Mikiom 18.10.2018 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2018 Witam mam pytanie odnośnie grzyba i efektu odpadających ścian. Mieszkam w kamienicy na parterze, kilka lat temu zarwała się drewniana podłoga w pokoju, pod którym była piwnica. Postanowiliśmy zawalić piwnicę gruzem i ziemią, a później zacementować. Od tego czasu wilgoć na ścianach się nasila, a farba blaknie oraz schodzi ze ścian. Dodam, że jest to pokój ogrzewany piecem kaflowym. Moje pytanie czy jest jakaś możliwość by pozbyć się wilgoci i efektu odpadającej farby? Bo niezbyt uśmiecha mi się malowanie ścian co roku. Pozdrawiam i liczę na odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 18.10.2018 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2018 Piwnica osuszała ściany dzięki ruchowi powietrza. Teraz cała wilgoć ze ścian jest transportowana do pokoju. Coroczne malowanie ścian to pryszcz, gorzej że oddychacie "pieczarkami". Tani remont był złym pomysłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 19.10.2018 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2018 Jeśli mieszkanie jest Wasze, a nie wynajmowane należało by wykonać izolację poziomą ścian - w Waszym przypadku poprzez iniekcję krystalizatora który utworzy taka izolację.Jeśli wynajmujecie - czas na przeprowadzkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts