amber24 16.10.2018 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2018 Witam,Drodzy Forumowicze jestem nowym członkiem waszego forum. Chciałem opisać swoja sytuacje aby poznać wasze poglądy na temat zatajonych wad nieruchomości. Kilka miesięcy temu kupiłem od właściciela jedna z jego dwóch działek budowlanych. Kilka dni temu możliwe ze przez przypadek były wlascicel wygadał się, ze na sąsiedniej działce ma powstać lakiernia (ale to wodna Panie - zupełnie nie groźna). Jednak temat ten spędził mi sen z powiek. Teren na którym kupiłem działkę nie miał "opisanego" planu MPZP - tylko na mapach geoportalu oznaczenie MN/U - zabudowa jednorodzinna z usługami nieuciążliwymi. Po kilku dniach szukania i telefonowania znalazłem w gminie decyzje środowiskowa na temat wydania zgody na budowę na działce która sąsiaduje obecnie z moja - blacharnio-lakierni z parkingiem na kilkanaście samochodów. Decyzja została wydana 1,5 miesiąca przed moim kupnem działki. Zgodnie z informacjami gminy były właściciel był informowany na temat postępowania o zgodę na budowę lakierni na każdym jej kroku. Jak sadzicie drodzy Forumowicze czy w takim przypadku można się o coś starać? Czy stanowi to zatajenie prawdy? Nie ukrywam ze nie uśmiecha mi się mieszkanie z rodzina w takim "zdrowym" sasiedztwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 16.10.2018 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2018 Musisz wziąć dobrego adwokata, który zrobi porządne pismo przedprocesowe. Trzeba to zrobić jak najszybciej bo potem sprzedawca będzie bronił się że upłynął jakiś czas od informacji o lakierni i to nie przeszkadzało tobie, a teraz próbujesz wyłudzić odszkodowanie bądź anulowanie sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 16.10.2018 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2018 Tak. Facet się podstępnie pozbył problemu. Tak jak przedmówca radzi trzeba działać szybko tzn. wprowadził Cię w błąd nie przedstawiając pełnego stanu wiedzy o działce, a miał pisma z Urzędu. Droga awaryjna to tam pisze "usługi nieuciążliwe". Pytanie czy lakiernia się do takich zalicza? Nie wiem czy tą ścieżką coś osiągniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts