DorotaMO 14.10.2018 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2018 Dzień dobry Czytałam Wasze porady na forum i pomyślałam, że jest tu sporo osób z dużą wiedzą i umiejętnościami aranżacyjnymi dlatego proszę o pomoc. To już niedługo będzie mój salon. I dla mnie jest bardzo trudny w aranżacji https://www.fotosik.pl/zdjecie/d590b30ab67b06a4 W salonie musi zmieścić się stół z krzesłami, duża sofa (najlepiej narożnik), i miejsce na duży telewizor. Dobrze by było wcisnąć jakąś komodę. Deweloper gniazdko tv-sat zaplanował pod schodami. Prawa ściana ma skos od połowy ściany (na projekcie nie jest zaznaczony). Rozważam zmianę rodzaju schodów - może w tym też mi ktoś pomoże (jakie schody byłyby tu najlepsze?) - tak żeby schody mieściły się w otwór o długości 210cm (szer 135 cm), i wtedy reszta otworu schodowego (od prawej ściany) zostałaby zamurowana (około 160 cm od prawej ściany). To bardzo poprawiłoby funkcjonalność piętra. Z góry dzięki za wszystkie porady. Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.10.2018 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.10.2018 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2018 można postawić ściankę o wysokości 1,2-1,5 m i tam umieścić TV. Stół pod schody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorotaMO 14.10.2018 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2018 A stół z krzesłami wejdzie pod schody? Tak żeby głową nie obijać o schody? Czy stół obok schodów? I to coś między kuchnią a pokojem to stolik? Mieszkanie stoi, układu ścian nie zmienię, nie wiem czy chcę samodzielnie jeszcze ścianę kuchnia/łazienka przerabiać, ale nie powiem, wygląda atrakcyjnie Projektant mieszkania chciał dać stół tam gdzie TV Elfira, TV pod schody, a sofę jak u Elfira. Tylko takie rozwiązanie jakoś mi się nie widzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorotaMO 14.10.2018 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2018 I chyba jednak bardzo zależałoby mi na zmianie schodów na jakieś w literę U lub okrągłe i zamurowaniu części otworu schodowego - wtedy nie da rady ze stołem.Chciałam na poddaszu wydzielić dwa pokoje zamykane - ścianki na czerwono na rysunku. A dzięki zamurowaniu części otworu schodowego mieć miejsce na szafę w mojej sypialni. Wolny kąt na poddaszu byłby kątem do pracy. Co sądzicie? https://www.fotosik.pl/zdjecie/d6a7cb56d4ee3b35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.10.2018 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2018 potrzebujesz porady architekta, który obejrzy na miejscu mieszkanie. Schody w tej postaci zajmują najmniej miejsca. Na kręconych nie wniesiesz mebli na górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorotaMO 14.10.2018 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2018 Pewnie tak, ale nie bardzo mogę sobie pozwolić na architekta wnętrz. Każdy grosz liczę a z tego co pytałam to żeby coś zaproponowali to trzeba zamówić projekt za sporą cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.10.2018 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2018 ale kombinacje z otworami w stropie i nowymi schodami to nikt ci przez neta nie zaproponuje, bo to trzeba obejrzeć na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts