robos2234 06.10.2018 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2018 Witam sytuacja wygląda następująco potrzebuję sterować 12 roletami + brama garażowa aktualnie mam zrobioną elektrykę rolet w ten sposób: roleta ---kabel 4 żyłowy---->( puszka )-----kabel 5 żyłowy ----> Rozdzielnica i tak z każdej rolety razem 12 jaki system wybrać żeby w puszcze był zwykły przełącznik a w rozdzielnicy sterowanie roletami przez wifi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 06.10.2018 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2018 Witam sytuacja wygląda następująco potrzebuję sterować 12 roletami + brama garażowa aktualnie mam zrobioną elektrykę rolet w ten sposób: roleta ---kabel 4 żyłowy---->( puszka )-----kabel 5 żyłowy ----> Rozdzielnica i tak z każdej rolety razem 12 jaki system wybrać żeby w puszcze był zwykły przełącznik a w rozdzielnicy sterowanie roletami przez wifi ? https://mobilus.pl/mobilus-products/moduly-mobilus/mobilus-c-mr/ Daj do każdej puszki do tego pilot i masz sterowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robos2234 06.10.2018 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2018 nie chcę w każdej puszce sygnału wifi chcę mieć w rozdzielnicy jeden sterownik jakoś nie czuję potrzeby 15 sygnałów wifi nad głową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 06.10.2018 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2018 (edytowane) Przecież WiFi do rolet masz nad głową tylko w chwili naciśnięcia pilota Masz router to masz WiFi cały czas, choć w okienku "obecnie połączono z" widzę że są tacy którzy wyłaczają router po dobranocce. Może dlatego niektóre meile wysłane wieczorem wracają z komunikatem "Mailer demon.... Edytowane 6 Października 2018 przez Bertha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robos2234 07.10.2018 06:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2018 hm jak mam tylko nad głową w chwili nacisnięcia pilota to skąd urządzenie wie że został naciśnięty ? wifi w puszce działa cały czas 24h/dobę wysyła odbiera sygnał jakbyś nie wiedziała więc masz 15 sygnałów wifi + routery telefony itp. a co do wifi to zdrowe nie zdrowe zależy kto bada można się spierać Raczej chodziło mi o system przewodowy którym z jednego miejsca można sterować za pomocą wifi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 07.10.2018 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2018 Co niby WiFi w puszce wysyła? Raczej odbiera sygnał od pilota. Na tej zasadzie to według ciebie komórka też nadaje jak wyłączona (leży w domu w stanie czuwania/stand by), bo przecież żre baterię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robos2234 12.10.2018 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2018 mniejsza o to zalmany i mobilusy się psują jeżeli chodzi o dopuszkowe już 2 elektryków mi mówiło że instalowali w domach, a mój producent rolet powiedział, że u siebie zrobił na kablach z centralnym sterowaniem, a dlaczego ? bo to się nie psuje jest jeden sterownik podłączony do wifi mając 12 czy 14 szt. szansa na psucie jest duża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts