Lopez- 03.10.2018 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2018 Witam, Wiem, że temat był już poruszany na forum, ale to głównie wątki z zeszłego roku, a jak wiadomo jakoś produktów z czasem się zmienia. Proszę o poradę w doborze kleju do następujących płytek: Ścienne w formatach:- 119,8x59,8 grubość 11mm (łazienka)- 89,8x32,8 grubość 11mm (łazienka)- 239,8x119,8 grubość 6mm (kuchnia, nie będą kładzione w całości - alternatywa lacobela nad blatem) Podłogowe:- 22,1X89 grubość 11mm (łazienka)- 60x60 grubość 11mm (przedpokój, kuchnia, łazienka) Wylewki z mixokreta, wszędzie ogrzewanie podłogowe. I tak po wstępnych poszukiwaniach, mój wybór to:- Mapei Keraflex Extra S1 płytki ścienne i podłogowe - Murexin S2 SUPRAFLEX SFS płytki scienne 239,8x119,8 Może, ktoś zaproponuje coś sprawdzonego, podobnego - lepszego ?Fugi którego producenta sprawdzają się najlepiej ? Z Mapeiem miałem do czynienia ale to ładnych kilka lat temu (Mapei P9 adsilex) i wszystko do dzisiaj się trzyma.Murexin nie jest mi totalnie znany i nie znam nikogo, kto używałby ich chemii. W internecie też ciężko ze znalezieniem opinii na temat produktów tej firmy, a jej produkty polecił sklep sprzedający płytki (podłogi KGX45, sciany duze plytki KGF65 a największy format S2 SUPRAFLEX SFS). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 03.10.2018 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2018 Do podłogówki i w łazience używałem kleju Atlas Plus S-1, fuga Sopro DF10. Płytki podłogowe w rozmiarze 20x120 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 03.10.2018 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2018 Wiem, że temat był już poruszany na forum, ale to głównie wątki z zeszłego roku, a jak wiadomo jakoś produktów z czasem się zmienia. Tegoroczny wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts