start2222 11.10.2018 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2018 Witam. Zauważyłem, że na ścianie kolankowej są zacieki tzn. ani to nie jest mokre w dotyku, występuje to jakby pod farbą i tylko miejscu pod oknem dachowym. Okno dachowe zabudowane jest płytami g-k a ściana kolankowa jest z pustaków i tynk cem-wap. Zacieków nie ma w miejscu zabudowy okna dachowego tylko na ścianie kolankowej. Co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebaczaj 28.06.2024 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca Czy udało się ustalić przyczynę przecieku, mam dokładnie tak samo tam przy oknie sucho a na ściance kolanowej zaciek idealnie pod jednym narożnikiem okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 29.06.2024 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca Czy udało się ustalić przyczynę przecieku, mam dokładnie tak samo tam przy oknie sucho a na ściance kolanowej zaciek idealnie pod jednym narożnikiem okna Jeśli zaciek jest spory i po deszczu to oznacza iż problem tkwi w obróbce zewnętrznej. Jeśli problemem jest nie dokładność w docięciu dachówki, blachy itp to pozostaje jeszcze membrana. Trudno na odległość wróżyć z fusów, Możliwe iż membrana na górze okna jest źle wywinięta. Nawet jeśli woda przejdzie przez membranę to przecież na wełnie powinna być folia paroszczelna połączona z fartuchem okna, To jest ostatnią barierą która chroni mur przed wilgocią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts