bez blachy, z papą i pełnym deskowaniem. Chciałbym zamontować teraz okna w systemie ciepłego montażu, czyli ciepły parapet taśmy itp. Czy lepiej przeczekać zimę aby budynek odstał trochę na czy spokojnie mogę montować okna nie zwazając na "pracę" budynku? Witaj w klubie. Ja okna montuje bo zależy mi na montażu instalacji do tynkowania. Okna, woda, prąd - to cię ominie na wiosnę jeśli chcesz szybko wystartować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturo13 02.10.2018 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2018 Jeśli budynek Ci będzie "pracowal" to coś nie tak z tym budowaniem Czas obalić te mity o "pracujacym" budynku Jedyny argument to pozbawienie się wody technologicznej z budynku ale to też nie problem - wystarczy po montażu stolarki wietrzyc Amen. Tyle w temacie. Przecież to właśnie inwestorowi powinno zależeć na tym aby jego dom stał pewnie i stabilnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArokX 03.10.2018 06:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2018 mogą pojawić się jakieś mikropęknięcia itp. milimetrowe sprawy ale to może równie dobrze być za 2-3 lata a co do okien jak zrobisz szczelny montaż na taśmach to u mnie była gwarancja na nie do 6 m-cy muszę zakryć ( ale spokojnie wytrzymały by z rok) jeżeli zrobią ci montaż szczelny na jakimś takim czarnym silikonie Illbruck SP925 ( ponoć najlepsza opcja ale droga) to miałem gwarancję na rok i tynkarze się wkurzają robos2234 co masz na myśli że się wkurzają. U mnie własnie mieli robić na Ilbrucku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robos2234 03.10.2018 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2018 bo tynk już się tak ładnie nie klei do silikonu jak do taśmy czy pianki ale jak dobry tynkarz to sobie poradzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts