matiix 11.10.2018 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2018 (edytowane) Panowie jaki będzie odpowiedni sterownik pokojowy do sterowania piecem Saunier Duval Thelia 18. Mam zamontowane sprzęgło oraz rozdzielacze na dół i góre za sprzęgłem pompa. Propozycja jest Salusa, mam obecnie Euroster E2026TXRX, to są tańsze opcje bezprzewodowe ok 280zł. Czy lepiej posłuchać sprzedawce w sklepie i zainwestować w orginalny sterownik Exacontrol E 7.. Sterowniki bezprzewodowe. Edytowane 11 Października 2018 przez matiix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 12.10.2018 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2018 Tylko oryginalny sterownik.Nie musi być bezprzewodowy ale sterowanie kotłem za pomocą szyny danych np. e-BUS.Nie wybieraj sterownika który będzie podłączony do wejścia ON/OFF kotła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 14.10.2018 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2018 A ten sterownik E7 to jest sterownik również pogodowy,czy tylko pokojowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kondensat 14.10.2018 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2018 (edytowane) Ten E 7 to zwykły pokojowy termostat.Bez sensu sterować podłogówką ON/OFF Tylko pogodowo czyli czujnik zewnętrzny i sterownik pogodowy tylko czy ten kocioł ma taką opcję.I nic tu po Salusach czy innych Eurosterach Edytowane 14 Października 2018 przez Kondensat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 15.10.2018 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2018 Pomyliłeś Exacontrol E z E7.Ten drugi to programator z modulacyjnym sterowaniem nadający się do pogodówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts