Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Problem z kuchnią

yoska81

Recommended Posts

IMG_20181016_083933.jpg

Witam

Mam problem z aranżacja kuchni. Kosztem pokoju córek powiększyliśmy kuchnię o ich pokój. Wcześniej mieliśmy kuchnie przechodnia, gdzie po lewej stronie był zlew i zmywarka a po prawej kuchenka i meble.

Projektant zrobił nam projekt ponieważ musimy przełożyć do starostwa projekt budowlany, gdyż powiększamy powierzchnię mieszkania o drugie mieszkanie obok.

Kuchnię przeniósł nam pod okno jednak nie zmierzył jaka jest odległość od podłogi do okna (77cm) i pod oknem nie możemy wstawić zlewu. Pojawia się problem jak to wszystko wspólnie zgrać. Proszę o poradę.

IMG_20181016_083933.jpg

a dlaczego nie zmienił układu łazienki? Przecież wychodzenie z klopa wprost na kuchnię jest beznadziejne.

Możesz wrzucić cały rzut?

Dlaczego z architektem nie rozwiązujesz tego problemu?

Nie wiem czy układ wod-kan będzie pasował?

722e81c84f3d9e9fgen.jpg

Edytowane przez Elfir

a dlaczego nie zmienił układu łazienki? Przecież wychodzenie z klopa wprost na kuchnię jest beznadziejne.

Możesz wrzucić cały rzut?

Dlaczego z architektem nie rozwiązujesz tego problemu?

Nie wiem czy układ wod-kan będzie pasował?

722e81c84f3d9e9fgen.jpg

Witam

Przedstawiam cały projekt z uwagami mieszkania. Co do łazienki to problem jest taki, że ona była gruntownie wyremontowana 5 lat temu. Szkoda byłoby niweczyć całą pracę i zbijać na nowo. Chyba ,że w przyszłości byłaby taka możliwość.

Kuchnie muszę klepnąć już projektantowi. Pomysł bardzo mi się podoba ale problem jest tez z lodówką bo mam lodówkę dwudrzwiową o szerokości 90cm. Dziękuje za propozycję.

https://www.fotosik.pl/zdjecie/ee4d18e2c3563e12

Yoska, nie rozumiem Twojego postępowania. Poczyniliście duże nakłady na zakup drugiego mieszkania - zakładam, że po to, żeby żyło się Wam wygodniej. A jak dostajesz użyteczne propozycje, to zasłaniasz się dziwnymi wymówkami. Co to znaczy, że musisz klepnąć projektantowi kuchnię? Klepniesz jak będzie dobrze.

A teraz dobrze nie jest.

Gdzie w tym mieszkaniu jest łazienka, wanna, prysznic? Co znaczą koszty na remont łazienki do postaci jaką proponuje Elfir do całości kosztów?

Spójrz jeszcze raz na projekt i powiedz dlaczego uważasz, że lodówka 90cm nie wejdzie do kuchni Elfir?