mogiel16 08.10.2018 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2018 Witam. Planuję przeprowadzić remont pokoju, ale nie wiem jak się do tego zabrać. Ogranicza mnie brak wiedzy, mam problem ze swoimi ścianami i nie wiem w jaki sposób je zmienić. Wygląda to tak - tapeta pomalowana farbami w sprayu. Jak byłem mały to miałem zajawkę "graffiti" i w pokoju na moich ścianach jest dosłownie wszędzie. Może doradzicie co powinienem zrobić, żeby zakryło to te farby? Zerwać tapetę, i wtedy myśleć o farbie, czy może jest jakis sposób aby obyło się bez zrywania? Wiem, że znajomi bez problemu malowali na tapetach i nawet to wygląda, tylko i tapety były nienaruszone, a moje są w sprayu. Czy jeżeli ja zdecydowałbym się na malowanie po tapecie i zakrycie sprayu, to będą prześwity tego "graffiti"? Dodam, że na nowych ścianach interesuje mnie jakiś jasny kolor. Jak trzeba mogę powrzucać zdjęcia jak wyglądają te moje ściany. Proszę o pomoc, bo jestem zielony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.10.2018 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2018 (edytowane) Jak ma być porządnie to zerwać tapetę. Malowanie po tapecie to rzeczywiście mogło mieć sens jedynie dla zbuntowanego nastolatka.Ale farba pokryje, o ile nie rozmoczy tapety. Kwestia położenia kilku warstw. Ale pewnie struktura pomiędzy elementami pomalowanymi sprajem a oryginalną tapetą będzie się różnić - czyli odbicie światła, mimo pokrycia kolorem, może ujawniać grafitti. Edytowane 8 Października 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 08.10.2018 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2018 Albo zdjęcie starej tapety albo położenie nowej tapety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 08.10.2018 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2018 To, że jesteś "zielony" nie przekonuje mnie do faktu , że nie chcesz mieć to zrobione dobrze i ładnie.Płyn "Metylan" wg przepisu, usunięcie tapety, umycie ścian , szpachlowanie, gruntowanie i jakaś ciekawa farba, lub.... i nowa tapeta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazi07 16.10.2018 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2018 (edytowane) jeśli jesteś zielony w tym temacie to może lepiej zlecić komuś takie malowanie?? Mam kumpla który boi się wszystkich prac remontowych więc i malowania. Ostatnio korzystał z l[reklama] Mówi że firma mu doradziła i wszystko estetycznie wykonała Edytowane 28 Października 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.10.2018 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2018 (edytowane) mazi - spamerzy ci konto ukradli?Ograniczałeś się do "szeptanego marketingu" pelletów. A teraz przegiąłeś. Edytowane 16 Października 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaris 21.10.2018 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2018 Ja nawet jak miałem farby jak Magnat Ceramic to nie odważyłem się kierować ją wprost na tapetę. Zależy też czy tapeta to gładka rolka ze wzorem czy ma jeszcze jakąś fakturę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 28.10.2018 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2018 Szanowny Panie,Najlepszym rozwiązaniem będzie usunięcie tapety, nałożenie gładzi oraz malowanie. Po zerwaniu tapety trzeba dokładnie oczyścić ściany, zagruntować je oraz uzupełnić ewentualne ubytki. Do gruntowania rekomenduję zastosować grunt ACRYL-PUTZ® GU40. Ściany może Pan wygładzić masą szpachlową ACRYL-PUTZ® FS 20 FINISZ. Jest ona łatwa w aplikacji, łatwo się szlifuje i po obróbce pozostawia gładką, śnieżnobiałą powierzchnię. Sufit zalecam pomalować Śnieżką Super Matt, a ściany farbą Śnieżka Barwy Natury lub Śnieżka Satynowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts