K.Arcisz 16.10.2018 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2018 WitamMalowałam próbkami farb Beckersa. Malowałam na kasetonach styropianowych ponad tydzień temu. Farba do dziś wydziela zapach octu, jakby niedoschniętego silikonu. Czy u Was taki problem wystąpił? Czy ten zapach kiedyś znika? Kolory już wybrałem, ale boję się malować ściany. Malowałem tez próbkami Magnata i one po wyschnięciu są bezzapachowe. Tylko, że magnat ma LZO i obawiam się, że może to utrudnić malowanie zimą. Może Ktoś malował Magnatem i może powiedzieć, czy bardzo śmierdzi podczas malowania? Czy są farby, które po wyschnięciu na pewno nie będą śmierdziały? Dziękuję za porady.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pod 16.10.2018 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2018 Mam pomalowane Beckersem Designerem 90% domu i nic nie smierdziało. Nawet w trakcie malowania farba ta miała najslabszy zapach. Malowałem jeszcze Duluxem i Decoralem. Ten ostatni ma zdecydowanie najslabsze krcyie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 16.10.2018 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2018 [quote=K.Arcisz;7721454 Czy są farby, które po wyschnięciu na pewno nie będą śmierdziały? Dziękuję za porady.PozdrawiamJa mam pomalowany dom Magnat-em i Dulux-em są bezzapachowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K.Arcisz 16.10.2018 16:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2018 Kilka lat temu też malowałem Beckersem i nie było żadnego zapachu. Zastanawiam się więc nad Magnatem. Remont będzie zimą. Magnat zawiera LZO. Czy podczas malowania bardzo śmierdzi? A co na sufit? Magnat ceramiczny nadaje się?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 16.10.2018 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2018 Magnat trochę smierdzi amoniakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts