Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki grzejnik wybrać?

piotrleon

Recommended Posts

Miałem duży 38m2 pokój. Postawiłem ściankę działową, by zrobić dwa pokoje. Pokój zewnętrzny, nieprzechodni jest jednak bardzo zimny. Mam tam jeden grzejnik aluminiowy, który niestety nie wyrabia. Czy możecie polecić dobór odpowiedniego grzejnika do pokoju 19m2 z dwoma zewnętrznymi ścianami?

Miałem duży 38m2 pokój. Postawiłem ściankę działową, by zrobić dwa pokoje. Pokój zewnętrzny, nieprzechodni jest jednak bardzo zimny. Mam tam jeden grzejnik aluminiowy, który niestety nie wyrabia. Czy możecie polecić dobór odpowiedniego grzejnika do pokoju 19m2 z dwoma zewnętrznymi ścianami?

Witam

Jeśli dom jest nieocieplony i posiada 2 ściany zewnętrzne wysokość pomieszczenia to 3m .

to grzejnik o mocy : 3526 W

Np. grzejnik płytowy 33/600/1600

Proszę podać więcej informacji na temat domu . Izolacja , rodzaj pieca, jakie okna , wysokość pomieszczenia .

Pozdrawiam

Łukasz

Edytowane przez Serwisbb

Witam

Jeśli dom jest nieocieplony i posiada 2 ściany zewnętrzne wysokość pomieszczenia to 3m .

to grzejnik o mocy : 3526 W

Np. grzejnik płytowy 33/600/1600

Proszę podać więcej informacji na temat domu . Izolacja , rodzaj pieca, jakie okna , wysokość pomieszczenia .

Pozdrawiam

Łukasz

zarąbiście. saunę mu każesz zrobić?

zarąbiście. saunę mu każesz zrobić?

Wymiary grzejnika podałem do nieocieplonego budynku .

Teraz już wiemy że jest ocieplenie ścian więc zgadzam się z tobą że powinien wystarczyć grzejnik 22/600/1400

Niestety nadal nie wiemy czy nad tym pokojem mamy inne pomieszczenie , dach , rodzaj ocieplenia dachu itd.