Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pojedynek kulinarny pomiędzy Chef Paul ,a niktspecjalny


Recommended Posts

  • Odpowiedzi 57
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Produkty.Jeszcze ciut brak ale zamysł jest.Zrobię zupę (jeszcze nie wiem jaką ale na pewno zrobię łazanki z kapustą i pieczarkami z dodatkiem szponerkowej smażonki z cebulą szalotką białą.To preludium dopóki nie podejmie rękawicy.

 

"przyjąć wyzwanie dawniej: Ten pierwszy - wyzywający na pojedynek bo go znieważono , zdejmował rękawice uderzał w twarz i jeśli ten drugi nie był tchórzem (tak jak Paul) ,to podnosił ją by przyjąć wyzwanie."

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Produkty spontan jak już pisałem chcę zrobić j/w.

 

i to mi Państwo wybaczcie.W pojedynku będzie mi myślami towarzyszył mój wspaniały mentor ,wspaniały człowiek ,który zasłużył się dla dobra kultury kulinarnej, tak dla kultury.To cudowny dar.

 

3fd4205f1f44d957.jpg

 

219ab5f31818f470.jpg

 

90aab78ffb99a5f9.jpg

 

Nostalgicznie się zrobiło.Ale najpierw produkty.

 

ec516c4c451bfae6.jpg

 

7aad3bb5beaf71b0.jpg

 

78afcb094b32b84d.jpg

 

3fa75c6391257779.jpg

 

3fda68c141782b9f.jpg

 

8a76445e84c7131d.jpg

 

b4e625cb5f2821b9.jpg

 

Jeszcze jedno.Jadę na grzyby choć ponoć nie ma bo za sucho.Będą dodatkiem jak oczywiście nazbieram.Ale najpierw P.Paweł !!!!!!!!!!! "za oknami świta widać ,że rozkwita.................." rosną grzyby z prawej z lewej będą też itd.:D

 

cc342809a96e19b7.jpg

 

5aaf3309dd7c77d3.jpg

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Produkty spontan jak już pisałem chcę zrobić j/w.

 

i to mi Państwo wybaczcie.W pojedynku będzie mi myślami towarzyszył mój wspaniały mentor ,wspaniały człowiek ,który zasłużył się dla dobra kultury kulinarnej, tak dla kultury.To cudowny dar.

 

 

 

 

 

90aab78ffb99a5f9.jpg

 

Nostalgicznie się zrobiło. ...

 

...

Co jakiś czas masz "nawroty" :)

 

https://forum.muratordom.pl/showthread.php?93759-KULINARIA&p=7658663&viewfull=1#post7658663

 

 

59edcdb7d3050893eea17adff9f9de76.jpg

:)

showthread.php?93759-KULINARIA&p=7658663&viewfull=1#post7658663

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

U misiów o małym rozumku,zagubiona jedyna komórka odbija się od ścian czaszki co powoduje "imperatyw działania", jak mawia Wóc.

 

E gościu wypad stad do epidemiologicznej sekty.Tam mendź ,a nie tu siejesz defetyzm i to moją.Wyglądasz jak idź stad.http://emoty.blox.pl/resource/violentsmiley010.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

Dobrze ci pokazał.Pamiętaj jesteś zwykłym tchórzem nic ci już nie pomoże.Chciałem dobrze by starły się kulinarne poglądy.Ten wyrafinowany i ten prosty.Nie chciałeś szkoda.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dobrze ci pokazał.Pamiętaj jesteś zwykłym tchórzem nic ci już nie pomoże.Chciałem dobrze by starły się kulinarne poglądy.Ten wyrafinowany i ten prosty.Nie chciałeś szkoda.

Gratuluję pierwszego miejsca na podium :) Kulinarny Tradycyjno - Rewolucyjny Miszczu Wszechczasów :)

Kiedy zaproponujesz następny pojedynek ? :)

... może po ukończeniu już swego obiecanego ponad rok temu dzieła "kulinarnych wariacji" :)

https://forum.muratordom.pl/showthread.php?335335-Tu-powstaje-forumowa-kiążka-z-wariacjami-kulinarnymi-NS-na-potrzeby-Forum-Muratora

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gratuluję pierwszego miejsca na podium :) Kulinarny Tradycyjno - Rewolucyjny Miszczu Wszechczasów :)

Kiedy zaproponujesz następny pojedynek ? :)

... może po ukończeniu już swego obiecanego ponad rok temu dzieła "kulinarnych wariacji" :)

https://forum.muratordom.pl/showthread.php?335335-Tu-powstaje-forumowa-kiążka-z-wariacjami-kulinarnymi-NS-na-potrzeby-Forum-Muratora

 

No niestety musisz to wziąć na klatę.Nie podjąłeś rękawicy wyłgałeś się inwektywami i nadal jadem kujesz..Tak przegrała twoja stara ambicja,nachalność i szowinizm.Tchórzowi nie powinienem już odpowiadać , a łazanki wyszły z tym szponderkiem zarąbiste.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No niestety musisz to wziąć na klatę.Nie podjąłeś rękawicy wyłgałeś się inwektywami i nadal jadem kujesz..Tak przegrała twoja stara ambicja,nachalność i szowinizm.Tchórzowi nie powinienem już odpowiadać , a łazanki wyszły z tym szponderkiem zarąbiste.

W odpowiedzi posłużę się cytatem:

"U misiów o małym rozumku,zagubiona jedyna komórka odbija sie od ścian czaszki co powoduje "imperatyw działania" ..."

Jesteś z tych misów, misiem największym :)

Raz jeszcze gratuluję "zwycięstwa" :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

W odpowiedzi posłużę się cytatem:

"U misiów o małym rozumku,zagubiona jedyna komórka odbija sie od ścian czaszki co powoduje "imperatyw działania" ..."

Jesteś z tych misów, misiem największym :)

Raz jeszcze gratuluję "zwycięstwa" :)

 

No wypluj się ,ubliżaj i kąsaj jadem.Czym jeszcze zaskoczyć może publiczność człowiek bez zasad i honoru.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No wypluj się ,ubliżaj i kąsaj jadem.Czym jeszcze zaskoczyć może publiczność człowiek bez zasad i honoru.

... powiedział człowiek z zasadami (i swoistym poczuciem) honoru :) (... a może humoru) :) ... "żenua" :)

 

ps -

... Nie podjąłeś rękawicy wyłgałeś się inwektywami i nadal jadem kujesz...

Kuj jad póki gorący :) ;)

Edytowane przez Chef Paul
ps
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

... powiedział człowiek z zasadami (i swoistym poczuciem) honoru :) (... a może humoru) :) ... "żenua" :)

 

ps -

Kuj jad póki gorący :) ;)

 

To i w jaki sposób interpretujesz moje przepisy świadczyć tylko może o twoim wychowaniu.Zawsze mnie prowokujecie opisując nieprawdę podpierając się przy tym bardzo ohydnym i wulgarnym językiem. Tak zawsze się to od was zaczyna.Żółty błazen zaczyna 60 - latek kończy. Papużki nierozłączki. Przesadzacie ale najważniejsze w tym twoim honorze jest to ,że nie miałeś już tu na FM racji bytu obrażając się na starą Redakcję do odejścia z FM włącznie.Jesteś takim samym użytkownikiem FM jak i ja i nie masz prawa do wielu wpisów jakich tu dokonujesz.To twoje i żółtego okropne choróbska..Czas na zmiany by pokazać kim jesteś.Zrobię to.:mad::mad::mad:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Co tam proponujesz jeszcze w pojedynku, może tatar z kurczaka? Tak jak niedawno serwowałeś bodajże swojej rodzinie, obyło się bez szpitala? Całe szczęście.

Może jeszcze popracuj trochę (nawet więcej niż trochę) nad wiedzą i umiejętnościami, zanim jakiegokolwiek prawdziwego kucharza wywołasz na pojedynek. Szczerze mówiąc, to podróżuję dość często po kraju i zawsze mam obawy, czy nie rozchoruję się po daniach obiadowych serwowanych przez nibykucharzy. Jest coraz lepiej, rzadko zdarzają się sensacje, ale obawa pozostała. Gdy zechcę naprawdę dobrze zjeść na mieście, to mam kilka upatrzonych dobrych knajpek w okolicy, potrafią gotować. Albo sam biorę się do roboty, dbając przede wszystkim o jakość produktów, jakimiś parówkami czy a'la truflowymi smakami nie jestem zainteresowany. Nie czuję się na siłach stawać w szranki z kucharzami o wieloletnim doświadczeniu, choć słyszę częste pochwały od moich gości.

Popracuj nad warsztatem, bo Twoje prezentacje to żenada i kompromitacja prawdziwego kucharzenia. Choć czasem coś potrafisz, chyba jakieś sushi ostatnio pokazałeś, całkiem dobrze wyglądały, czyli możesz. Chyba że to nie Twoje przygotowanie?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Co tam proponujesz jeszcze w pojedynku, może tatar z kurczaka? Tak jak niedawno serwowałeś bodajże swojej rodzinie, obyło się bez szpitala? Całe szczęście.

Może jeszcze popracuj trochę (nawet więcej niż trochę) nad wiedzą i umiejętnościami, zanim jakiegokolwiek prawdziwego kucharza wywołasz na pojedynek. Szczerze mówiąc, to podróżuję dość często po kraju i zawsze mam obawy, czy nie rozchoruję się po daniach obiadowych serwowanych przez nibykucharzy. Jest coraz lepiej, rzadko zdarzają się sensacje, ale obawa pozostała. Gdy zechcę naprawdę dobrze zjeść na mieście, to mam kilka upatrzonych dobrych knajpek w okolicy, potrafią gotować. Albo sam biorę się do roboty, dbając przede wszystkim o jakość produktów, jakimiś parówkami czy a'la truflowymi smakami nie jestem zainteresowany. Nie czuję się na siłach stawać w szranki z kucharzami o wieloletnim doświadczeniu, choć słyszę częste pochwały od moich gości.

Popracuj nad warsztatem, bo Twoje prezentacje to żenada i kompromitacja prawdziwego kucharzenia. Choć czasem coś potrafisz, chyba jakieś sushi ostatnio pokazałeś, całkiem dobrze wyglądały, czyli możesz. Chyba że to nie Twoje przygotowanie?

 

Odpowiem Ci tak.Nie czytaj jeśli nie rozumiesz , a jeśli przeczytałeś nie interpretuj ponieważ źle wychodzisz w takiej spontanicznej scenerii nie znając i nie rozumiejąc co tu się miało wydarzyć.Czy gdzieś brałeś udział w dyskusjach na tematy kulinarne.Skoro napisałeś tą odezwę to niestety nie .Wiesz co zrobiłeś?.Obudziłeś demony.Zupełnie niepotrzebnie .Popatrz do czego doprowadza niezrozumienie puenty tego i innych topików.Tylko przeszedłeś obok tego wątku nieobojętnie choć nie dotyczy to Ciebie. Nierób tego ale popatrz co się zaraz stanie.:mad:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...