jakub_dw 09.10.2018 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2018 (edytowane) Witam Mam mały problem z projektem kuchni, którego nie potrafię rozwiązać. W załączniku wrzucam rzut oraz 3 przekroje, pokazujące każdą ze ścian. Chodzi mi konkretnie o miejsce na prawo od zlewu. Nie wiem w jaki sposób stworzyć dostęp do przestrzeni pod blatem. Na pewno nie chcę zlewu centralnie przed oknem. Będzie on zlokalizowany tak jak na załączonym rzucie. Pod zlewem nie chcę szafki tylko szuflady:) No i tu pojawia się problem. Narożnik w tym miejscu jest niezagospodarowany, ponieważ nie ma do niego dostępu. Macie może jakiś pomysł, jak można to rozwiązać? Poza tym chciałbym poprosić o jakiekolwiek uwagi dotyczące projektu. Czy według Was, mógłbym zamienić miejscami lodówkę z piekarnikiem/mikrofalą (przekrój 2-2)? W tej sytuacji lodówka sąsiadowałaby z kominem. Oddzieliłbym je izolacją, pytanie tylko, czy to by wystarczyło? Będę wdzięczny za wszystkie uwagi. dziękuję i pozdrawiam Kuba Poniżej pliki: RZUT PRZEKRÓJ 1-1 PRZEKRÓJ 2-2 PRZEKRÓJ 3-3 Edytowane 9 Października 2018 przez jakub_dw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.10.2018 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2018 bardzo niewygodne umiejscowienie zlewu.Dołem dajesz szafkę otwieraną 120x60, bez szuflad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 10.10.2018 03:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2018 (edytowane) bardzo niewygodne umiejscowienie zlewu. Dołem dajesz szafkę otwieraną 120x60, bez szuflad. Niewygodna lokalizacja zlewu ze względu na stojącą lodówkę, (rozumiem, że lodówka wysoka, a nie 1/2), gdyby była tam płyta indukcyjna byłoby ok. Dla mnie za daleko od zlewu do płyty indukcyjnej. Edytowane 11 Października 2018 przez Sylw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub_dw 10.10.2018 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2018 Gdzie polecacie w takim razie zrobić zlew? Centralnie przed oknem? Szkoda mi dzielić tak blat na kawałki. Kuchnia jest na etapie projektu, więc mogę to jeszcze zmienić (ewentualnie trochę przerobić hydraulikę). Czy możecie zasugerować, gdzie zamieściłybyście zlew u siebie? dziękuję i pozdrawiamKuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub_dw 10.10.2018 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2018 Czy przesunięcie zlewu w lewo, tak żeby okapnik mieścił się jeszcze w tym blacie frontowym, załatwiłoby sprawę wygody?A co sądzicie na temat zamiany lodówki z piekarnikiem? Czy ma ktoś u siebie lodówkę umiejscowioną bezpośrednio przy kominie? pozdrawiamKuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.10.2018 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub_dw 10.10.2018 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2018 Elfir, dziękuję za koncepcję. Co do płyty indukcyjnej- nie za bardzo mogę ją przełożyć. Mam już dociągniętą elektrykę, ale nie to jest najistotniejsze.Wiem, że wrzuciłem tylko wycinek parteru, a na projekt powinno spojrzeć się całościowo. Jest to dom z poddaszem użytkowym. Ściana, przy której w mojej koncepcji stoi płyta indykcyjna, jest na poddaszu ścianą szczytową. Mam już na dachu wyciągnięte tam kominki wentylacyjne. Co do umiejscowienia piekarnika z mikrofalą, nie mogę za bardzo zasłonić rewizji do komina. No chyba, że zostawiłbym pod piekarnikiem dużą dziurę lub zrobił szafkę na drzwiczki. Ale tu też pojawia się niestety kwestia elektryki. Wszystkie kable mam dociągnięte już do takiego ułożenia AGD, jak pokazałem wyżej.Wydaje mi się, że jeśli chodzi o umiejscowienie AGD, nie mam zbyt dużej możliwości zmian. pozdrawiam serdecznieKuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.10.2018 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2018 w takim razie zlew trzeba odsunąć, bo lodówka zawadza bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts