awionik 08.10.2018 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2018 Dzień dobry. Czeka mnie wymiana baterii w łazience i zastanawiam się jak się do tego zabrać. Bateria to zwykła stara stojąca z dwoma kurkami. Czy potrzebny jest dostęp "od spodu" wanny? W jakiej kolejności wykręcać, i na co zwrócić uwagę żeby nowy model pasował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 08.10.2018 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2018 Jeśli bateria jest stojąca to zwykle potrzebny jest dostęp od spodu wanny, natomiast pojęcie zwykła stara bateria przypisana może być także dla baterii naściennej która poprzez zastosowanie kolanek zostanie przystosowana do montażu na wannie. W takim przypadku kolanka pozostają a wymianie bez dostępu od spodu podlega jedynie sama bateria.Oczywiście wymiana po uprzednim zamknięciu dopływu wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awionik 08.10.2018 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2018 No właśnie jest to typowo bateria stojąca, bez żadnych kolanek. Dostęp niestety bardzo niewielki, nie wiem czy ręką dostanę do otworu od strony ściany. Jeśli chodzi o zamknięcie dopływu wody to jestem tego świadomy. Pozostaje kombinować samemu, w ostateczności ratować się pomocą hydraulika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts